SHKM Baník Hodonín
Baník veze z Uničova první bod! Vítěznou trefu zaznamenal v prodloužení Patrik Lidák
Baník veze z Uničova první bod! Vítěznou trefu zaznamenal v prodloužení Patrik Lidák
A-Tým
26.2.2020

V prvním čtvrtfinále se na gól sice čekalo skoro do poloviny zápasu, ale „Nuda v Uničově“ se určitě nekonala. Baník v zápase ani jednou neprohrával, ale domácím Orlům se podařilo třikrát srovnat skóre. Naposledy v čase 59:54, kdy Handl vyrovnal na 4:4 a poslal zápas do prodloužení. To po necelé minutě ukončil čerstvě třiadvacetiletý Patrik Lidák, který stylově oslavil včerejší narozeniny a rozhodl o vítězství SHKM 5:4 po prodloužení.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF1, středa 26.2.2020
HC Uničov - SHKM Baník Hodonín
UNI
4:5p
(0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 29. Šimo (Žajgla), 39. Žajgla (Čuřík), 55. Šimo (Handl, Fryč), 59. Handl (Šimo) – 28. Směřička (Lidák), 37. Kuba (Peš, Tomi), 39. Peš (Lidák, Směřička), 50. Tomi (Peš), 61. Lidák (Dufek). Rozhodčí: Brzobohatý, Grygera — Halás, Šico. Vyloučení: 12:9, navíc Kratěna (UNI) 10 minut, Směřička (HOM) 5+OK. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely: 33:33. Diváci: 170. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5. Stav série: 0:1.
Sedlář (Axman M.) - Klvaňa, Halouska, Fryč, Fekiač, Navrátil, Paška (A) - Gerhát, Axman R., Drdla, Šimo, Handl, Čuřík, Chytil, Beier, Kratěna, Sršeň, Husák, Vrána, Žajgla (C). Trenér: Ondřej Kavulič.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Crlík, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sedlák, Venclík - Chalupa, Račický, Jajcay - Výmola, Koubek. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Do prvního čtvrtfinále nastoupili hokejisté SHKM bez útočníka Jakuba Sajdla a obránce Davida Polesného. Do sestavy se naopak vrátili forvardi Michal Kuba, Michal Venclík a do pořádku se dal i Matěj Chalupa.

Zápas začal oboustranně opatrnou hrou. Ve čtvrté minutě si domácí zahráli přesilovku, ale Orli v ní nic nebezpečného nevymysleli. Podobně si ale vedli i hosté, kteří nepotrestali tři po sobě jdoucí fauly domácích hokejistů. Proto na uničovském stadionu svítilo po první třtině bezbrankové skóre 0:0.

Po přestávce diváci konečně dočkali i gólů. V osmadvacáté minutě otevřel skóre utkání nejproduktivnější hodonínský zadák Dominik Směřička, který prostřelil Sedláře. Vedení ale hostům vydrželo jen necelé dvě minuty. Na konci devětadvacáté minuty se o vyrovnání postaral Michal Šimo. V sedmatřicáté minutě hráli zeleno-černí přesilovku, kterou ve druhou přesnou trefu SHKM přetavil Michal Kuba.

Závěr druhé části byl ale ještě hodně bohatý na důležité okamžiky. V čase 38:10 bylo opět srovnáno, když Zollpriestera překonal domácí kapitán Petr Žajgla. Jenže o jedenáct vteřin později se o slovo přihlásil i hodonínský nositel „céčka“ na hrudi - Petr Peš - a v čase 38:21 vedli hosté opět, tentokrát 2:3. V následném střídání byl za zásah do hlavy a krku předčasně odeslán do sprch hodonínský obránce Směřička.

Orli si ale pětiminutovou přesilovku moc neužili a vlastní nedisciplinovaností se připravili o možnou početní výhodu. Do poslední části tak šli hosté s jednobrankovým náskokem. Ten se svěřencům trenéra Jana Prčíka podařilo v polovině závěrečné třetiny navýšit v přesilové hře, kdy se po Pešově přihrávce trefil přesně Jakub Tomi.

Baník v tu chvíli vedl o dvě branky a do konce poslední dvacetiminutovky zbývalo posledních jedenáct minut. Jenže Orli se nevzdali. Necelých pět minut před třetí sirénou dal domácím v přesilové hře naději Michal Šimo. V závěru pak domácí vrhli všechny síly do útoku, odvolali brankáře a 66 vteřin před vypršením základní hrací doby srovnal Pavel Handl na 4:4 a poslal zápas do prodloužení.

To trvalo jen devětačtyřicet vteřin. Baník šel do nastaveného času v početní výhodě, kterou proměnil ve vítěznou trefu včerejší oslavenec Patrik Lidák! Baník tak veze z Hané do Hodonína první bod a v sérii hrané na dva vítězné zápasy se zeleno-černí ujímají vedení 1:0.

Ohlasy trenérů

Trenéři se vyjádří až po skončení série.

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...