SHKM Baník Hodonín
Baník odvrátil mečbol a vrací sérii s Vyškovem na svůj stadion! Hattickem soupeře sestřelil Aleš Dufek!
Baník odvrátil mečbol a vrací sérii s Vyškovem na svůj stadion! Hattickem soupeře sestřelil Aleš Dufek!
A-Tým
15.3.2023

Hodonínští hokejisté to dokázali! Vítězství na ledě Vyškova, který měl v rukou mečbol, se ale nerodilo lehce. Baník opět jako první inkasoval, tentokrát se mu ale podařilo zásluhou dvou přesných zásahů Aleše Dufka do přestávky překlopit skóre na svou stranu. Hodonínská osmaosmdesátka dnes měla střeleckou slinu, což potvrdila v šestadvacáté minutě, kdy třetím gólem zajistila Baníku dvoubrankové vedení. Domácí srovnali půl minuty po nástupu do poslední třetiny, víc jim ale zeleno-černí nepovolili. Pojistku v podobě čtvrtého gólu přidal necelé dvě minuty před třetí sirénou Jan Matějka a po závěrečné siréně mohli Drtiči spolu se svými fanoušky slavit první vítězství v playoff!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF3, středa 15.3.2023
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
2:4
(1:2, 0:1, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Vašíček (Studený), 41. Lekeš (Žižka) - 8. Dufek (Krejčí, Škápik), 10. Dufek (Matějka, Škápik), 26. Dufek (Škápik, Miklík), 59. Matějka (Dufek, Krejčí). Rozhodčí: Šutara, Kapitanov - Gančařík, Voznička. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely: 33:30. Diváci: 400 (vyprodáno). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4. Stav série: 2:1.
Kořének (Šarman) - Hohl, Studený, Holemý, Mikulík, Vosátko, Hefka, Žižka (C) - Snášel, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Weintritt, Popelka, Kořenek, Komínek, Luža, Sebera. Trenér: Michal Konečný.
Šurý (Dolíška) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Miklík, Kučera, Varůbalík - Krejčiřík, Peš, Romančík - Matějka, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Bořuta, Rauš - Bartes, Sedlák, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Jakoby to snad ani nešlo jinak… Na začátku čtvrté minuty ujel po levém křídle Dominick Vašíček a jeho střela švihem skončila přesně ve vzdálenější šibenici hodonínské branky. Baník však dokázal o čtyři minuty později srovnat krok. Proti Krejčího střele z úhlu ještě vytáhl Kořének pravý beton, na pohotovou a hlavně přesně mířenou dorážku Aleše Dufka už byl domácí golman krátký a bylo to 1:1.

Chvíli před polovinou první části odvedl skvělou práci Matějka, který se za brankou zbavil hned dvou bránících hráčů Vyškova a pak milimetrovým pasem našel před brankovištěm hlídkujícího Aleše Dufka, který z nelehké pozice překonal Kořénka podruhé a Baník vůbec poprvé v sérii vedl.

Dalšího gólu se vyprodaná vyškovská hala dočkala v končící šestadvacáté minutě a byl to opět Aleš Dufek, který rozjásal hodonínskou polovinu tribuny. Baník vyhrál v přesilové hře buly v útočném pásmu, puk se dostal na vrcholek pravého kruhu na hůl Aleše Dufka, který využil práci výborně clonícího Matějky a překonal domácího strážce branky potřetí, čímž zkompletoval hattrick.

V závěru prostřední periody mohl pětadvacetiletý hodonínský útočník přidat čtvrtou branku, ale jeho parádí rána švihem rozezvučela jen břevno vyškovské branky. Vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel výtečně domácímu týmu, který, ač v oslabení, dokázal rychle po úvodním buly snížit na 2:3, když se střelou nad Šurého lapačku prosadil David Lekeš.

Víc už ale Hodonínští svému soupeři nepovolili. Když pak na začátku předposlední minuty třetí části po Dufkově nahození Jan Matějka bleskově obkroužil branku a zasunul puk za bližší tyčku, bylo definitivně rozhodnuto. Baník vyhrál ve třetím osmifinálovém utkání na vyškovském stadionu po zásluze 4:2 a vše se za stavu 2:1 pro Vyškov vrací zpátky do Hodonína, kde se už v pátek 17. března od 18:00 hodin odehraje čtvrtý duel série.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...