SHKM Baník Hodonín
Tři body byly blízko, ze zápasu s Opavou nakonec bere Baník body dva za výhru na samostatné nájezdy
Tři body byly blízko, ze zápasu s Opavou nakonec bere Baník body dva za výhru na samostatné nájezdy
A-Tým
4.3.2023

Pošestadvacáté z devětatřiceti odehraných zápasů pustili hokejisté SHKM svého soupeře do vedení, které ale zlepšeným výkonem ve druhé a třetí třetiny dokázali zeleno-černí nejprvne vyrovnat a následně i dvakrát strhnout na svou stranu. Po dvou gólech Fyodora Yarovinského a jedné trefě Michala Romančíka vedli ještě 25 vteřin před třetí sirénou 3:2. O důležité tříbodové vítězství ale přišli při opavské powerplay a zápas dospěl za stavu 3:3 do prodloužení a následně i do nájezdů. V nich Hodonínským vystřelil druhý bonusový bod Vojtěch Krejčiřík. Jak moc bude tento jeden bod v konečném zúčtování chybět se dozvíme už ve středu 8. března, kdy je na programu poslední 44. kolo základní části.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
43. kolo, sobota 4.3.2023
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
4:3sn
(0:1, 1:0, 2:2 - 0:0)
OPA
Branky a nahrávky: 39. Romančík (Peš, Škápik), 42. Yarovinsky (Romančík, Šmach), 56. Yarovinsky (Peš, Šmach), rozh. náj. Krejčiřík - 8. Stuchlík (Rousek, Šindelář), 53. Vašenka (Thiel), 60. Kadula (Stuchlík, Šindelář). Rozhodčí: Rapák – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 27:32. Diváci: 909. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Šurý (Zollpriester) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Vyrůbalík, Foltýn, Rauš, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Štědrý, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Matějka, Romančík - Bořuta. Trenér: Aleš Bachánek.
Sotlar (Vítek) - Pachula, Thiel, Vojtovič, Štěpánek, Ludvík, Šindelář (C), Věntus - Beránek, Káňa (A), Kadula, Buršík, Rousek, Malina (A), Vašenka, Horný, Stuchlík, Štindl, Krupa, Danielčák. Trenér: Aleš Tomášek.

Komentář k zápasu


Opava byl v úvodu utkání nebezpečnější a na konci sedmé minuty pomohla Šurému konstrukce jeho branky. O pár desítek vteřin později se už ale Slezan ujal vedení. Z levého kruhy vypálil Kryštof Stuchlík a jeho rána zapadla přesně do vzdálenější šibenice hodonínské branky. Baník se snažil o rychlé vyrovnání, ale žádnou velkou šanci si domácí tým v první dvacetiminutovce.

První větší možnost měl až tři minuty před přestávkou Yarovinky, ale jeho ránu zneškodnil opavský golman Sotlar. Snaha ani bojovnost se domácím upřít nedala, ale chyběl větší klid a přesnost. Až v devětatřicáté minutě se velmi slušně zaplněné tribuny Zimního stadionu Václava Nedomanského konečně dočkaly.

Peš našel svou přihrávkou zpoza branky přesně hůl číhajícího Michala Romančíka, který si kotouč rychle zpracoval a střelou švihem jej poslal pod horní tyč Opavské branky. Po dvou třetinách tedy odcházela obě mužstva do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Hosté hned po pár vteřinách třetí třetiny faulovali a Baník měl k dispozici přesilovku, kterou přetavili ve vedoucí branku. Šmach nabil Romančíkovi, jehož střelu ještě dokázal Sotlar vyrazit, na dorážku Fyodora Yarovniského už ale byl opavský golman krátký. Vedení vydrželo domácím do třiapadesáté minuty, kdy po vyhraném buly vystřelil od modré Thiel, jehož střelu mimo Šurého dosah tečoval Jan Vašenka a bylo srovnáno.

V šestapadesáté minutě sehráli domácí pohlednou kombinaci, na jejíž konci byl Fyodor Yarovinsky. Jeho bekhendový pokus překvail Sotlara a Baník opět vedl. Necelé tři minuty před koncem se hosté rozhodli pro hru v šesti, kterou mohl rychle potrestat Peš, ale jeho pokus z vlastního obranného pásma skončil jen na tyči prázdné branky Slezanu.

Hlavní hvězdou závěru třetí třetiny se rozhodl být hlavní sudí Rapák, který v přesilovce domácích skočil na teatrální pád Vašenky a poslal Baník také do čtyř. Slezan opět odvolal brankáře a 24 vteřin před třetí sirénou ve hře pěti proti čtyřem srovnal Kryštof Kadula na 3:3 a poslal zápas do prodloužení. To bylo z obou stran hodně nervózní a nabídlo více vyloučení než gólových šancí, a tak došlo až na nájezdy.

V nich byli na domácí straně úspěšní Peš a Vojtěch Krejčiřík, zatímco za Opavu se trefil pouze Káňa a druhý bonusový bod tak zůstal n jihu Moravy. O dvou posledních postupujících týmech do letošních vyřazovacích bojů se tak rozhodne až v posledním 44. kole.


Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 099, 1. cena: 101, 2. cena: 163, 3. cena: 167, 4. cena: 049, 5. cena: 045, 6. cena: 019, 7. cena: 110, 8. cena: 018.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...