SHKM Baník Hodonín
První třetina stála Baník lepší výsledek, Vyškov si po jasném vítězství 9:4 odváží z jihu všechny tři body
První třetina stála Baník lepší výsledek, Vyškov si po jasném vítězství 9:4 odváží z jihu všechny tři body
A-Tým
22.2.2023

Hodonínským hokejistům totálně protekl mezi prsty začátek zápasu, ve kterém nechali silného soupeře odskočit do čtyřbrankového náskoku, což se ukázalo jako rozhodující. Baník sice utkání nezabalil, ale kdykoliv se dostal trochu na dostřel, hosté dokázali bleskově odpovědět a tím neustále brali zeleno-černým vítr z plachet. Nepovedené utkání nakonec skončilo nejvyšší porážkou v letošní premiérové druholigové sezoně 4:9. O trefy Baníku se postarali Ľubomír Škápik, Petr Peš, Vojtěch Krejčiřík a Matěj Charvát. Náskok Jihomoravanů na devátý Nový Jičín se po dnešku zmenšil na pouhé dva body.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
40. kolo, středa 22.2.2023
SHKM Baník Hodonín - Hokej Vyškov
HOM
4:9
(1:4, 2:2, 1:3)
VYM
Branky a nahrávky: 15. Škápik (Dufek, Romančík), 29. Peš (Šmach), 35. Krejčiřík (Škápik, Charvát), 47. Charvát (Škápik) - 5. Komínek (Sebera, Vašíček), 6. Kořenek (Tomajko, Weintritt), 12. Popelka (Studený, Štefka), 15. Lekeš (Popelka), 30. Komínek (Mikulík), 35. Janeček (Vašíček, Sebera), 41. Vašíček (Mikulík, Sebera), 58. Sebera (Komínek), 59. Šarman (Janeček, Studený). Rozhodčí: Čech - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 5:6, navíc Foltýn a Krejčiřík (oba HOM) 5+OK, Vosátko a Kořenek (oba VYS) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Střely: 34:46. Diváci: 879. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:7, 4:7, 4:9.
Šurý (15. Zollpriester) - Kučera, Šmach, Polesný (A), Foltýn, Škápik (A), Rauš, Miklík, Němec - Matějka, Peš, Štědrý - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčí, Bořuta, Yarovinsky - Sajdl (C), Krejčiřík, Bartes. Trenér: Aleš Bachánek.
Synek (Šarman) - Studený, Hohl, Mikulík, Vosátko, Hefka, Žižka (C) - Kořenek, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Sebera, Štefka, Popelka, Weintritt, Luža, Komínek (A). Trenér: Michal Konečný.

Komentář k zápasu

Baník, už tradičně letos, bohužel brzy pustil soupeře do vedení. Na začátku páté minuty jej Vyškovu obstaral Tomáš Komínek. Necelé dvě minuty poté už hosté vedli o dvě branky, když se mezi střelce zapsal Matěj Kořenek. Baník se k první šanci propracoval na konci minuty jedenácté, kdy Romančík šikovně vyzval ke skórování Krejčího, ale ránu domácího útočníka zastavila tyčka Synkovy svatyně.

Místo snížení hosté přesně v čase 12:00 odskočili už na rozdíl tří gólů, když se trefil ex-hodonínský Adam Popelka. V polovině čtrnácté minuty byl vyloučen hostující Tomajko, ale zmar hodonínského týmu v oslabení podtrhl po výborné akci Popelky David Lekeš, který po čtvrtém gólu vyhnal Šurého z branky a jeho místo zaujal Zollpriester.

Zeleno-černí se v pokračující početní výhodě přeci jen dočkali první trefy. Po vyhraném buly se kotouč dostal k Ľubomíru Škápikovi, který bombou z vrcholku kruhu odčaroval kouzlo vyškovského brankáře. Po prvních dvaceti minutách tak hosté vedli 4:1.

Ve druhé třetině se dlouho nic moc zajímavého nedělo, až v polovině tohoto dějství přišlo trochu více vzruchu. V čase 28:59 vystřelil od modré čáry Šmach, jehož střelu ještě tečoval Petr Peš a Baník snížil na rozdíl dvou gólů, jenže radost ze snižující trefy vydržela domácí střídačce jen deset vteřin. Ihned po vhazování se do brejku dostal Tomáš Komínek, který svým druhým přesným zásahem v utkání vrátil Vyškovu tříbrankový náskok.

Plynulost hry následně poznamenalo několik vyloučení. Pět minut před druhou přestávkou hrála obě mužstva ve čtyřech a v této herní situaci sehráli pěknou kombinaci Škápik a zakončující Vojtěch Krejčiřík. Radost ale Baníku hosté opět rychle sebrali. Krátkou početní výhodu dokázal zužitkovat Michal Janeček, který do prázdné brány doklepl Vašíčkovu teč, která se zastavila o pravou Zollpriesterovu tyčku.

V závěru druhé třetiny měl během jednoho střídání dvě skvělé příležitosti na snížení Matějka, ale v obou případech si vylámal zuby na golmanovi soupeře. Dvě minuty před koncem se junior ve vyškovském brankovišti ukázal i v úplně jiném světle, když naprosto zbytečně v přerušené hře podrazil hodonínského veterána Peše, díky čemuž se následně strhla obrovská mela, jejímž výsledkem byl jeden menší a dva pětiminutové tresty do konce utkání na obou stranách.

V poslední vteřině ještě zakončil muž v pruhovaném svůj koncert ze druhé třetiny dalším dvouminutovým trestem, kterým obdaroval hodonínského Charváta. V této části hry bylo uděleno celkem osm nižších a čtyři vyšší tresty. Hosté nabídnutou šancí nepohrdli a 29 vteřin po změně stran dal Dominick Vašíček tečí Mikulíkovy střely sedmý gól Vyškovských.

Baník nesložil zbraně a v polovině sedmačtyřicáté minuty se domácí dočkali zasloužené odměny. Vyhození Vyškova zachytil na modré čáře Škápik, ten se neunáhlil po naznačení střely předal puk Matěji Charvátovi, který procedil puk za brankovou čáru. Jakékoliv šance domácí ale utnul necelé tři minuty před koncem Matěj Sebera, který zakončil brejk dva na nikoho osmou trefou Vyškova.

71 vteřin před třetí sirénou dal výsledku konečnou podobu devátým přesným hostujícím zásahem Matěj Tomajko. Baník prohrál s třetím Vyškovem vysoko 4:9 a teď jej čekají dva těžké výjezdy do Kopřivnice a Znojma.



Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 053, 1. cena: 035, 2. cena: 016, 3. cena: 187, 4. cena: 067, 5. cena: 058, 6. cena: 171, 7. cena: 020, 8. cena: 175.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...