SHKM Baník Hodonín
Baníku to na Velmez prostě nejde, zeleno-černí se z Horácka vrací bez jediného bodu
Baníku to na Velmez prostě nejde, zeleno-černí se z Horácka vrací bez jediného bodu
A-Tým
15.2.2023

Hodonínští hokejisté potřetí v sezoně podlehli nejhoršímu týmu východní skupiny a porážkou 1:5 si zkomplikovali boj o vyřazovací boje. Baník v posledních zápasech „dojíždí“ na neproměňování šancí. Nejinak tomu bylo i dnes. Baník neproměňoval ani ty nejvyloženější šance, nevyužito zůstalo i trestné střílení, jedinou branku Jihomoravanů vstřelil s pomocí teče domácího bránícího hráče Michal Romančík. Baník po dnešní prohře spadl na devátou příčku a boj o playoff bude v posledních pěti kolech ještě hodně tuhý.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
38. kolo, středa 15.2.2023
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
5:1
(1:0, 1:0, 3:1)
HOM
Branky a nahrávky: 12. Ludvík (Vlašín, Střecha), 30. Strnad, 48. Střecha (Strnad), 52. Doležal (Křenek, Juda), 59. Vedral (Burian) – 43. Romančík (Peš, Šmach). Rozhodčí: Kohoutek- Smetková, Kalina. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 31:28. Diváci: 254. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Slavíček (Juda J.) — Kochánek, Trnka, Vlašín (A), Slabý, Tomšík, Buchal, Střecha L. - Juda M., Křenek (C), Hasoň, Broža, Vedral, Střecha T., Burian, Strnad, Maštera, Ludvík, Doležal. Trenér: Štěpán Oberreiter.
Šurý (Zollpriester) - Rauš, Šmach, Miklík, Foltýn, Škápik (A), Němec, Kučera - Sajdl (C), Peš (A), Yarovinsky - Charvát, Matějka, Romančík - Krejčiřík, Dufek, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě pelášil sám na Šurého Tomáš Střecha, hodonínský golman ale těžkou situaci ustál a betonem střelu domácího útočníka zneškodnil. V páté minutě byl vyloučen hodonínský Škápik, byli to ale hráči Baíku, kdo mohl v přesilovce udeřit. Do přečíslení dva na jednoho upalovali Matějka s Charvátem, oba útočníci SHKM to provedli téměř dokonale, ale Charváta zradilo v poslední chvíli zakončení a puk skončil těsně vedle domácí branky.

Skóre se tak poprvé měnilo až v konci dvanácté minuty první části, kdy Vlašínovo nahození od modré jemně tečoval mimo dosah Šurého Jan Ludvík. Vzápětí mohl vyrovnat Dufek, ale z dobré pozice trefil jen domácího brankáře do hrudníku.

Čtyři minuty před první pauzou se na Slavíčka sám řítil Yarovinsky, ale s jeho zakončením na vyrážečku si domácí golman poradil. O dvě minuty později byl v dobré střelecké pozici Dufek, ale i on pálil pouze do brankáře Horáků. V poslední minutě první třetiny se obranou HHK prohnal Krejčí, ale i mladý hodonínský forvard si vylámal na strážci meziříčského brankoviště zuby.

Do druhé třetiny vlétli hosté jako uragán a domácí obrana byla v jednom ohni, jenže všechny šance končily na Slavíčkovi. Velkou šanci na srovnání měl v pětadvacáté minutě Peš, centr prvního útoku volil v samostatném úniku „ruský blafák“, bomba hodonínské čtyřicítky skončila těsně vedle prvé tyče. O dvě minuty později se sám na Slavíčka řítil tentokrát Charvát, ale jeho šanci ukončilo špatné rozhodnutí čárového, který odpískal ofsajd.

Baník tlačil… gól ale dal soupeř. Ve třicáté minutě ve hře čtyři na čtyři našlápl k sólu přes celé hřiště Milan Strnad a svou sólo jízdu zakončil, i přes to, že byl faulován, druhým zásahem Horáků. Baník se, podobně jako v několika minulých zápasech, trápil v koncovce. Šance si Bachánkovi svěřenci vytvářeli, ale na góly se Baník prostě v poslední době hrozně nadře. Závěru druhé třetiny byl hodně rozkouskovaný spoustou přerušení a po čtyřiceti minutách svítilo ve Velmezu skóre 2:0 pro domácí.

Hodonínští se, a nutno říct, že zaslouženého snížení, dočkali tři minuty po začátku poslední části. A jak to tak bývá – když to nejde na krásu, ujme se nějaký „náhoďák“. V přesilové hře hledal Michal Romančík svým pasem na u druhé tyčky Yaorvinského, jeho přihrávku si ale bruslemi srazil do vlastní branky Vlašín.

Hosté se museli záhy bránit v oslabení, v něm měl obrovskou šanci na srovnání Krejčiřík, kterého na útočné modré našel krásným pasem Šmach, ale hodonínský útočník tísněn obráncem zakončil jen do Slavíčkova těla. Místo vyrovnání ale domácí brzy získali dvoubrankový náskok zpět. Do brejku dva na nikoho ujeli v osmačtyřicáté minutě Strnad a zakončující Tomáš Střecha, který vymetl pavučiny v Šurého šibenici.

V polovině třetí třetiny ujížděl v oslabení Matějka, kterého jen za cenu faulu zastavil Trnka a sudí Kohoutek nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Yarovinsky, ale Slavíček i v této situaci souboj s hodonínským útočníkem vyhrál. V pokračující početní výhodě domácí navýšili svůj náskok už na 4:1. Proti kombinaci, na jejíž konci byl zakončující Jiří Doležal. neměl Šurý žádnou šanci. V závěru zápasu ještě zmatků v obraně Baníku využil Zdeněk Vedral, který pátým gólem zpečetil výhru domácích 5:1.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...