SHKM Baník Hodonín
Na Valašsku to byla bitva jako v playoff, Baník nakonec veze domů bod za prohru na nájezdy
Na Valašsku to byla bitva jako v playoff, Baník nakonec veze domů bod za prohru na nájezdy
A-Tým
11.2.2023

Od prvního buly bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně a že se potkávají tabulkoví sousedé. Baník se dostal brzy do vedení díky Krejčiříkovi, Bobři ale do přestávky překlopili skóre na svou stranu. Ve druhé části vyrovnal z trestného střílení Yarovinsky a na začátku poslední dvacetiminutovky to byl opět Krejčiřík, kdo poslal zeleno-černé opět do vedení. Bobři ale v šestačtyřicáté minutě třetí využitou přesilovkou srovnali na 3:3 a duel nakonec musely rozhodnout až nájezdy. Za Baník uspěl jen Dobša, zatímco Bobří nájezdníci uspěli dvakrát a druhý bonusový bod tak zůstal na Valašsku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
37. kolo, sobota 11.2.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VAM
4:3sn
(2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 7. Vávra (Finsterle, Hryciow), 17. Gréč (Křivohlávek, Fencl), 46. Gréč (Andris, Ďurkáč), rozh. náj. Křivohlávek - 3. Krejčiřík (Dobša, Romančík), 34. Jarovinskij (TS), 42. Krejčiřík (Romančík). Rozhodčí: Čuňočka - Bartoň, Peluha. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely: 22:24. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Ševců (Slovák) - Hryciow, Gréč, Holiš, Ďurkáč, Gabrhelík, Báchor (A), Sviták, Liss - Kozubík, Vávra (A), Finsterle – Fencl, Křivohlávek (C), Andris – Vavřík, Martiník, Bachánek – Stodůlka, Kuchařík. Trenér: Lukáš Plšek.
Šurý (Dolíška) - Šmach, Polesný (A), Foltýn, Miklík, Němec, Škápik (A), Rauš - Yarovinsky, Peš, Sajdl (C) - Matějka, Dufek, M. Charvát – Krejčiřík, Dobša, Romančík – Štědrý, Bořuta, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Už po půlminutě hry měl gólovku Sajdl, který se řítil sám na domácího golmana, ten ale proti kapitánovi Baníku vytáhl dobrý zákrok vyrážečkou. Na začátku třetí minuty se už ale skóre měnilo. Dobša našel křižnou přihrávkou na druhé tyči Vojtěcha Krejčiříka, který střelou po zemi mezi betony překonal přesouvajícího se Ševců.

V páté minutě byli domácí blízko vyrovnání, když Vávrova nenápadná střela skončila s Šurého přispěním na tyči hodonínské branky. Na konci šesté minuty šel Baník do čtyř, když byl na dvě plus dvě minuty vyloučen Krejčí a Bobři trestali. Na střelu Tomáše Vávry z voleje Šurý nedosáhl a puk skončil až za jeho zády. Druhou dvouminutovku oslabení zvládl Baník bez větších problémů.

V šestnácté minutě nešťastně fauloval na polovině hřiště Sajdl a domácí v početní výhodě opět skórovali. Po několika odrazech se kotouč dostal k nekrytému Michalu Gréčovi, který v čase 16:12 naklonil nerozhodný výsledek na domácí stranu. Tři minuty před první přestávkou měl obrovskou šanci srovnat Dobša, ale jeho pokus se otřel o horní tyč branky Bobrů.

V závěru první dvacetiminutovky byl ještě vyloučen další z hodonínských hráčů, tentokrát Matějka a Bobři měli na začátku druhé části výhodu čtvrté přesilové hry. Baník oslabení přežil a o chvíli později byl jen centimetry od vyrovnání. Parádní kombinaci chyběla jen gólová trefa, protože i druhý souboj domácího brankáře s kapitánem zeleno-černých skončil lépe pro domácí barvy.

Následovala první přesilovka Baníku, v jejíž závěru měl vyrovnání na hokejce Peš, který byl ale v rozhodující chvíli jasně seknut domácím hráčem – píšťalka sudího ale zůstala němá. Ozvala se až v polovině osmadvacáté minuty, kdy za katr pro vyhození kotouče musel domácí Fencl. Hosté si v početní výhodě vypracovali tlak i šance, ale dát troskotali na jejich proměňování.

Třiatřicátá minuta přinesla několik ostrých zákroků, pískal se až jasný faul na zakončujícího Charváta, po kterém bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Fyodor Yarovinsky, který opět ukázal nové zakončení a střelou mezi betony v čase 33:14 zařídil zasloužené vyrovnání. Vzápětí se vylučovalo na hodonínské straně a Bobři si mohli v přesilovce vzít vedení zpět, závar z konce oslabení ale obrana Baníku zvládla a skóre bylo dál vyrovnané.

Dvě a půl minuty před pauzo měli domácí štěstí, když Romančíkovo zakončení zastavila tyčka za již překonaným Ševců. Po čtyřiceti minutách tak platil ve Valašském Meziříčí remízový stav 2:2. Po minutě a půl od začátku posední části si hosté zopakovali úspěšnou spolupráci ze začátku duelu a po Romančíkově přihrávce se podruhé v zápase prosadil Vojtěch Krejčiřík a Baník podruhé v duelu vedl.

V šestačtyřicáté minutě šel za katr hodonínský Němec a Bobři potřetí v přesilovce trestali. Ránu Andrise Šurý vyrazil, na dorážku Matyáše Gréče už ale dosáhnout nedokázal. Na konci třiapadesáté minuty se v závěru početní výhody parádně proháčkoval do zakončení Yarovinsky, jeho zakončení ale skončilo jen na spojnici domácí branky.

Pět minut před třetí sirénou domácí obrana se štěstím přečkala šance Matějky a Dufka, Baník si vybojoval alespoň přesilovku, v ní se ale nic zajímavého neudálo a vyrovnaný duel skončil v základní hrací době zaslouženou remízou 3:3. V prodloužení se hrál tradičně hokej nahoru dolů, šance byly na obou stranách, ale ani z jedné se rozhodující gól neurodil, a tak došlo až na samostatné nájezdy.

V nich byli úspěšnější domácí borci, za které se trefili Finsterle a Jan Křivohlávek, zatímco v barvách Baníku se zadařilo jen Dobšovi.

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...