SHKM Baník Hodonín
To byla kanonáda! Baník spustil proti Tatře gólosotroj a po jasném vítězství poskočil na osmou příčku tabulky
To byla kanonáda! Baník spustil proti Tatře gólosotroj a po jasném vítězství poskočil na osmou příčku tabulky
A-Tým
14.1.2023

Tatra se dostala už ve druhé minutě do vedení, ale Baník ještě v první třetině třemi góly otočil skóre na svou stranu. Gólové hody pokračovaly i ve druhé části, po které Bachánkova parta vedla už 6:1. Poslední část se tak dohrávala už jen z povinnosti, ale žádná nuda to nebyla. Baník byl nadále při střelecké chuti, hosté i přes nepříznivý výsledek hráli útočný hokej, a tak zeleno-černí nakonec zapsali nejvyšší výhru v sezoně. Kopřivnici porazili Drtiči jasně a zcela po zásluze 8:2.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
29. kolo, sobota 14.1.2023
SHKM Baník Hodonín - HC ISMM Kopřivnice
HOM
8:2
(3:1, 3:0, 2:1)
KOP
Branky a nahrávky: 8. Polesný (Peš, Yarovinsky), 15. Romančík (TS), 18. Sajdl (Matějka, Krejčí), 23. Yarovinsky (Peš), 27. Charvát (Romančík, Rauš), 33. Škápik (Yarovinsky, Krejčiřík), 41. Charvát (Romančík), 54. Yarovinsky (TS) - 2. Indrst (Gola, Pindel), 45. Velecký (Indrst). Rozhodčí: Šico - Bartek, Voznica. Vyloučení: 7:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 875. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.
Dolíška (Zollpreister) - Vyrůbalík, Rauš, Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Němec - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Sajdl (C), Matějka, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Kubáň (27. Baldik) - Kyselý, Bartošák, Bail, Marek, Már - Urban, Suchý (A), Gola, Sluštík (C), Indrsst, Kleniar, Pindel (A), Velecký, Barčák, Fojtík, Pargáč. Trenér: Ladislav Majkus.

Komentář k zápasu

Trenér Bachánek se před utkáním s Kopřivnicí řídil heslem, že vítězná sestava se nemění a proti Tatře poslal na led stejné formace jako ve středečním duelu s Velkým Meziříčím. V bráně se při zranění Michala Šurého představil opět Ondřej Dolíška.

Na úvodní gól se čekalo jen sto vteřin a k nelibosti domácího publika se jako první do střelecké listiny zapsal hostující Filip Indrst. Proti jeho švihu pod horní tyč byl Dolíška bezmocný. Vyrovnání ale přišlo už o šest minut později. V přesilovce našel Yarovinsky hůl před brankovištěm hlídkujícího Davida Polesného, který uklidil kotouč za bezmocného Kubáně.

V patnácté minutě upaloval na kopřivnickou branku Štědrý, tři hráči soupeře jej nedohnali, ale hodonínský forvard nedokázal svůj blafák dotáhnout do úspěšného konce jen kvůli faulu hostujícího brankáře, za který hlavní sudí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel Michal Romančík, zakončil jej zkušenou kličkou do bekhendu a Baník vedl.

O tři minuty později vyhrál Baník buly v útočném pásmu. Kotouč se následně dostal na hokejku Matějky, který objel bránu a přihrávkou přes celé brankoviště našel na u druhé tyči volného Jakuba Sajdla, pro nějž už nebyl problém poslat puk do odkryté části branky. Do kabin tak odcházela obě mužstva za stavu 3:1 pro zeleno-černé.

Ani po změně stran střelecká slina domácí tým nepustila. Tři minuty po přestávce našel v početní výhodě Peš od zadního mantinelu na hranici kruhu Fyodora Yarovinského a nejčerstvější posila Jihomoravanů poslala svůj bekhend mimo Kubáňův dosah až do branky. V sedmadvacáté minutě hráli Hodonínští dvojnásobnou přesilovku. Puk si postupně vyměnila celá zeleno-černá pětice, až Romančík vyzval ke skórování Matěje Charváta, který z ideální pozice mezi kruhy pálil přesně do horního růžku Kubáňovy klece.

Po pátém gólu se hostující střídačka rozhodla pro změnu ve svém brankovišti a Kubáně vystřídal Baldík. Tatrovácký náhradník ale udržel čisté konto jen šest minut. Rychlý brejk Baníku zakončila nezištná přihrávka Yarovinského na před brankou Kopřvnice zaparkovaného Ľubomíra Škápika a Baník vedl ve třiatřicáté minutě už 6:1, což bylo také skóre, které platilo po čtyřicet odehraných minutách.

Hned v prvním střídání poslední dvacetiminutovky přinesl další přesný zásah domácích. Do protiútoku se vydal Romančík, který výborně našel před brankou nachystanou Matěje Charváta a hodonínská „devítka“ přidala svůj druhý dnešní přesný zásah. V pětačtyřicáté minutě se hosté dočkali druhé trefy, svůj důraz ukázal Michal Velecký a nejlepší kopřivnický střelec korigoval na 2:7 z hostujícího pohledu.

Poslední slovo ale měl domácí Baník. A bylo to stylové zakončení gólově nejpovedenějšího zápasu v sezoně. Šest minut před koncem fauloval v brejku Marek Fyodora Yarovinského a diváci se mohli těšit na druhé trestné střílení v dnešním utkání. Exekuce se ujal sám faulovaný třiadvacetiletý útočník s číslem 55 a svůj nájezd zakončil naprosto mazácky.

Baník porazil Kopřivnici i potřetí v sezoně, zapsal sedmé tříbodové vítězství v ročníku a vůbec poprvé se posunul na osmou příčku tabulky. Ve středu se zeleno-černí vydají bojovat o další ligové body na led dalšího druholigového nováčka z Vyškova.

Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 129, 1. cena: 171, 2. cena: 137, 3. cena: 176, 4. cena: 026, 5. cena: 048, 6. cena: 021, 7. cena: 036, 8. cena: 096.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...