SHKM Baník Hodonín
Napínavý zápas v Novém Jičíně rozsekla závěrečná desetiminutovka, vítězný gól vstřelil v poslední minutě Fyodor Yarovinsky
Napínavý zápas v Novém Jičíně rozsekla závěrečná desetiminutovka, vítězný gól vstřelil v poslední minutě Fyodor Yarovinsky
A-Tým
7.1.2023

Utkání 27. kola 2. ligy mezi Novým Jičínem a Baníkem nabídlo spousty šancí na obou stranách, dlouho tomu ale chybělo ono pověstné „gólové“ koření. Bezbrankový stav rozsekl až v jedenapadesáté minutě Robin Medek a Baník vedl. Ale ne dlouho. O tři minuty později udeřili domácí ve vlastním oslabení a začínalo se prakticky od začátku. Když už to vypadalo, že duel dospěje do prodloužení, odmítl dělbu bodů Fyodor Yarovinsky, který i s trochou štěstí dostal kotouč do domácí branky. V poslední vteřině pak ještě střelou do prázdné branky pečetil výhru Baníku David Polesný. Kaňkou na tříbodovém vítězství je zranění Michala Šurého, kterého od druhé třetiny nahradil - a nutno dodat, že naprosto rovnocenně - Ondřej Dolíška.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
27. kolo, sobota 7.1.2023
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
1:3
(0:0, 0:0, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 54. Hladiš (Maliník, Gebauer) - 51. Medek (Bořuta, Krejčiřík), 60. Yarovinsky (Sajdl, Peš), 60. Polesný (Romančík, Dufek). Rozhodčí: Grygera – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 38:32. Diváci: 485. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Šimonů (Nehasil) - Hladiš, Holaň, Adámek, Hruška, Váňa, Kožený - Sluštík, Handl, Juříček, Konečný, Kafka, Gebauer, Hilšer, Štefka, Flok, Květoň (C), Franek, Lehečka, Maliník. Trenér: Petr Macháček.
Šurý (21. Dolíška) - Polesný (A), Rauš, Škápik (A), Němec, Šmach, Kališ - Matějka, Peš, Yarovinsky - Romančík, Dufek, Charvát M. - Sajdl (C), Štědrý, Krejčí - Medek, Bořuta, Krejčiřík. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Utkání mezi domácím Novým Jičínem a hostujícím Hodonínem začalo velmi opatrně. Do první vážnější šance se dostali domácí až v 6. minutě, kdy hodonínské obraně ujel Hilšer. Ten však svým zakončením na Šurého nevyzrál a stav se tak neměnil. O necelých sedm minut později to byl znovu Hilšer, kdo se objevil osamocený před bránou Baníku. Michal Šurý si však i s tímto pokusem poradil.

V čase 12:28 Drtiči nabídli Ďáblům minutu a devětatřicet vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. V ní si ale novojičínští hokejisté nevytvořili větší příležitost a první třetina tak pokračovala za bezbrankového stavu.

V závěru první dvacetiminutovky se opatrnost ze hry jakoby vytratila, a proto bylo k vidění mnoho šancí. Nejprve z levého kruhu prověřil brankáře Šimonů hodonínský útočník Fyodor Yarovinsky. O chvíli později na druhé straně nedokázal Šurého ani nadvakrát prostřelit Adam Flok. To ale nebylo vše. Ještě do první sirény brankáři obou celků potvrdili své skvělé výkony zneškodněním vždy jednoho samostatného úniku a první část tak skončila 0:0.

Začátek druhé třetiny přinesl změnu na straně hodonínského týmu. Michal Šurý se kvůli zranění do brány nevrátil a nahradit jej musel dvacetiletý Ondřej Dolíška. První vážnější šanci v prostřední části si ale vytvořili Hodonínští, když nepříjemnou střelu vyslal z předbrankového prostoru Petr Peš. Šimonů jeho pokus úspěšně pokryl a oba gólmani tak nadále v utkání dominovali, díky čemuž i druhá dvacetiminutovka zůstala bez branek.

Čtyři vteřiny po začátku třetí části si šel odpykat dvouminutový trest Jan Matějka za vysokou hůl. Ďáblové si ale v této početní výhodě větší tlak nevytvořili. Až v 48. minutě při hře 5 na 5 zastavilo protiútok domácích břevno Dolíškovy brány. Do konce zápasu zbývalo necelých deset minut, když se v čase 50:38 po krásné přihrávce Richarda Bořuty z předbrankového prostoru prosadil Robin Medek, který poslal Baník do vedení 1:0.

O necelé tři minuty později byl stav již opět nerozhodný. Ve vlastním oslabení vyvezl kotouč až před bránu Ondřeje Dolíška Roman Maliník, kde chytře našel volného Reného Hladiše, který zakončil přesně do poloodkryté brány. Užuž to vypadalo, že se souboj přenese do prodloužení, když v čase 59:06 strhl vedení na stranu hodonínského SHKM Fyodor Yarovinsky. Daniel Šimonů nejprve vyrazil pokus Jakub Sajdla z pravého kruhu, ale na dorážku Yarovinského byl již krátký. Výhru za tři body zpečetil gólem do prázdné brány vteřinu před koncem David Polesný.


další články
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...
Tečku za sezonou 2023-24 udělá jednodenní domácí turnaj starších žáků
Turnaje
5.4.2024

Na úplný závěr letošní sezony se na hodonínském zimním stadionu uskuteční jednodenní turnaj starších žáků určený pro hr...