SHKM Baník Hodonín
Skvělý týmový výkon podpořený výtečným Šurým! Baník porazil v duelu o šest bodů Plameny 5:2
Skvělý týmový výkon podpořený výtečným Šurým! Baník porazil v duelu o šest bodů Plameny 5:2
A-Tým
14.12.2022

Hodně důležité utkání Bachánkovi svěřenci zvládli na výbornou. A co víc, oplatili soupeři těsnou domácí prohru ze začátku soutěže i s úroky. Baník si v první třetině díky trefám Halíka, Charváta a Krejčího vypracoval tříbrankový náskok, který hosté v závěru úvodního dějství snížili přesilovkovou trefou. Ve druhé periodě se gólové manévry poněkud zasekly a jedinou, ale o to důležitější trefu v této části hry zaznamenal domácí Rauš. V poslední části hosté zápas zdramatizovali, ale veškeré pochybnosti utnul gólem do prázdné brány Polesný. Baník porazil Plameny 5:2 a přiblížil se osmému Havlíčkovu Brodu na rozdíl šesti bodů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
24. kolo, středa 14.12.2022
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
5:2
(3:1, 1:0, 1:1)
ZNS
Branky a nahrávky: 4. Halík (Peš, Polesný), 17. Charvát (Dufek, Medek), 19. Krejčí (Matějka, Peš), 29. Rauš (Peš, Krejčí), 59. Polesný (Peš, Krejčí) - 20. Bureš (Kulhánek, Rohlík), 48. Svoboda. Rozhodčí: Blaha - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 26:24. Diváci: 623. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Šurý (Zollpriester) - Polesný (A), Kučera, Vyrůbalík, Rauš, Škápik (A), Kališ - Matějka, Peš (C), Krejčí - Halík, Bořuta, Štědrý - Medek, Dufek, Charvát - Bartes. Trenér: Aleš Bachánek.
Nečas (Sláma) - Pleva (C), Ludvík, Půža, Maček, Vašíček, Svoboda - Kulhánek, Bureš (A), Rohlík - Čejka, Prokš, Jícha - Pilný, Vaňkovský, Michalčuk - Chlubna, Kunstmüller, Štola - Gregar. Trenér: Martin Sobotka.

Komentář k zápasu


Zápas začal ve velmi dobrém tempu a oba brankáři si brzo připsali první zákroky. Už na konci čtvrté minuty se poprvé měnilo skóre a postarali se o to domácí borci. Polesného přihrávku protečoval Peš na Matěje Halíka, který svůj samostatný nájezd i přes svůj mladý věk zakončil mazácky střelou nad Nečasovu lapačku a Baník vedl. Devatenáctiletý mladík ve svém pátém utkání v hodonínském dresu zaznamenal svou první gólovou trefu.

Hosté po inkasovaném gólu zabrali a měli optickou převahu, všechny náznaky šancí ale končily buď na dobré obraně domácích nebo na jistém Šurém v brance SHKM. Ve třinácté minutě si domácí zahráli první přesilovku, která se jim ale příliš nepovedla a Plameny ji v pohodě ubránily. V sedmnácté minutě se ale už domácí příznivci dočkali druhé trefy.

Medek nahrál za branku Dufkovi, ten si vybruslil k pravé Nečasově tyči a mezi kruhy přesně našel Matěje Charváta, který z první trefil přesně levou šibenici. Jen o dvě minuty později vypukla radost na tribunách hodonínského stadionu opět. Peš byl sice faulován, v ponechané výhodě ale nepřestal hrát a i vkleče našel Matějku, který oklamal obránce i brankáře hostí a vybídl ke skórování Petra Krejčího, který z bezprostřední blízkosti překonal žďárského brankáře potřetí.

V samotném závěru první části se zasloužené trefy dočkali i hosté. Ti hráli v posledních 46 vteřinách úvodní periody přesilovku, kterou v čase 19:56 využili. Kulhánkovu střelu od modré tečoval Lukáš Bureš tak šikovně, že Šurý neměl šanci zareagovat. Po prvních dvaceti minutách tak byl stav 3:1 pro zeleno-černé.

První minuty druhé periody patřily spíše hostům, kteří se ze všech sil snažili o vstřelení kontaktní branky, Šurý v hodonínské brance byl ale rázně proti a všechny šance Plamenů zneškodnil. V devětadvacáté minutě však zničehonic udeřilo na druhé straně. Na konci rychlé akce, kterou založil na polovině hřiště Krejčí, byla Pešova přihrávka na dobře postaveného Davida Rauše, který, sice nadvakrát, ale přesto překonal přesnou trefou do šibenice Slámu, jenž od začátku druhé periody nahradil v brankovišti Plamenů kolegu Nečase. Pro hodonínského obránce to byla nejen premiérová trefa v dresu SHKM, ale zároveň i vůbec první kanadský bod.

Hosté si v závěru prostřední části vynutili slušný tlak a obrana Baníku měla co dělat, ale i s podporou skvěle chytajícího Šurého nadále platil stav 4:1. Dvě minuty před koncem se o slovo přihlásil i do té doby ne moc viditelný sudí Blaha, který domácí poslal v čase 38:05 velmi přísně do tří. Baník s podporou skvělých fanoušků v zádech ale těžkou situaci zvládl a po čtyřiceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 4:1 pro zeleno-černé.

Poslední třetina se hrála ve velmi vysokém tempu a téměř bez přerušení. V čase 47:47 se ale přerušovat muselo. Hosté z rychlého brejku udeřili a snížili zásluhou Adama Svobody na 2:4 z jejich pohledu. Hned vzápětí měli zeleno-černí notnou dávku štěstí po ráně jednoho z hostujících zadáků, jehož pokus se zastavil o břevno domácí branky.

Šest minut před koncem třetí třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, v ní byl blízko pátému gólu Baníku Charvát, ale před prázdnou brankou mu kotouč přeskočil přes čepel hole. V závěru to Žďár zkusil v šesti, tento risk ale potrestal David Polesný, který nekompromisně poslal puk do odkryté branky.

Baník zvládl důležitý zápas a navýšil svůj náskok na Žďár už na šest bodů. Další, v letošním roce poslední utkání, sehraje Bachánkova družina už v sobotu 17. prosince, kdy na svém ledě hostí Baník Valašské Meziříčí.



Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 159, 1. cena: 108, 2. cena: 050, 3. cena: 008, 4. cena: 051, 5. cena: 046, 6. cena: 167, 7. cena: 166.

Ohlasy trenérů

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...