SHKM Baník Hodonín
Nováčkovská daň zaplacena. Baník nebyl horším týmem, doplatil na proměňování šancí
Nováčkovská daň zaplacena. Baník nebyl horším týmem, doplatil na proměňování šancí
A-Tým
28.9.2022

Šancí byla spousta, jen to proměňování. Baník si na své první druholigové body musí počkat. V první třetině si zeleno-černí vypracovali minimálně pět obrovských gólových šancí, góly ale dávali jen hosté, kteří po dvaceti minutách vedli o dvě trefy. Ve druhé části naopak pálili ostrými jen domácí borci a po čtyřiceti minutách byl stav 3:2 pro Baník. Jenže dnes to padalo jen do jedné branky. Poslední dvacetiminutovka patřila opět hostům, kteří dvěma zásahy otočili skóre na konečných 3:4 z pohledu Jihomoravanů. Škoda, body byly blízko. Ještě víc ale mrzí zranění kapitána Jakuba Sajdla ze závěru utkání. Úvodní ligové utkání sezony sledovalo 896 skvělých diváků!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, středa 28.9.2022
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
3:4
(0:2, 3:0, 0:2)
ZNS
Branky a nahrávky: 34. Medek (Polesný, Dufek), 37. Popelka (Matějka, Kališ), 40. Dufek (Polesný, Medek) – 12. Grauer (Bureš, Pleva), 17. Vaňkovský (Chlubna, Pilný), 48. Havlík (Bureš, Macek), 53. Jicha (Prokš). Rozhodčí: Maťašovský - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 38:40. Diváci: 896. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.
Holík (Dolíška) - Rauš, Šmach, Škápik (A), Němec, Polesný (A), Kališ, Kučera - Sajdl (C), Peš, Hložánek - Krejčiřík, Matějka, Popelka - Dufek, Charvát, Medek - Bartes, Štědrý, Krejčí. Trenér: Radko Křivinka.
Sláma (Vít) - Havlík, Macek, Pleva (C), Grauer, Svoboda, Lojek - Bureš (A), Wasserbauer, Štěpánek - Jícha, Prokš (A), Štola - Pilný, Vaňkovský, Chlubna - Gregar, Adam, Pražák. Trenér: Martin Sobotka.

Komentář k zápasu


Prvnímu utkání Baníku ve 2. lize předcházela česká státní hymna a také čestné buly starosty města Libora Střechy. Pak už se proti sobě postavili centři prvních útoků a šlo se na věc. Velmi slušně zaplněné tribuny hodonínského stadionu viděly od úvodních minut opatrný, ale rychlý hokej. Optickou převahu měli v první části domácí borci, ti si také vypracovali několik velmi slibných gólových šancí, všechny ale skončily buď ve výstroji hostujícího golmana, nebo mimo jeho svatyni.

Zato hosté ukázali svou produktivitu. V polovině dvanácté minuty vystřelil Jakub Gebauer Plamenům vedení, když svou střelu schoval za clonícího spoluhráče a Holík musel lovit puk ze své sítě. Tři minuty před první pauzou nedokázal Rauš na červené čáře zastavit skákající kotouč, čímž se hosté dostali do situace dva na jednoho a tu zakončil Filip Vaňkovský střelou pod horní tyč.

Druhá část hry, respektive její druhá polovina, ale patřila domácímu celku. Ve čtyřiatřicáté minutě si Robin Medek vybruslil od zadního mantinelu až k domácí střídačce, střelou po zemi nachytal Slámu v hostující brance a zaznamenal historicky první gól Baníku ve 2. lize. O tři minuty později už bylo vyrovnáno. Postaral se o to Adam Popelka, kterému nezištně do gólovky přihrál na hranici brankoviště Matějka.

Skvělou šestiminutovky pak sedmnáct vteřin před koncem druhé části podtrhl v přesilové hře Aleš Dufek, jehož ránu od modré čáry zastavila až síť hostující klece. Do poslední dvacetiminutovky tak šli domácí s těsným jednobrankovým vedením.

To drželo slovácké mužstvo až do osmačtyřicáté minuty, kdy si bránící pětice nepohlídala Ladislava Havlíka, který přes tři clonící hráče překonal Holíka potřetí. Baník se mohl rychle vrátit zpět do vedení, ale Krejčiřík ani Charvát své příležitosti gólem nezakončili. A tak přišel další trest. Po několika odrazech před brankovištěm domácích se puk dostal na hůl Lukáše Jíchy, který jej pohotově poslal do branky.

Baník se snažil o vyrovnání, v závěru to hned dvakrát zkusil se šesti hráči, na kýženou vyrovnávací trefu ale nedosáhl. Z prvních ligových bodů v sezoně se tak dnes radovali hráči Žďáru, hodonínští hokejisté si na premiérové body budou muset počkat.

Velkou kaňkou na jinak pěkném a slušně hraném utkání je zbytečné zranění hodonínského kapitána Jakuba Sajdla z poslední minuty střetnutí. Přejeme Kubovi brzký návrat na led!

Druhá liga pokračuje už v sobotu 1. října třetím kolem, ve kterém Křivinkovi svěřenci hostí od 17:00 hodin na svém ledě Bobry z Valašského Meziříčí.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...