SHKM Baník Hodonín
Baník díky hattricku Aleše Dufka porazil Boskovice a zajistil si první místo po základní části
Baník díky hattricku Aleše Dufka porazil Boskovice a zajistil si první místo po základní části
A-Tým
29.1.2022

I třetí vzájemné měření sil mezi Baníkem a Boskovicemi v letošní sezoně skončilo vítězstvím zeleno-černých barev. Baník si v první třetině vypracoval dvoubrankový náskok, o který ale během dvou minut krátce před polovinou utkání přišel. Do konce druhé periody si ale hodonínští borci vzali dvougólový náskok zpět, a to díky Aleši Dufkovi, které po trefě z první třetiny zkompletoval hattrick. V závěru zápasu pečetil výhru Baníku svou první brankou v hodonínském dresu Martin Dufek. Drtiči porazili Minervu 5:2.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, sobota 29.1.2022
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
5:2
(2:0, 2:2, 1:0)
BOS
Branky a nahrávky: 4. Charvát (Dufek A., Dufek M.), 20. Dufek A. (Venclík, Charvát), 33. Dufek A. (Polák), 40. Dufek A. (TS), 58. Dufek M. (Konečný) – 28. Buhaj (Kaukič), 30. Plitko (Ondráček, Sekanina). Rozhodčí: Škrobák — Babulík, Olšar. Vyloučení: 9:6, navíc Zlámal (HOM) 5+OK, Jajcay (HOM) 10+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 3:0. Střely: 33:27. Diváci: 445. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
Zollpriester (Chvátal) — Dufek M., Crlík, Polesný, Sajdl (A), Vyrůbalík (A), Zlámal — Charvát, Dufek A., Venclík — Peš (C), Polák, Vaškovič — Konečný, Jajcay, Tomi — Pospíšil. Trenér: Michal Kuba.
Huzlík (Alexa) — Krejčiřík, Rosendorf (A), Beneš, Strýček (C) — Buhaj, Plitko, Kaukič, Benýšek, Šmíd, Ondráček, Jurča, Hasoň, Sekanina. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

Baník měl hned na konci první minuty výhodu přesilové hry, v ní se ale domácí prosadit nedokázali. V jejím závěru byl navíc vyloučen Sajdl a po krátké hře ve čtyřech následovala první početní výhoda hostů. V oslabení ale udeřili domácí, konkrétně Matěj Charvát, který překonal Huzlíka a otevřel skóre dnešního duelu.

Na další gól si 445 diváků muselo počkat do závěru první dvacetiminutovky, a opět se o něj postaral první útok Baníku. Na 2:0 zvyšoval v čase 19:19 svou desátou trefou v sezoně Aleš Dufek. Domácí borci tak šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Druhá třetina začala vyloučením na obou stranách, ani jeden z týmů ale nedokázal nabídnutou přesilovku využít. Skóre se tak měnilo až na začátku osmadvacáté minuty, kdy boskovický Tomáš Buhaj snížil náskok SHKM na jeden gól. O dvě minuty později už bylo vyrovnáno, když Zollpriestera překonal Daniel Plitko, v tu samou chvíli byl navíc na pět minut plus do konce utkání vyloučen hodonínský obránce Zlámal a hosté měli k dispozici pětiminutovou přesilovku.


Hosté ale nabídnutou šanci nevyužili. Naopak. Podruhé v zápase sami ve své početní výhodě inkasovali. V čase 32:18 vrátil svou druhou přesnou trefou v utkání vedení na stranu SHKM Aleš Dufek. Boskovičtí pak měli dlouhou výhodu dokonce o dva muže, protože mezi 34. a 36. minutou udělil sudí Škrobák domácímu celku hned čtyři dvouminutové a dva osobní tresty (Andreas Jajcay musel předčasně do sprch) ale ani tuto nabídku Minerva nevyužila.

A tak v poslední minutě druhé třetiny přišel zákonitý trest. Pět minut před koncem prostřední části fauloval Rosendorf a sudí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Aleš Dufek, který opět prokázal, že má tuhle disciplínu rád. Povedeným zakončením zkompletoval hodonínský forvard hattrick a po čtyřiceti minutách tak bylo na hodonínském zimním stadionu skóre 4:2 pro Baník.<(p>

Domácí si v poslední části zkušeně hlídali dvoubrankový náskok, v samotném závěru ještě Martin Dufek v oslabení svou první brankou v hodonínském dresu pečetil výhru Baníku pátou trefou. Hodonínští si dnešním vítězstvím zajistili první místo po základní části.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Boskovice jsou silný, nepříjemný soupeř. Byl to takový playoff zápas. Rychlý, hodně osobních soubojů, některé byly na hraně, ale musíme jít i přes to, nikdo nám nedá nic zadarmo. Gratuluji Došovi k prvnímu gólu v SHKM a Alešovi k hattricku.

Výsledky 21. kola

Blansko - Břeclav 7:3
Hodonín - Boskovice 5:2
Technika - Kroměříž 5:3
Brumov-Bylnice - Uh. Brod
Uh. Ostroh - Uh. Hradiště

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...