SHKM Baník Hodonín
Vítězná domácí rozlučka s rokem 2021. Baník porazil Brumov a vrátil mu dva týdny starou porážku
Vítězná domácí rozlučka s rokem 2021. Baník porazil Brumov a vrátil mu dva týdny starou porážku
A-Tým
12.12.2021

Odveta se povedla. Baník oplatil Brumovu porážku, i když ani dnes nebyl ani zdaleka v kompletním složení. Hodonínští vykročili k důležitému vítězství už v první třetině, kterou Kubovi svěřenci vyhráli jasně 4:1, nakonec si Valaši domů odvezli porážku 7:3. A to zeleno-černí spoustu dalších tutovek zahodili. Po třech bodech si připsali Petr Peš, Ľubomír Vaškovič a David Polesný. První gól po návratu do kabiny SHKM zaznamenal Andreas Jajcay, první bod za přihrávku si do statistik zapsala i čerstvá posila Martin Dufek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
15. kolo, neděle 12.12.2021
SHKM Baník Hodonín - HC Brumov-Bylnice
HOM
7:3
(4:1, 1:1, 2:1)
BRU
Branky a nahrávky: 3. Mikéska, 8. Charvát (Mikéska, Dufek M.), 14. Jajcay (Bílek, Venclík), 20. Vaškovič (Crlík, Polesný), 36. Sajdl (Peš, Polesný), 49. Vaškovič (Polesný, Peš), 52. Konečný (Peš, Vaškovič) – 6. Matula, 31. Matula (Vaněk), 55. Matula (Tulpa). Rozhodčí: Brzobohatý – Holub, Kučera. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 46:23. Diváci: 315. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.
Luner (Běhal Adam) — Dufek M., Mikéska, Polesný, Crlík, Bílek, Sedlák — Charvát, Dufek A., Pospíšil — Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič — Venclík, Jajcay, Konečný — Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Zubo (Žižka) — Vaněk, Důbrava, Lysák M., Krůžela, Lysák T. — Matula, Tulpa, Sopek, Giatsintov, Macháč, Častulík, Novosad, Shadskii, Lysák L. Trenér: Jakub Vaněk.

Komentář k zápasu

Trenér Kuba měl pro dnešní zápas k dispozici tři kompletní formace, mimo hru ale zůstali například obránci Vyrůbalík se Smeřičkou, v útoku chyběl Polák a do odvetného zápasu s Brumovem nemohla nastoupit ani golmanská jednička Zollpriester. Proti Valachům tak poprvé v sezoně dostal v brance SHKM od úvodního buly šanci Ondřej Luner.

Osmadvacetiletý strážce hodonínského brankoviště měl od začátku o poznání méně práce než jeho protějšek Lukáš Zubo. Hostující golman inkasoval poprvé už ve třetí minutě, kdy jej prostřelil Róbert Mikéska. Obránce Baníku touto trefou protrhl třináct zápasů trvající střeleckou smůlu. V šesté minutě ale bylo srovnáno, střelou přes obránce trefil přesně pod horní Lunerovu tyč Dominik Matula. Drtiči si ale vzali záhy vedení zpět. Už v osmé minutě totiž hostující obrana kapitulovala podruhé, to když před brankou Matěj Charvát parádně tečoval mimo brankářův dosah Mikéskovu střelu.

Čtrnáctá minuta první periody přinesla třem stovkám přítomných fanoušků další radostnou chvilku. Pěknou kombinaci třetího domácího útoku zakončil přesnou střelou Andreas Jajcay, který ve čtvrtém zápasu po návratu do SHKM zaznamenal první gólovou trefu. V závěru první dvacetiminutovky si domácí zahráli první přesilovku, kterou po pětadvaceti vteřinách proměnil ve čtvrtou trefu Baníku Ľubomír Vaškovič. Pro pětatřicetiletého útočníka to byla jubilejní desátá trefa v sezoně.

Druhá třetina byla na góly klidnější. Domácí byli na ledě jasně lepší, ale své šance, i ty nejvyloženější, dlouho zahazovali. A tak přišel logicky trest. V polovině utkání se podruhé v zápase zapsal do střelecké listiny Dominik Matula a hosté prohrávali jen o dva góly. Baník si ale ještě do konce prostřední periody vzal tříbrankový náskok zpět. Když to druhému útoku nešlo po krásné kombinaci, ujala se dorážka z brankoviště v podání Jakuba Sajdla.

Závěrečná pasáž tak začínala za stavu 5:2 pro domácí hokejisty. Ti v pohodě kontrolovali hru, soupeře nejedenkrát zamkli v obranné třetině, pojišťující šestý gól ale přišel až v devětačtyřicáté minutě, kdy se podruhé v utkání trefil do černého Ľubomír Vaškovič. Slovenský forvard se touto trefou dostal na metu jedenácti gólů a osamostatnil se na čele klubového pořadí nejlepších střelců.

O tři minuty později už vedli zeleno-černÍ o pět gólů. Svůj čtvrtý zásah v hodonínském dresu zaznamenal další slovenský útočník Mario Konečný. Poslední slovo ale měli hosté. Pět minut před koncem duelu dokonal své dnešní hat-trickové představení Dominik Matula. Na tom, že tři body zůstanou u řeky Moravy to ale už nic nezměnilo.

Baník odčinil nedávnou porážku tím nelepším způsobem a s rokem 2021 se na domácím stadionu rozloučil vítězně. Poslední utkání roku čeká hodonínské borce v sobotu 18. prosince, kdy od 17:00 hodin nastoupí na kroměřížském zimním stadionu proti místnímu HK.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Pro dnešní vítězství jsme si šli od první do poslední minuty. Chtěli jsme v posledním domácím utkání roku uspět, což se nám povedlo. Bohužel jsme nemohli být kompletní, protože nás sužují zranění, ale kádr je tak široký, že nás to naštěstí tolik nelimitovalo. Soupeř v podstatě kromě pár střel neměl vůbec nic, ale i tak z toho mála vytěžil maximum a podařilo se mu dát tři branky. Jinak jsme si to ale pohlídali a nepustili soupeře k ničemu. Dali jsme sedm gólů, většinu po krásných akcích. A spoustu dalších šancí jsme zahodili. Příští týden nás čeká poslední zápas tohoto roku v Kroměříži. Nebude to nic lehkého a my budeme chtít přivézt domů do Hodonína všechny body.

Výsledky 15. kola

Kroměříž - Břeclav 9:3
Uh. Brod - Boskovice 5:3
Uh. Hradiště - Blansko 5:3
Hodonín - Brumov-Bylnice 7:3
Uh. Ostroh - Technika 7:6sn

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...