SHKM Baník Hodonín
Skvělý obrat Baníku v Blansku znamená prodloužení vítězné série!
Skvělý obrat Baníku v Blansku znamená prodloužení vítězné série!
A-Tým
16.10.2021

Opravdový Baník se nikdy nevzdává! Přesně to dnes předvedli hokejisté A-týmu SHKM na ledě Blanska, kde zeleno-černí na začátku druhé periody prohrávali už 4:1. Do přestávky se ale Drtičům podařilo snížit na rozdíl jednoho gólů a ve třetí třetině třemi přesnými zásahy zápas definitivně zlomili na svou stranu. Domácí už jen korigovali na konečných 5:6. Čtyřmi kanadskými body se blýskl útočník Ľubomír Vaškovič.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, sobota 16.10.2021
Dynamiters Blansko HK - SHKM Baník Hodonín
BLA
5:6
(3:1, 1:2, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Miloš, 5. Grünwald (Němec), 18. Grünwald (Drenčko), 23. Malý (Verner, Antal), 54. Jílek (Drenčko) - 12. Peš (Sajdl), 25. Polesný (Vaškovič, Sajdl), 36. Peš (Vaškovič), 42. Borot (Polesný, Vaškovič), 44. Sajdl (Peš, Vaškovič), 51. Venclík (Borot, Charvát). Rozhodčí: Brzobohatý - Ošlejšek, Paulík. Vyloučení: 3:1, navíc Grünwald (BLN) 5 minut, Směřička (HOM) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely: 31:39. Diváci: 105. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:6, 5:6.
Šenk (Vlach) - Pilát, Verner, Antoňů M. (C), Miloš, Němec (A), Hanzlík, Sedláček - Majola, Malý, Kuběna, Jílek, Berka, Šmahel, Grünwald (A), Müller, Antal, Král, Antoňů T., Drenčko, Kubíček. Trenér: Radko Křivinka.
Luner (23. Zollpriester) - Crlík, Zlámal, Polesný, Směřička, Rákoczy, Filásek - Charvát, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš (C), Sajdl (A) - Borot, Konečný, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Baník se musel v Blansku obejít bez tří obránců základní sestavy, z různých důvodů chyběli Kamil Rýpar, Róbert Mikéska a Martin Vyrůbalík. V útoku pak chyběli ze stabilní sestavy Jakub Tomi, Tom Polák, Jiří Sedlák a Matěj Chalupa. Do obrany se tak postavil univerzál Lukáš Filásek, kterému dělal parťáka Robert Rákoczy. Pro nejstaršího hráče zeleno-černých to byl první zápas v letošní sezoně.

Úvod střetnutí byl jasně v režii domácích, kteří v páté minutě po trefách Lukáše Miloše a Hynka Grünwalda vedli už 2:0. V šesté minutě měli hosté výhodu trestného střílení, ale Dufek na Šenka nevyzrál. Tak až ve dvanácté minutě snížil náskok domácích hodonínský kapitán Petr Peš, ale do kabin šli hosté přeci jen s dvoubrankovou ztrátou. Dvě minuty před první pauzou se podruhé mezi střelce zapsal Hynek Grünwald a úvodní část tedy skončila vedením Blanska 3:1.

Po změně stran se na gól čekalo necelé tři minuty a byli to opět domácí borci, jmenovitě Vojtěch Malý, který rozvlnil síť hodonínské brány počtvrté. Po této brance přepustil Ondřej Luner své místo v brankovišti Jakubu Zollpriesterovi. Pár vteřin nato fauloval domácí Müller a Baník v přesilovce trestal. Šenka prostřelil David Polesný a bylo to zase „jen“ o dvě branky.

Ve dvaatřicáté minutě šel předčasně do sprch hodonínský zadák Směřička, který obdržel trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. V pětiminutovém oslabení se Baník dobře bránil a v závěru domácí početní výhody naopak hosté sami udeřili, po Vaškovičově přihrávce vstřelil důležitou kontaktní branku Petr Peš. Po čtyřiceti minutách tak byl na blanenském stadionu stav 4:3 pro domácí Dynamiters.

Do poslední dvacetiminutovky stáhl trenér Kuba sestavu na dvě formace, což přineslo velmi záhy své ovoce. V čase 41:05 srovnal stav zápasu na 4:4 Martin Borot a o dvě minuty později poslal zeleno-černé poprvé v zápase do vedení přesilovkovým gólem Jakub Sajdl. Když pak v polovině poslední dvacetiminutovky přidal šestou trefu Baníku Michal Venclík, vypadalo to, že odpor domácích je definitivně zlomen.

Blanenským se šest minut před koncem podařilo ještě vykřesat jiskřičku naděje, ale víc, než snižující trefu Tomáše Jílka, hodonínští hokejisté už soupeři nepovolili. Baník tak i ve svém čtvrtém soutěžním utkání bere tři body a díky zaváhání Uherského Ostrohu poskočil v tabulce na druhou pozici za vedoucí Boskovice.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Blansko bylo další nepříjemný soupeř. Na jejich stadionu, pokud domácí vedou, se hraje velice špatně. Obdrželi jsme dnes pár laciných gólů, po kterých jsem musel vystřídat brankaře. Detaily si rozebereme individuálně na tréninku. Do třetí třetiny jsme museli otočit výsledek, takže jsme stáhli hru na dvě formace. A podařilo se nám to. Chtěl bych klukům poděkovat za třetí třetinu, kde ze sebe vydali všechno a výsledek otočili. Dále nesmím zapomenout na naše fantastické fanoušky, kteří za námi přijeli a podporovali nás celý zápas.

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...