SHKM Baník Hodonín
Baník vkročil do ligy pravou nohou. Kroměříž si domů na Hanou odváží devět inkasovaných gólů
Baník vkročil do ligy pravou nohou. Kroměříž si domů na Hanou odváží devět inkasovaných gólů
A-Tým
26.9.2021

Hokejisté Baníku se rozjížděli pomalu, když ale Drtiči nahodili od druhé třetiny své motory, bylo celé kluziště v jejich moci. Po vyrovnané první části spustili zeleno-černí kanonádu a osmi góly v řadě dali jasnou odpověď na otázku „Kdo získá z dnešního utkání tři body“. Ľubomír Vaškovič zaznamenal hattrick, mezi střelce se v premiérovém soutěžním utkání ale zapsaly i další letní posily Matěj Charvát a Martin Vyrůbalík.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, neděle 26.9.2021
SHKM Baník Hodonín - HK Kroměříž
HOM
9:1
(1:1, 4:0, 4:0)
HKK
Branky a nahrávky: 2. Vaškovič (Peš), 23. Borot (Mikéska), 26. Vyrůbalík (Dufek), 39. Vaškovič (Peš), 39. Charvát (Dufek, Vyrůbalík), 48. Mikéska, 49. Charvát (Dufek), 55. Vaškovič (Sajdl, Peš), 55. Sedlák (Mikéska) - 18. Andrýsek (Jelínek). Rozhodčí: Čuňočka - Paulík, Tkáč. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 34:28. Diváci: 405. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 9:1.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Crlík, Polesný, Tomi, Rýpar, Mikéska - Charvát, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš (C), Sajdl (A) - Chalupa, Borot, Konečný - Filásek, Sedlák. Trenér: Michal Kuba.
Fajgl (49. Strašák) - Andrýsek, Holík (A), Šťastný, Jergl, Vávra (A) - Jelínek, Světlík, Blinka, Matějka, Knápek, Tomaník, Zavřel, Laciga, Hubík (C), Podešva. Trenér: Josef Málek.

Komentář k zápasu

Zápas začal poměrně svižně a už ve druhé minutě se poprvé měnilo skóre. Pešovu přihrávku proměnil ve vedoucí branku Baníku přesnou ranou Ľubomír Vaškovič. Tato trefa ale domácí trochu ukolébala a ve zbytku úvodního dějství měli herně navrch Hanáci. Ti se také dočkali zaslouženého vyrovnání. Kroměříž hrála v závěru první dvacetiminutovky a pěknou souhru zakončil gólem na 1:1 Tomáš Andrýsek.

Od druhé třetiny ale převzali pevně otěže zápasu do svých rukou domácí borci. Zlepšili pohyb, zpřesnili přihrávky a hlavně – začali proměňovat šance. Vedení domácím vrátil přesně v čase 23:00 Martin Borot, jehož hokejku našel parádně Róbert Mikéska. Akci jako přes kopírák zopakovali o tři minuty i Aleš Dufek a skórující Martin Vyrůbalík.

Spoustu dalších dobrých šancí pochytal kroměřížský golman Fajgl, činil se ale i Jakub Zollpriester v domácím brankovišti, který předváděl během celého zápasu jistý výkon. Dalších gólových radostí se čtyři stovky přítomných fanoušků dočkaly v závěru druhé periody. Nejprve se v přesilovce mezi střelce podruhé v zápase zapsal Ľubomír Vaškovič, o 38 vteřin později po dalším faulu hostů trestal gólově také Matěj Charvát. Po tomto gólu hosté sáhli ke střídání brankářů a Fajgla nahradil Strašák Baník po dvou třetinách vedl jasně a hlavně zaslouženě 5:1.

Domácí ale ani za tohoto stavu nepolevili a vymýšleli jednu pohlednou útočnou akci za druhou. V osmačtyřicáté minutě hráli hosté přesilovku, ale po chybě na modré čáře se do samostatného úniku dostal Róbert Mikéska a svůj nájezd proměnil v šestý gól Baníku. A v následující minutě bylo na střídačce i na tribunách opět veselo – už na 7:1 zvyšoval druhým dnešním gólem Matěj Charvát.

Kubovi svěřenci ani v závěru zápasu neměli dost. Hnáni výborným a hlasitým kotlem Hodoňáků předváděli Drtiči krásné kombinace. Jednu takovou zakončil v pětapadesáté minutě v přesilové hře Ľubomír Vaškovič a slovenský forvard završil v premiérovém soutěžním duelu v dresu Baníku hattrick. Definitivní tečku za dnešním představením SHKM udělal v té samé minutě devátou přesnou trefou Jiří Sedlák.

Baník tedy vkročil do nové sezony vítězně. Na svém ledě nedal Kroměříži žádnou šanci a připsal si první tři body do tabulky. O příštím víkendu zajíždí tým kapitána Petra Peše do Brna, kde je čeká pikantní souboj se znovuzrozeným týmem Techniky.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Kroměříž je silný soupeř, což nám předvedl v první třetině, ve které jsme naopak my nehráli podle našich představ. Od druhé třetiny to bylo něco jiného. Diktovali jsme tempo hry a do konce zápasu jsem byl s předvedenou hrou spokojený, teda až na poslední tři minuty, kdy to už to bylo takové neslané nemastné. Je potřeba hrát vždy celých šedesát minut. První duel jsme zvládli, výborně zachytal Kuba Zollpriester, dali jsme góly po krásných akcích a zaslouženě jsme vyhráli. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří byli jako vždy skvělí a věřím, že si zápas na tribunách užili.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...