SHKM Baník Hodonín
Torzo hodonínského A-týmu padlo na ledě posledního Brumova
Torzo hodonínského A-týmu padlo na ledě posledního Brumova
A-Tým
27.11.2021

Pouze se dvěma brankáři a jedenácti hráči do pole odcestovali hokejisté SHKM k dnešní dohrávce prvního kola na led Brumova-Bylnice. Baník v zápase třikrát vedl, na body to ale tentokrát nestačilo. Domácí o svém vítězství rozhodli dvěma slepenými góly pět minut před koncem třetí třetiny, na které už hokejisté SHKM nedokázali reagovat V poslední vteřině pak domácí pečetili výhru trefou do opuštěné klece Baníku. O hodonínské góly se postarali Martin Vyrůbalík a Matěj Charvát, který se trefil dvakrát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, sobota 27.11.2021
HC Brumov-Bylnice - SHKM Baník Hodonín
BRU
5:3
(1:2, 1:0, 3:1)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Tulpa (Kristek, Vaněk), 26. Vaněk (Kristek), 55. Bublák (Kristek, Vaněk), 56. Lysák (Vaněk), 60. Kristek – 10. Vyrůbalík (Dufek, Peš), 15. Charvát (Peš), 43. Charvát (Peš). Rozhodčí: Šico - Hendrych, Šobáň. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 39:37. Diváci: 56. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Žižka (Šimšálek) - Divoš, Strnka, Lysák M., Vaněk, Lysák J., Krůžela - Lysák L. (A), Macháč, Důbrava, Kristek, Sopek, Častulík (C), Tulpa, Janíček, Bublák. Trenér: Jaroslav Vaněk.
Zollpriester (Luner) - Crlík, Vyrůbalík (A), Sajdl (A), Směřička - Charvát, Peš (C), Dufek - Jajcay, Konečný, Vencík - Šenk. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

K dohrávce odloženého utkání prvního kola KLM do Brumova-Bylnice vyrazili hodonínští hokejisté pouze se třinácti hráči, včetně dvou brankářů. Trenérů Prčíkovi, který dnes zaskočil svého kolegu Kubu, chyběla velká spousta hráčů kvůli zraněním a nemocem, ale také kvůli pracovním či jiným povinnostem. Přesto Baník na ledě posledního týmu srdnatě bojoval až do poslední vteřiny.

Domácí vše postavili na jedné formaci, ve které byl velezkušený, extraligou i NHL ošlehaný veterán Jaroslav Kristek. Jedenačtyřicetiletý hokejista se podílel na čtyřech z pěti tref Valachů. Ale popořadě.

Zápas začal sérií tří vyloučení na hodonínské straně, které Baník přečkal bez obdržené branky. V polovině desáté minuty úvodní třetiny naopak hosté sami gólově udeřili. Pátým gólem v sezoně otevřel skóre Martin Vyrůbalík. Vedení hodonínským hokejistům vydrželo necelé čtyři minuty. Po Kristkově přihrávce vyrovnával Tomáš Tulpa.

Baník ale dokázal na inkasovanou branku také rychle reagovat. Už v následující minutě vrátil SHKM vedení Matěj Charvát, jehož branka také určila konečné skóre první třetiny. Domácí podruhé v zápase srovnali krok v šestadvacáté minutě, kdy ve vlastním oslabení vybídl Kristek ke skórování nejlepšího domácího střelce Jakuba Vaňka, který mířil přesně.

Ve druhé části se víc vylučovalo, než hrálo, a to byla voda na mlýn domácímu týmu, který měl k dispozici tři kompletní formace. Na hostech se začala projevovat únava. Přesto by po druhé části stav nerozhodný 2:2.

Na začátku poslední části se hodonínští hokejisté potřetí v zápase dostali do vedení, třetí gól Jihomoravanů obstaral opět Matěj Charvát. Náskok drželi hodonínští bojovníci až do pětapadesáté minuty, kdy opět udeřila dvojce Kristek – Vaněk, která tentokrát připravila gól pro Radima Bubláka. O pouhých 48 vteřin později inkasovala zatavená hodonínská defenziva počtvrté. Trefil se Lukáš Lysák.

Baník v samotném závěru zkusil ještě hru bez brankáře, ale místo srovnání se vteřinu před koncem šedesáté minuty trefil do opuštěné klece Jaroslav Kristek, který zpečetil vítězství domácího celku.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Zápas jsme začali třemi vyloučeními během pěti minut, přesto se nám podařilo první třetinu vyhrát 2:1. Ve druhé třetině jsme doplatili na to, že jsme měli pět vyloučených a v tom počtu, ve kterém jsme sem dnes přijeli, nás to stáhlo obrovské množství sil. Soupeř v této části vyrovnal a do kabin se šlo za stavu 2:2. V kabině jsme si řekli, že se nesmíme věnovat debatám s rozhodčím a soupeři a že i v těch jedenácti lidech to musíme nějak zvládnout. Na začátku poslední třetiny jsme dali gól na 3:2 a vedení jsme mohli i navýšit. Zejména kolem padesáté minuty jsme si vypracovali minimálně tři velmi dobré gólové příležitosti, myslím, že tam cinkla i tyčka, ale bohužel jsme gól nedali. Soupeř to pak potrestal dvěma slepenými góly a vítězství zpečetil v naší powerplay. Brumov hrál velmi dobře, vycítil šanci na dobrý výsledek a ten se mu nakonec i povedl. Před našimi kluky ale musím smeknout, protože i když hráli celý zápas v jedenácti, nechali na ledě všechno a k bodům nakonec nebylo tak daleko.

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...