SHKM Baník Hodonín
Oslabený Ostroh neměl proti také nekompletnímu Baníku žádnou šanci
Oslabený Ostroh neměl proti také nekompletnímu Baníku žádnou šanci
A-Tým
9.9.2021

V jasnou záležitost se proměnilo poslední přípravné utkání Baníku, jehož soupeř z Uherského Ostrohu přivezl do Hodonína jen třináct hráčů do pole. Domácí tým vykročil za vítězstvím rázně už v první třetině, kterou vyhrál jasně 4:0. Druhá dvacetiminutovka skončila navlas stejným skóre a po čtyřiceti minutách nebylo o vítězi dnešní odvety žádných pochyb. V závěrečné části Baník hodně polevil a dovolil hostům zmírnit debakl na konečných 9:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příp, čtvrtek 9.9.2021
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
9:4
(4:0, 4:0, 1:4)
UHO
Branky a nahrávky: 10. Sedlák (Kotásek, Konečný), 18. Charvát (Dufek, Vyrůbalík), 19. Peš (TS), 20. Vaškovič (Peš, Sajdl), 24. Dufek, 26. Venclík (Dufek, Vyrůbalík), 28. Peš (Sajdl, Vaškovič), 35. Chalupa (Rýpar), 47. Charvát (Dufek, Vyrůbalík) - 44. Zalubil J., 49. Juračka (Rauš M.), 51. Polehňa (Rauš D.), 56. Nezval. Rozhodčí: Hübl - Schenel, Smetková. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 35:31. Diváci: . Průběh utkání: 8:0, 8:1, 9:1, 9:4.
Zollpriester (41. Běhal Ad.) - Vyrůbalík, Crlík, Mikéska, Tomi, Rýpar, Zlámal - Charvát, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš, Sajdl - Sedlák, Kotásek, Konečný - Chalupa, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Peprník (Šurý) - Pírek, Kučera, Vaněk, Andrýsek, Rauš D., Zalubil J., Galuška L., Flora Pe., Juračka, Rauš M., Nezval, Polehňa, Stašek. Trenér: Ivan Klauda.

Komentář k zápasu

I s úroky. Tak oplatili hokejisté SHKM Uherskému Ostrohu dva týdny starou porážku. Hosté, stejně jako na konci prázdnin Baník do Ostrohu, přicestovali jen se třinácti hráči do pole. Tak, jako se nízký počet hráčů podepsal pod prohru Baníku v prvním měření sil obou soupeřů, tak i dnes měla jasně navrch lavička, která měla k dispozici širší kádr.

První minuty přitom nějakým velkým střeleckým manévrům příliš nenasvědčovaly. Gólový účet otevřel v desáté minutě Jiří Sedlák a skóre 1:0 vydrželo až do osmnácté minuty, kdy se poprvé v zeleno-černých barvách zapsal mezi střelce Matěj Charvát. Povedený závěr první dvacetiminutovky podtrhli o minut později proměněným trestným střílením Petr Peš a v čase 19:15 využitou přesilovkou dal konečnou podobu výsledku prví třetiny Ľubomír Vaškovič.

Gólová slina neopustila Baník ani po obrátce. Pátý gól přidal ve čtyřiadvacáté minutě Aleš Dufek, o další dvě minuty navyšoval už na 6:0 Michal Venclík. Když pak v osmadvacáté minutě svou druhou trefou v zápase přidal sedmý zásah Baníku Petr Peš a pět minut před druhou pauzou zatloukl osmý hřebík do ostrožské rakve Matěj Chalupa, vypadalo to, že si hosté odvezou domů pořádný debakl.

Poslední část se za jasného stavu už jen dohrávala. Ve čtyřiačtyřicáté minutě využil polevení v koncentraci Jakub Zalubil k překonání Běhala, který po druhé třetině nahradil v brankovišti SHKM Zollpriestera. Jenže Baník neponechal nic náhodě. V sedmačtyřicáté minutě využili domácí přesilovku a zásluhou druhého přesného zásahu Matěje Charváta vedli zeleno-černí opět o osm branek.

Závěrečná pasáž utkání patřila hostům, kteří díky trefám Erika Juračky, Ondřeje Polehni a Filipa Nezvala zmírnili debakl na konečných 9:4 pro Hodonínské. Baníku tak generálka vyšla na jedničku, je však potřeba říct, že soupeř nebyl ani zdaleka v nejsilnějším složení a ligová premiéra, která na svěřence trenéra Kuby čeká už příští sobotu 18. září na ledě Rosic, bude mít určitě úplně jiný náboj než dnešní duel.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Soupeř nepřijel v plně síle, čemuž i odpovídá výsledek. Škoda poslední třetiny, kterou jsme po zbytečných chybách prohráli 1:4, ale je těžké za stavu 8:0 a při rozhodnutém zápase vybudit motivaci, abychom odehráli ještě jednu třetinu na sto procent. Přípravná fáze je u konce, teď je na nás trenérech, abychom řekli, kdo nás v přípravě přesvědčil a kdo bude muset o svou šanci zabojovat a abychom vybrali a poskládali nejvíce vhodné formace.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...