SHKM Baník Hodonín
Vítězná ligová premiéra! Baník porazil Rosice a zapisuje první tři body do tabulky
Vítězná ligová premiéra! Baník porazil Rosice a zapisuje první tři body do tabulky
A-Tým
20.9.2020

První zápas, první vítězství. Hokejisté Baníku vykročili do nového ročníku KLM pravou nohou, když na svém ledě porazili Rosice jasně 5:1. Drtiči si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok. V polovině utkání se hosté proměněným trestným střílením dostali na kontakt, ale Baník žádné drama nepřipustil. Vzápětí totiž zeleno-černí dvěma slepenými góly odskočili na rozdíl tří branek. Pohodlný náskok domácí osm minut před koncem utkání ještě pojistili pátou trefou. Baníku po jasném vítězství patří druhá příčka tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, neděle 20.9.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Štika Rosice
HOM
5:1
(2:0, 2:1, 1:0)
ROS
Branky a nahrávky: 10. Polák (Sajdl, Polesný), 20. Borot (Chalupa), 33. Polák (Sajdl, Polesný), 33. Jajcay (Borot), 52. Dufek A. (Crlík) – 31. Polzer (TS). Rozhodčí: Slavka - Olšar, Chramosta. Vyloučení: 7:6, navíc Mikéska (HOM) 5+OK, Kučera (ROS) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 27:30. Diváci: 221. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Zollpriester (35. Luner) - Mikéska, Směřička, Polesný, Crlík, Rýpar, Weber - Dufek A., Peš (C), Tomi - Sajdl (A), Polák (A), Venclík - Borot, Jajcay, Chalupa. Trenér: Michal Kuba.
Tichon (Dufek M.) - Antal, Gonos, Úlehla (C), Cívka, Věžník, Buchal, Kučera - Kazlepka (A), Říčka, Strakoš, Kalus, Svatuška, Stehlík (A), Kůst, Polzer, Kožár. Trenér: Vítězslav Hájek.

Komentář k zápasu

Rosice si hned po úvodním buly osvojily útočnou třetinu a svým pohybem si vynutily faul. V následné přesilové hře ale ani jednou soupeř nevystřelil. O pár chvil později byla hra v početní převaze nabídnuta domácímu mužstvu, které si vytvořilo gólové příležitosti, avšak Mikéska ani Sajdl z dobré pozice skórovat nedokázali. Naopak po návratu vyloučeného hráče Rosic se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, které musel hasit brankář Zollpriester.

Podobnou příležitost měli k dispozici i hodonínští hokejisté, Tomi ale na golmana hostí nevyzrál. O úvodní branku se postaral Tom Polák, který zužitkoval parádní přihrávku Polesného od modré čáry ke vzdálenější tyči. Rosická Štika po obdrženém gólu zvýšila tempo a Baník se musel zatáhnout do vlastní třetiny, kde přečkal i přesilovou hru soupeře. V závěru třetiny šli hosté do čtyř, což byla příležitost pro Chalupu, který se probojoval do útočné třetiny podél levého mantinelu a předložil Martinu Borotovi puk na hranu brankoviště, kde stačilo mladému hodonínskému útočníkovi jen kotouč nasměrovat do sítě.

V druhé periodě šlo na Rosicích vidět odhodlání zvrátit stav utkání. V první polovině prostřední dvacetiminutovky měli hosté více ze hry a Zollpriester měl v bráně Hodonína hodně práce. Hostující hokejisté dotírali na hodonínského brankáře, až se strhla v domácím brankovišti mela. Mikéska a Kučera změřili síly v pěstním souboji, načež domácí šli do početní nevýhody.

Po ubráněném oslabení předvedl hezkou individuální akci Jajcay, poslední překážkou mu však byl připravený Tichon. Na opačné straně se pak ve svém oslabení objevil v samostatném úniku Daniel Polzer a byl faulován bránícím hráčem, z čehož bylo nařízeno trestné střílení, které rosický útočník zkušeně proměnil.

Ještě v téže přesilovce si ale Baník vystřelil dvoubrankové vedení zpět. Sajdl našel křížnou přihrávkou Toma Poláka, který střelou pod lapačku překonal Tichoně. O pár vteřin později byl úplně sám před bránou Andreas Jajcay, který střelou pod víko upravil skóre na 4:1. Drtiči měli šanci ještě v přečíslení 3 na 1 zvýšit svůj náskok, místo toho ale útočili hosté a ve skrumáži před bránou se zranil Jakub Zollpriester, kterého nahradil Ondřej Luner.

Závěrečná perioda už přinesla pouze jeden gól, jehož autorem se stal po bekhendové střele k bližší tyči Aleš Dufek. Rosice sice tlačily a Luner musel předvést některé z repertoáru svých zákroků, ani jedna střela ale neskončila za jeho zády. Nejblíže byly Rosice dalšímu gólu pět minut před koncem, kdy za Lunerem zazvonila branková konstrukce. Drtiči tak v úvodním utkání sezony zvítězili nad Rosicemi 5:1 a připsali si první tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Na dnešní utkání jsme byli hodně natěšení. Všechny góly jsme dali po krásných akcích. Nastavili jsme taktiku, kterou kluci dodržovali, zápas jsme perfektně rozehráli a po první třetině jsme vedli 2:0. Rosice nic nezabalily, a naopak na nás od druhé třetiny vletěly. Kluky jsem na to upozorňoval, že to tak bude, ať hrajeme jednoduše a budeme těžit z protiútoků. Rosice snížily na 2:1 a měly víc ze hry. My jsme potom odskočili během chvilky na 4:1 a tím jsme trošku otupili jejich nápor, a naopak ze hry jsme měli víc my a vydrželo to tak až do konce utkání. Kluky bych chtěl pochválit za dobrý a zodpovědný výkon, na který budeme chtít navázat v sobotu v Brumově. Během druhé třetiny se nám zranil Zolin, tak jsme museli střídat brankáře. Luny se s tím dobře vypořádal a kluky taky podržel. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří si našli cestu na zimní stadion.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...