SHKM Baník Hodonín
Omlazený Baník doma nestačil na Uherský Ostroh
Omlazený Baník doma nestačil na Uherský Ostroh
A-Tým
29.8.2020

Zatímco domácí trenér dal většině základního kádru pro tento zápas volno a dal šanci mladým nadějím z juniorky, hosté přijeli s téměř všemi oporami loňského kádru. A na ledě to bylo vidět. Ostroh od začátku do konce diktoval tempo, byl střelecky aktivnější a také produktivnější. Hosté vyhráli 1:5 a poprvé v přípravě se mohou radovat z vítězství. Jediný přesný zásah zaznamenal stále ještě šestnáctiletý René Marek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, sobota 29.8.2020
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
1:6
(0:2, 0:1, 1:3)
UHO
Branky a nahrávky: 54. Marek Re. (Weber) – 2. Klauda (Flora Pe.), 11. Juračka (Flora Pa.), 39. Rauš D., 55. Kučera (Zalubil J.), 55. Mikulec (Frolek Ro.), 56. Galuška L. (Zalubil J.). Rozhodčí: Šudoma – Bačák, Tkáč. Vyloučení: 5:5, navíc Rýpar (5+OK). Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Střely: 20:52. Diváci: 97. Průběh utkání: 0:1, 1:3, 1:6.
Zollpriester (40. Běhal Ad.) – Weber, Běhal An., Crlík, Filásek, Rýpar, Zlámal – Chalupa, Borot, Marek Re. – Charvát K., Šenk, Běloch – Schneider, Kotásek. Trenér: Michal Kuba.
Šurý (40. Peprník) – Andrýsek, Kučera, Rauš M., Rauš D., Zalubil L., Galuška L., Flora Pa., Mika, Galuška V., Zalubil J., Juračka, Klauda, Kolář, Flora Pa., Frolek R., Mikulec. Trenér: Ivan Klauda.

Komentář k zápasu

Ty začátky. Úvody zápasů zatím v přípravě hokejistům Baníku nejdou. I v dnešním duelu s Uherským Ostrohem hodonínská obrana brzy inkasovala. Už na konci druhé minuty poslal hosty do vedení hrající trenér Ivan Klauda. V polovině úvodní části přidal Ostroh druhou přesnou trefu, o kterou se postaral Erik Juračka.

Ostrožané měli i nadále více ze hry, o čemž svědčí už poměr střel v první třetině. Zatímco domácí vyslali na branku hostů šest střel, hosté vystřelili hned dvacetkrát. Po změně stran se výkon domácích mladíků zlepšil, Drtiči si vypracovali více střeleckých pozic, ale zkušený Šurý v ostrožské bráně si se všemi pokusy poradil.

V závěru druhé periody měli zeleno-černí k dispozici druhou přesilovku v utkání, ale místo toho, aby se jim podařilo vstřelit kontaktní branku, sami ve vlastní přesilovce po střele Davida Rauše inkasovali. Do poslední třetiny oba celky vystřídaly golmany. Hodonínského Zollpriester nahradil Adam Běhal, v hostující kleci nahradil Šurého Peprník. Hodně prořídlé tribuny zimního stadionu v Hodoníně se gólové radosti přeci jen dočkaly šest minut před koncem utkání. Po Weberově přihrávce obral hosty o čisté konto trefou ve vlastním oslabení talentovaný mladíček, teprve šestnáctiletý René Marek.

Zkušení hosté ale drama nepřipustili. O půl minuty později vrátil Ostrohu tříbrankový náskok Radek Kučera, v následném pětiminutovém oslabení pak Baník inkasoval ještě dvakrát. Pátý gól hostů vstřelil Dan Mikulec a na konečných 1:6 z domácího pohledu uzavřel v čase 56:00 Lumír Galuška.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnes dostali šanci junioři a nejmladší hráči z A-týmu. Musím říct, že kluci se s tím poprali výborně, i když výsledek tomu neodpovídá. Poslední tři góly jsme dostali v oslabení. Ostroh přijel v téměř kompletní sestavě, chyběli snad jen tři hráči základního kádru. Naši kluci bojovali od první do poslední minuty, a i když jsme prohráli, kluci dodržovali taktiku, kterou jsme nastavili a myslím, že na ledě zanechali sympatický dojem. Dokonce jsme měli i několik šancí z brejkových situací a myslím, že klidně jsme mohli další dva nebo tři góly přidat. Klukům jsem po zápase říkal, že se nemusí vůbec za nic stydět. Mile nás svým výkonem a nasazením překvapili, a pokud na sobě budou dál pracovat, dveře od naší šatny mají otevřené. Teď už to záleží jenom na nich.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...