SHKM Baník Hodonín
Baník na úvod přípravy v bláznivém zápase remizoval s Benešovem
Baník na úvod přípravy v bláznivém zápase remizoval s Benešovem
A-Tým
21.8.2020

Tak to byl pěkně divoký a bláznivý první zápas přípravy. Hokejisté Baníku a benešovských Lvů nabídli necelé stopadesátce diváků parádní povídanou, několik obratů, celkem čtrnáct gólů a několik potyček i nefalšovaných bitek. V řádné hrací době skončilo utkání nerozhodně 7:7, v následných nájezdech byli úspěšnější hráči Benešova. Pěti kanadskými body zazářil Aleš Dufek, o bod méně posbíral kapitán zeleno-černých Petr Peš. Gólem, dvěma asistencemi a vyhranou bitkou se ve své premiéře v barvách SHKM blýskl obránce Róbert Mikéska.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 21.8.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Lev Benešov
HOM
7:7
(2:1, 1:3, 4:3)
BEN
Branky a nahrávky: 11. Peš (Dufek, Mikéska), 19. Peš (Mikéska, Dufek), 31. Polák (Chalupa), 42. Dufek (Peš), 43. Mikéska (Dufek, Peš), 45. Chalupa (Polák, Polesný D.), 55. Tomi (Dufek, Polák) – 18. Holeš (Zet, Martínek), 23. Polesný J., 38. Holeš (Martínek, Stejskal), 39. Kočí T. (Holánek), 53. Holeš (Starec), 57. Zderadička J. (Zderadička F.), 59. Starec. Rozhodčí: Holub, Lidák – Hübl, Smetková. Vyloučení: 10:9, navíc Holánek (BEN) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Střely: 37:26. Diváci: 134. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 6:4, 6:5, 7:5, 7:7.
Zollpriester (30. Luner) – Mikéska, Rákoczy, Polesný D., Crlík, Weber, Rýpar, Filásek – Dufek, Peš (C), Tomi – Sajdl, Polák, Chalupa – Sedlák, Jajcay, Vacula – Šenk. Trenér: Michal Kuba
Štěpánek – Kotýnek, Stejskal, Zderadička F., Zderadička J., Zet, Martínek – Holeš, Holánek (C), Starec – Polesný J., Kočí M., Kočí T. – Mrva, Kohout. Trenér: Pavel Dvořák.

Komentář k zápasu

Hokejisté Baníku se v prvním přípravném utkání rozjížděli docela pomalu a do zakončení se dostávali jen sporadicky. Střelecky aktivnější byli určitě hosté z Benešova, kteří v prvních deseti minutách hned devětkrát vyzkoušelo Zollpriestera v bráně SHKM. Přesto to byli domácí borci, do vstřelil první branku. Téměř přesně v polovině první třetiny z druhé střely Baníku na branku překonal Štěpánka domácí kapitán Petr Peš a Drtiči vedli. Jenže hosté na začátku osmnácté minuty srovnali krok. O vyrovnání se postaral hráč, který hodonínský stadion zná velmi dobře – Michal Holeš.

Hozenou rukavičku ale vzápětí vzal opět nejzkušenější hodonínský útočník. Sto vteřin před první pauzou poslal zeleno-černé do vedení svou druhou přesnou trefou Petr Peš a Baník tak šel do kabin s nejtěsnějším jednobrankovým náskokem. Po změně stra neuběhly ještě ani tři minuty a skóre se opět měnilo. Hosté podruhé v zápase dorovnali krok, když tentokrát pokořil hodonínskou obranu Jan Polesný. Vedení mohl o chvíli později na stranu Lvů strhnout Holeš, ale po jeho střele Zollpriestera zachránilo břevno.

V sedmadvacáté minutě se do sebe pustili domácí novic Mikéska a hostující Mrva, kteří přítomným fanouškům nabídli nefalšovanou bitku. Oba kohouti za toto rohovnické číslo vyfasovali po dvou trestných minutách. Na další gólovou trefu si musely prořídlé tribuny počkat do jedenatřicáté minuty. Tom Polák, který se do zeleno-černých barev vrátil po roční přestávce, překonal Štěpánka ve vlastním oslabení a Baník potřetí v zápase vedl.

V osmatřicáté minutě byl na trestné lavici domácí Peš a hosté v přesilovce trestali. Podruhé v zápase se mezi střelce zapsal Michal Holeš, který překonal Lunera, jenž v polovině utkání vystřídal Zollpriestera. A o necelou minutu už hosté vedli. Čtvrtý přesný zásah Lvů obstaral nejlepší střelec Lvů v loňské sezoně Marek Kočí. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítilo skóre 3:4 pro hosty z Benešova.

Drtiči však nesložili zbraně. V čase 41:20 k radosti přítomných fanoušků vyrovnal na 4:4 Aleš Dufek, který udeřil ve vlastním oslabení. Baník zvládl i zbytek oslabení a 76 vteřin po Dufkově gólu vrátil domácímu týmu vedení Róbert Mikéska, pro kterého to byla první trefa v premiérovém zápase a zároveň završení málo vídaného „hattricku Gordie Howea“ (Hattrick Gordieho Howa je hokejový pojem pro hattrick, který hráč zaznamená, jestliže si v jednom zápase připíše gól, asistenci a bitku, pozn. red.).

Když na tabuli svítil čas 44:16 a Matěj Chalupa zvyšoval vedení Baníku už na 6:4, zdálo se, že domácí kráčí k vítězství v dnešním zápase. Jenže bláznivý zápas ještě nekončil. Lvi necelých osm minut před koncem třetí třetiny snížili zásluhou další trefy Michala Holeše na rozdíl jedné branky. Následně vrátil domácím dvoubrankový náskok v přesilovce pěti proti třem Jakub Tomi, ale ani tohle Benešovské definitivně nezlomilo.

Tři a půl minuty před třetí sirénou vykřesal jiskřičku naděje Jakub Zderadička a 105 vteřin před koncem závěrečné dvacetiminutovky srovnal na konečných 7:7 David Starec. Bláznivý přípravný duel tak skončil nevšední vysokou remízou. Oba celky se dohodly, že si po utkání ještě vyzkouší samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší hosté z Benešova.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Benešov byl pro nás neznámý soupeř, ale bylo vidět, že jsou na tom bruslařsky i fyzicky dobře, a i když přijeli v mírně okleštěné sestavě, tak od začátku dávali jasně najevo, že nám nedají nic zadarmo. Prvních deset minut jsme se tak nějak rozkoukávali a Benešov byl jasně lepší a do konce první třetiny trošku srovnali krok. O přestávce jsme si v kabině řekli pár věcí a byl vidět jiný přístup. Pro diváky to musel být zajímavý zápas. Padlo čtrnáct gólů a kluci si na ledě nedali nic zadarmo. Byly tam i menší strkanice a šarvátky, bylo to takové víc vyhecované, nikdo nechtěl prohrát nebo ukázat, že se bojí. Zápas nám ukázal věci, na kterých můžeme stavět a taky věci, ve kterých se musíme zlepšit. Chtěl bych poděkovat za podporu fanouškům, kteří si našli cestu na zimní stadion - vážíme si toho. A taky bych chtěl poděkovat Benešovu za dobrý zápas. Příští rok dáme odvetu zase u nich.

Pavel Dvořák (Benešov):
Byl to klasický první přípravný zápas se spoustou nepřesnosti a chyb. Doma nám z různých důvodů zůstalo pět hráčů základní sestavy, ale i přesto kluci, kteří tady byli, předvedli velmi dobrý výkon, na kterém se dá stavět. Potěšením je střelecký apetit hráčů. Myslím, že to bylo velmi kvalitní přípravné utkání a domácím za něj děkujeme.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...