SHKM Baník Hodonín
Velmez vyhrál rozhodující semifinále a jde do finále, Baník bude bojovat o bronz
Velmez vyhrál rozhodující semifinále a jde do finále, Baník bude bojovat o bronz
A-Tým
8.3.2020

Cesta za loňskou obhajobou finálové účasti končí kousek pod vrcholem. Hodonínští hokejisté ve třetím rozhodujícím utkání semifinálové série bohužel prohráli na ledě Velkého Meziříčí a do finále proti Boskovicím tak postupují Horáci. Baník ale nedal svou kůži lacino, a i dnes byl favoritovi vyrovnaným soupeřem. Družinu trenéra Prčíka tak od středy čeká premiérová série o bronz, v níž se zeleno-černí utkají na dva vítězné zápasy s nedalekým Uherským Ostrohem.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF3, neděle 8.3.2020
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Střecha T. (Burian V.), 26. Křenek (Strnad), 27. Juda M. (Matov, Paták), 41. Střecha T. (Slabý, Strnad), 59. Juda M. (Burian V.) – 28. Směřička (Dufek, Tomi), 40. Sedlák (Směřička). Rozhodčí: Honza, Kohoutek — Husák, Viskot. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 44:34. Diváci: 615. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2. Stav série: 2:1.
Slavíček (Juda J.) - Ambrož (C), Slaát, Burian V., Vondráček, Vlašín M., Slabý, Báňa - Pejchal, Křenek (A), Strnad, Barák, Sobotka, Paták, Maštera, Střecha T., Juda M., Rozmarín, Matov, Střecha F. Trenér: Karej Vejmelka st.
Zollpriester (Luner) - Směřička (A), Crlík, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek, Výmola - Dufek, Peš (C), Tomi - Sedlák, Sajdl (A), Venclík - Chaupa, Račický, Jajcay - Koubek, Vacula. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

V posledním semifinálovém duelu se musel trenér Prčík obejít bez služeb útočníka Michala Kuby, který musel dnešní duel vynechat kvůli čtvrtému osobnímu tretu, který obdržel v pátečním domácím utkání. Mimo hru byl stále také obránce Patrik Lidák. Do brankoviště se opět postavil hrdina druhého utkání s HHK Jakub Zollpriester, záda mu kryl Ondřej Luner.

Po opatrnějším začátku se skóre poprvé měnilo na začátku desáté minuty, kdy se v přesilové hře prosadil domácí lídr Tomáš Střecha a HHK vedlo 1:0. Baník se v závěru první a na začátku druhé třetiny musel bránit v téměř minutovém oslabení o dva hráče, Drtiči ale nelehkou situaci zvládli bez úhony.

Pak ale přišly dva slepené góly domácích, díky kterým se rázem náskok Horáků zvětšil na tři góly. Nejprve se v čase 25:35 trefil David Křenek, o třiatřicet vteřin později přelstil hostující defenzivu Miroslav Juda, posila z prvoligové Jihlavy. Baník ale dva rychlé zásahy domácích nezlomily. Na konci osmadvacáté minuty měli hosté k dispozici přesilovku, kterou po osmnácti vteřinách přetavil v první gól zeleno-černých Dominik Směřička.

V závěru druhé třetiny se početná skupina hodonínských fanoušků mohla radovat podruhé, když se chvíli po návratu z trestné lavice zapsal mezi střelce Jiří Sedlák a Baník byl opět na dostřel a zpátky ve hře.

Jenže Jihomoravanům bohužel nevyšel vstup do poslední dvacetiminutovky. Už po čtyřiatřiceti vteřinách od úvodního buly se podruhé prosadil domácí kanonýr Tomáš Střecha a Horáci opět vedli o dvě branky. Na tento direkt už hodonínští hokejisté nedokázali odpovědět. Domácí si dvoubrankové vedení pohlídali až do závěru, kdy se Baník pokusil o hru bez brankáře.

Risk hostům nevyšel a v čase 58:59 zpečetila výhru a postup Horáků do finále letošního playoff svou druhou brankou v zápase z Jihlavy zapůjčená mladá naděje Dukly Miroslav Juda. Baník tak letos finálovou účast neobhájí, s favoritem a vítězem základní části z Velkého Meziříčí ale Prčíkova parta odehrála skvělou a vyrovnanou partii.

Sezona však Baníku i přes vyřazení nekončí. Už ve středu 11. března startuje zajímavá série o bronz, ve kterém se střetnou dva velcí regionální soupeři – HOKEJ Uherský Ostroh a SHKM Hodonín. Série hraná na dva vítězné zápasy začíná na ostrožském stadionu. Odveta v Hodoníně je na programu v pátek 13. března od 18:00.

Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka st. (Velké Meziříčí):
Celá série byla ohromně vyrovnaná. Myslím si, že rozhodující bylo postavení v tabulce a to, že jme hráli dva zápasy doma, což byla určitě naše výhoda. V prvním zápase jsme uhájili těsné vítězství 2:1, v odvetě jsme prohráli smolně až na nájezdy. Dnes jsme, podle mého, měli větší vůli po vítězství. Za stavu 3:0 se zdálo, že by mohlo být rozhodnuto, ale Hodonín ukázal svou sílu a snížil na rozdíl jednoho gólu. My jsme se ale nerozklepali, dál jsme hráli pečlivě v obraně a nic víc jsme soupeři nepovolili, a nakonec jsme skóre navýšili na konečných 5:2.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Domácí nám dnes v první a na začátku druhé třetiny odskočili na tři góly. Z toho jsme se ale dokázali oklepat a druhou třetinu jsme končili za relativně příznivého stavu 3:2 pro domácí. Rozhodující byla z mého pohledu čtvrtá trefa domácích, která přišla hned ze začátku třetí třetiny. Soupeř měl určitě výhodu v domácím prostředí, ve kterém prohrává jen minimálně a hráči Velmezu jsou na menší rozměr hřiště zvyklí a lépe připravení. Podle mé jsme ale odehráli naprosto vyrovnanou sérii a kluci si zaslouží uznání. Vím, čím jsme si na začátku sezony prošli, a nakonec jsme přesto došli až do semifinále. Hráli jsme s mužstvem, které dlouhé roky patří ke špičce, a i letos se pohybovalo celou sezonu na prvních místech tabulky. Celou sérii proto hodnotím kladně, protože si myslím, že jsme ani v jednom ze semifinálových zápasů nepropadli. Velký dík patří našim skvělým fanouškům, kteří nám i dnes po celý zápas fandili a vytvořili skvělou atmosféru.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...