SHKM Baník Hodonín
Baník ve Velmezu vedl, nakonec ale padl těsně 2:1
Baník ve Velmezu vedl, nakonec ale padl těsně 2:1
A-Tým
4.3.2020

První semifinále Krajské ligy mezi Velkým Meziříčím a Hodonínem nabídlo napínavou podívanou, plnou osobních soubojů a vyloučení, góly ale vidělo něco přes čtyři sta fanoušků jen tři. Vedení se na konci první části ujali po trefě Dominika Směřičky hosté, ale HHK po obrátce dvěma góly v rozmezí tří minut skóre otočilo na svou stranu. A jelikož do konce zápasu už kralovali oba brankáři, skončila úvodní bitva semifinálové série těsnou výhrou favorita 2:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF1, středa 4.3.2020
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
2:1
(0:1, 2:0, 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Maštera (Salát, Vlašín M.), 26. Paták – 17. Směřička (Peš, Dufek). Rozhodčí: Grygera, Slavka - Procházka, Strýček. Vyloučení: 11:11, navíc Matov a Salát (oba VEM) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 41:27. Diváci: 438. Průběh utkání: 0:1, 2:1. Stav série: 1:0.
Slavíček (Řehoř) - Vlašín M., Salát, Burian M., Ambrož (C), Burian V., Slabý, Báňa - Křenek (A), Sobotka, Hrbatý, Barák, Paták, Maštera, Juda, Střecha T., Matov, Rozmarín. Trenér: Karel Vejmelka st.
Zollpriester (Hanáček) - Směřička, Crlík, Veselský, Polesný, Rýpar, Filásek, Weber - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Chalupa - Jajcay, Račický, Sedlák - Vacula. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Baník odcestoval k prvnímu semifinále bez obránce Patrika Lidáka a útočníka Michala Venclíka, do sestavy Jihomoravanů se naopak po dlouhém čase vrátil forvard Lukáš Vacula. V brankovišti zeleno-černých zaujal místo Jakub Zollpriester, záda mu kryl junior Petr Hanáček.

První třetina byla dlouho v režii hlavních sudích, kteří jen v první dvacetiminutovce udělili oběma týmům celkem osm dvouminutových trestů. Na první gól se pod nejvyšším dálničním mostem v České republice čekalo do sedmnácté minuty. V početní výhodě se po ose Dufek – Peš dostal kotouč na hokejku Dominika Směřičky a hodonínský zadák otevřel skóre duelu.

Tento gól byl jediný, který první část přinesla a to přesto, že na střely vyhráli domácí jasně 17:7. Po změně stran se domácím podařilo nejprve vyrovnat, o což se ve třiadvacáté minutě postaral Vojtěch Maštera. O další tři minuty později HHK otočilo skóre na svou stranu, když se po individuální akci prosadil ex-třebíčský Lukáš Paták.

Do konce utkání už žádná branka nepadla, a tak první napínavé a vyrovnané semifinále skončilo fotbalovým výsledkem 2:1 pro Velké Meziříčí. Odveta na hodonínském ledě je na programu už v pátek 6. března od 18:00.

Ohlasy trenérů

Trenéři se vyjádří až po skončení série.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...