SHKM Baník Hodonín
Baník veze z Uničova první bod! Vítěznou trefu zaznamenal v prodloužení Patrik Lidák
Baník veze z Uničova první bod! Vítěznou trefu zaznamenal v prodloužení Patrik Lidák
A-Tým
26.2.2020

V prvním čtvrtfinále se na gól sice čekalo skoro do poloviny zápasu, ale „Nuda v Uničově“ se určitě nekonala. Baník v zápase ani jednou neprohrával, ale domácím Orlům se podařilo třikrát srovnat skóre. Naposledy v čase 59:54, kdy Handl vyrovnal na 4:4 a poslal zápas do prodloužení. To po necelé minutě ukončil čerstvě třiadvacetiletý Patrik Lidák, který stylově oslavil včerejší narozeniny a rozhodl o vítězství SHKM 5:4 po prodloužení.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF1, středa 26.2.2020
HC Uničov - SHKM Baník Hodonín
UNI
4:5p
(0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 29. Šimo (Žajgla), 39. Žajgla (Čuřík), 55. Šimo (Handl, Fryč), 59. Handl (Šimo) – 28. Směřička (Lidák), 37. Kuba (Peš, Tomi), 39. Peš (Lidák, Směřička), 50. Tomi (Peš), 61. Lidák (Dufek). Rozhodčí: Brzobohatý, Grygera — Halás, Šico. Vyloučení: 12:9, navíc Kratěna (UNI) 10 minut, Směřička (HOM) 5+OK. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely: 33:33. Diváci: 170. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5. Stav série: 0:1.
Sedlář (Axman M.) - Klvaňa, Halouska, Fryč, Fekiač, Navrátil, Paška (A) - Gerhát, Axman R., Drdla, Šimo, Handl, Čuřík, Chytil, Beier, Kratěna, Sršeň, Husák, Vrána, Žajgla (C). Trenér: Ondřej Kavulič.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Crlík, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sedlák, Venclík - Chalupa, Račický, Jajcay - Výmola, Koubek. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Do prvního čtvrtfinále nastoupili hokejisté SHKM bez útočníka Jakuba Sajdla a obránce Davida Polesného. Do sestavy se naopak vrátili forvardi Michal Kuba, Michal Venclík a do pořádku se dal i Matěj Chalupa.

Zápas začal oboustranně opatrnou hrou. Ve čtvrté minutě si domácí zahráli přesilovku, ale Orli v ní nic nebezpečného nevymysleli. Podobně si ale vedli i hosté, kteří nepotrestali tři po sobě jdoucí fauly domácích hokejistů. Proto na uničovském stadionu svítilo po první třtině bezbrankové skóre 0:0.

Po přestávce diváci konečně dočkali i gólů. V osmadvacáté minutě otevřel skóre utkání nejproduktivnější hodonínský zadák Dominik Směřička, který prostřelil Sedláře. Vedení ale hostům vydrželo jen necelé dvě minuty. Na konci devětadvacáté minuty se o vyrovnání postaral Michal Šimo. V sedmatřicáté minutě hráli zeleno-černí přesilovku, kterou ve druhou přesnou trefu SHKM přetavil Michal Kuba.

Závěr druhé části byl ale ještě hodně bohatý na důležité okamžiky. V čase 38:10 bylo opět srovnáno, když Zollpriestera překonal domácí kapitán Petr Žajgla. Jenže o jedenáct vteřin později se o slovo přihlásil i hodonínský nositel „céčka“ na hrudi - Petr Peš - a v čase 38:21 vedli hosté opět, tentokrát 2:3. V následném střídání byl za zásah do hlavy a krku předčasně odeslán do sprch hodonínský obránce Směřička.

Orli si ale pětiminutovou přesilovku moc neužili a vlastní nedisciplinovaností se připravili o možnou početní výhodu. Do poslední části tak šli hosté s jednobrankovým náskokem. Ten se svěřencům trenéra Jana Prčíka podařilo v polovině závěrečné třetiny navýšit v přesilové hře, kdy se po Pešově přihrávce trefil přesně Jakub Tomi.

Baník v tu chvíli vedl o dvě branky a do konce poslední dvacetiminutovky zbývalo posledních jedenáct minut. Jenže Orli se nevzdali. Necelých pět minut před třetí sirénou dal domácím v přesilové hře naději Michal Šimo. V závěru pak domácí vrhli všechny síly do útoku, odvolali brankáře a 66 vteřin před vypršením základní hrací doby srovnal Pavel Handl na 4:4 a poslal zápas do prodloužení.

To trvalo jen devětačtyřicet vteřin. Baník šel do nastaveného času v početní výhodě, kterou proměnil ve vítěznou trefu včerejší oslavenec Patrik Lidák! Baník tak veze z Hané do Hodonína první bod a v sérii hrané na dva vítězné zápasy se zeleno-černí ujímají vedení 1:0.

Ohlasy trenérů

Trenéři se vyjádří až po skončení série.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...