SHKM Baník Hodonín
Baník vkročil do roku 2020 vítězně! Venclíkovo střelecké probuzení pomohlo vyloupit orlí hnízdo
Baník vkročil do roku 2020 vítězně! Venclíkovo střelecké probuzení pomohlo vyloupit orlí hnízdo
A-Tým
5.1.2020

Hokejisté Baníku vkročili do nového roku pravou nohou. Favoritem zápasu 18. kola byli určitě domácí Hanáci, Jihomoravané ale po skvělém týmovém výkonu, hattricku Michala Venclíka, dvou trefách Davida Polesného a vítězném gólu Aleše Dufka vezou domů ohromně cenné tři body. Jakub Zollpriester pomohl k vítězství 6:4 pětačtyřiceti přesnými zákroky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
18. kolo, neděle 5.1.2020
HC Uničov - SHKM Baník Hodonín
UNI
4:6
(1:0, 1:2, 2:4)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Žajgla (Čuřík, Paška), 37. Šimo (TS), 46. Husák (Vrána), 50. Čuřík – 22. Venclík (Kuba, Sajdl), 25. Venclík (Kuba, Sajdl), 42. Venclík (Polesný, Sajdl), 53. Polesný (Kuba, Račický), 58. Dufek (Peš, Veselský), 59. Polesný (Dufek). Rozhodčí: Čech — Bártek, Goňa L. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 49:43. Diváci: 165. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:6.
Sedlář (42. Axmann) - Klvaňa, Fryč, Navrátil, Paška (A) - Vrána, Šimo, Handl (A), Čuřík, Kratěna, Beier, Husák, Žajgla (C). Trenér: Ondřej Kavulič.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Crlík, Polesný, Veselský, Rýpar, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Račický, Sedlák, Krupica. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

První duel po vánoční přestávce začal opatrně. Oba celky se soustředily na pečlivou defenzivu a ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu. Skóre se tak poprvé měnilo až v polovině první třetiny. Domácí měli po Směřičkově faulu k dispozici přesilovou hru, kterou zužitkoval kapitán Orlů Petr Žajgla, jenž svým pátým přesným zásahem v sezoně poslal Uničov do vedení.

Do první přestávky měly oba celky ještě po jedné možnosti hry pěti proti čtyřem, ale vyloučení hodonínského Sajdla ani následný trest uničovského Pašky nebylo gólově potrestáno. Po první třetině tak byl na uničovském stadionu stav 1:0 pro žluto-černé.

První minuty druhé periody patřily hostům. Po necelých dvou minutách hry vyrovnal na 1:1 po kombinaci celého druhého útoku Michal Venclík. Ten samý hráč o 140 vteřin později si spolupráci se svými parťáky z formace zopakoval a po ose Sajdl – Kuba – Michal Venclík šli Hodonínští do vedení.

Domácí Orli se vyrovnání dočkali tři minuty před druhou sirénou. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout Směřička, po jehož zaháknutí uničovského forvarda nařídil sudí Čech trestné střílení. K němu se rozjel druhý nejlepší domácí střelec Michal Šimo, který potvrdil dobrou střeleckou formu a překonal Zollpriestera.

Do poslední periody se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2. Toto skóre se změnilo už po dvou minutách hry v závěrečné části, o třetí přesný zásah SHKM se postaral opět Michal Venclík, který se trefil popáté v sezoně a dovršil dnešní hattrick. Po této brance přepustil Sedlář své místo v domácím brankovišti střídajícímu Axmannovi.

Z těsného vedení se ale hostující střídačka radovala jen necelé čtyři minuty. O vyrovnání se postaral v čase 45:21 Stanislav Husák. A když o další čtyři minuty později rozjásal domácí publikum uničovský tahoun Jakub Čuřík, byli rázem o krok napřed Orli.

Zeleno-černí však nesložili zbraně, dokázali se dostat z nepříjemné situace a brzy se postarali o vyrovnání. Na 4:4 posunul skóre svou první brankou po návratu do mateřského oddílu obránce David Polesný. Do konce třetí třetiny v tu chvíli zbývalo sedm minut a pětadvacet vteřin.

S posunujícím se časem se víc a víc blížilo prodloužení, to ale Drtiči rázně odmítli. V čase 57:36 vstřelil pátou a jak se nakonec ukázalo i vítěznou branku SHKM Aleš Dufek. Orli to minutu a půl před vypršením třetí třetiny zkusili s šesti hráči v poli, ale risk Kavuličově družině nevyšel.

Střelou do opuštěné domácí branky pečetil důležitou, cennou a zaslouženou výhru Baníku svou druhou trefou v zápase David Polesný. Hodonínští díky třem bodům z horkého uničovského ledu poskočili po včrejších zápasech v tabulce opět o jednu příčku nahoru. Aktuálně jim patří šesté místo se ziskem 29 bodů a lepším skóre i vzájemným zápasem se sedmým Uherským Brodem.

Ohlasy trenérů

Ondřej Kavulič (Uničov):
Bylo to vyrovnané utkání, které se muselo divákům líbit, bohužel s nešťastným koncem pro nás. Budu se opakovat, ale musíme být prostě chytřejší. Dáme gól, vedeme a místo toho, abychom se trochu zatáhli a pohlídali si to, tak raději budeme na ledě bláznit a pak dostaneme úplně zbytečné góly. Je nás málo, hrajeme v takovém počtu, v jakém hrajeme, ale v tom nejsme určitě sami. Po Vánocích to tak občas je. Gratuluju soupeři k výhře a třem bodům.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Hráli jsme proti týmu, který byl čtvrtý v tabulce, takže nás na rozjezd roku čekal zápas s těžkým a kvalitním soupeřem. Domácí sice nastoupili se dvanácti hráči, ale nesměli jsme je podcenit, protože víme, že mají v kádru plno kvalitních hokejistů. Rozhodli jsme v poslední třetině, kdy se nám podařilo v závěru vstřelit tři branky. Chtěl bych vyzvednou výkon Michala Venclíka, kterému to tam konečně spadlo. Cítit byla i přítomnost Davida Polesného, u kterého se ukazuje, jak moc nám na začátku sezony chyběl. Samozřejmě také velmi dobrý výkon Jakuba Zollpriestera, který nás nejednou podržel.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...