SHKM Baník Hodonín
Baník porazil Velkou Bíteš a v tabulce se dostal právě před svého dnešního soupeře!
Baník porazil Velkou Bíteš a v tabulce se dostal právě před svého dnešního soupeře!
A-Tým
12.12.2019

Pátý vítězný korálek dnes v podvečer navlékli na vítěznou šňůru hokejisté hodonínského SHKM. Stejně jako v utkání na ledě Uherského Hradiště i dnes proti Velké Bíteši rozhodl Baník o svém vítězství už v první třetině, kterou Prčíkova družina vyhrála jasně 5:1. Drtiči tentokrát nepovolili žádné drama a ve zbývajícím průběhu zápas nadále kontrolovali. Hattrickem se blýskl obránce Dominik Směřička a Baník porazil Spartak jasně 9:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
15. kolo, čtvrtek 12.12.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Spartak Velká Bíteš
HOM
9:3
(5:1, 1:1, 3:1)
VBI
Branky a nahrávky: 3. Tomi (Peš), 3. Dufek (Peš, Tomi), 11. Kuba (Sajdl), 11. Sajdl (Venclík, Kuba), 16. Venclík (Sajdl), 21. Směřička (Tomi, Dufek), 46. Směřička (Tomi, Peš), 57. Dufek (Peš), 59. Směřička (Dufek, Tomi) – 8. Kratochvíl (Rosendorf), 37. Šidák M. (Novák Ji., Petrčka), 42. Jochman (Štěpánek). Rozhodčí: Goňa T. — Poláček, Šimoník. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 35:27. Diváci: 267. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3, 9:3.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Výmola, Sedlák, Filásek, Weber – Dufek, Peš (C), Tomi – Kuba (A), Sajdl (A), Venclík – Koubek, Chalupa, Vacula – Zapletal, Šenk. Trenér: Jan Prčík st.
Štourač (21. Antonín) – Dittrich, Rosendorf (A), Šidák A., Novák Ji., Grman – Michálek, Trnka, Štěpánek, Kratochvíl, Šidák M. (C), Petrčka (A), Florek, Jochman. Trenér: Zdeněk Pirochta.

Komentář k zápasu

Hokejisté SHKM nastoupili do utkání 15. kola proti Velké Bíteši ve velmi podobné sestavě, jako v minulém duelu na ledě Uherského Hradiště. Trenéru Prčíkovi chyběli jen obránce Antonín Běhal a útočník Tomáš Račický, kterého na křídle třetí formace nahradil Lukáš Vacula. Místo v brankovišti zeleno-černých zaujal Zdenko Kotvan.

Hosté přijeli na jih Moravy jen se třinácti hráči do pole. Spartaku chyběli například Roman Bednář, Martin Biolek nebo golmanská jednička Tomáš Alexa. Do brankoviště Velké Bíteše se tak postavil Jan Antonín.

Baníku skvěle vyšel nástup do utkání. Na začátku třetí minuty nejprve otevřel skóre utkání Jakub Tomi, o třiatřicet vteřin později přidal další přesný zásah domácích Aleš Dufek a Drtiči rázem vedli o dvě branky. Hosté snížili v osmé minutě, kdy se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce Jiří Kratochvíl.

Domácí borce ale inkasovaná branka nikterak nepřibrzdila. V čase 10:19 vrátil zeleno-černým dvoubrankový náskok Michal Kuba. Další bleskový zásah přidal po uplynutí pouhých čtrnácti vteřin Jakub Sajdl a hosté ztráceli už tři góly.

Ve čtrnácté minutě se poprvé vylučovalo, na trestnou zamířil hodonínský obránce Rýpar. Baník odehrál oslabení na jedničku a povedenou pasáž korunoval pátým přesným zásahem. Ve vlastním oslabení zvyšoval po Sajdlově přihrávce Michal Venclík už na 5:1.

Těsně před první přestávkou byl ještě na lavici hanby odeslán hostující Michálek a Baník tak vstupoval do druhé periody s jedním hráčem na ledě navíc. Baník se ihned po úvodním buly usadil v útočné třetině Spartaku a po 31 vteřinách od startu prostřední třetiny využil početní výhodu Dominik Směřička. Po této brance nahradil v hostujícím brankovišti Štourače Antonín.

Na další gólový zásah se čekalo až do sedmatřicáté minuty, kdy měli hosté výhodu početní výhody pět na tři. Přesilovkovou kombinaci zakončoval hostující kapitán Matěj Šidák, který snížil na 2:6 z pohledu hostů. Tímto skóre také prostřední perioda skončila.

Po nástupu do závěrečného dějství překonali hosté hodonínskou defenzivu potřetí, když kotouč za Kotvana dopravil Daniel Jochman. Zeleno-černí ale nechtěli opakovat zbytečné drama z minulého týdne a v čase 45:59 v přesilovce pět na čtyři vrátil Hodonínu čtyřbrankové vedení svou druhou přesnou ranou v zápase Dominik Směřička.

Zeleno-černí se poučili z minulých utkání, v nichž se v posledních minutách často strachovali o výsledek v dobře rozehraných zápasech a dnes nic takového nepřipustili. Tři minuty před koncem zvyšoval Aleš Dufek druhou přesnou trefou v zápase už na 8:3.

Definitivní tečku za dnešním vítězstvím SHKM udělal osmdesát vteřin před třetí sirénou, opět v přesilové hře, Dominik Směřička, který tak zkompletoval hattrick. Baník po patnáctém kole opět poskočil v tabulce o příčku výš. Aktuálně mu patří sedmé místo.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Opět nám vyšla skvěle první třetina, po které jsme vedli 5:1. Nemyslím si, že bychom dnes od druhé třetiny soupeře podcenili, jako v minulém zápase, ale prostě za takového stavu hráč udělá nějaké věci navíc, které by za jiného stavu neudělal. Klička nebo přihrávka navíc, to k tomu prostě svádí, když vedeš o větší počet branek. Jsem rád, že jsme to dnes dohráli do poklidného konce. I když měl soupeř málo hráčů, tak nic nezabalili a hráli až do samotného konce.

Zdeněk Pirochta (Velká Bíteš):
Domácí rozhodli o svém vítězství už v první třetině. Soupeř byl lepší, herně i bruslařsky. Nám chybělo sedm nebo osm hráčů, někteří kluci přijeli pozdě a šli do zápasu bez rozbruslení. Pro nás jsou zápasy ve všedních dnech, co se sestavy týká, těžké. Ale jak jsem říkal, domácí dnes vyhráli zaslouženě.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...