SHKM Baník Hodonín
Z divokého zápasu v Uherském Hradišti bere Baník další tři body!
Z divokého zápasu v Uherském Hradišti bere Baník další tři body!
A-Tým
7.12.2019

V polovině zápasu to vypadalo na konečně klidný zápas. Baník vedl na ledě Uherského Hradiště díky pětigólové kanonádě v první třetině ve třicáté minutě pohodlně 7:2 a vše nasvědčovalo tomu, že si zeleno-černí v pohodě dokráčí ke čtvrtému vítězství v řadě. Poslední perioda ale hostům vůbec nevyšla. Naštěstí si Drtiči v předešlém průběhu duelu vypracovali dostatečný „polštář“, a Baník své vedení na hradišťském stadionu nakonec uhájil. Hodonínští hokejisté se díky dnešní výhře posunuli v tabulce na osmou příčku.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
14. kolo, sobota 7.12.2019
HC Uherské Hradiště - SHKM Baník Hodonín
UHH
6:8
(0:5, 2:2, 4:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Tomešek (Červenka), 30. Nohál (Studený, Šrenk), 50. Červenka (Řezníček), 50. Studený (Šrenk), 56. Červenka (Tischer), 58. Šrenk (Větříšek A., Nohál) – 8. Račický (Koubek), 11. Kuba (Sajdl, Venclík), 17. Crlík (Směřička), 18. Peš (Dufek, Tomi), 20. Sedlák (Račický, Filásek), 21. Sajdl (Venclík, Rýpar), 25. Sajdl (Chalupa), 43. Chalupa (Sajdl, Běhal). Rozhodčí: Šiška — Goňa L., Jurčík. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 51:43. Diváci: 135. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7, 2:7, 2:8, 6:8.
Hubáček (17. Peprník) - Hrabec, Tischer, Řezníček, Procházka, Lažek (A), Studený, Tomešek, Krátký, Červenka (C), Větříšek F., Nohál, Větříšek A., Pochylý, Forman, Šrenk. Trenér: Zdeněk Čech.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Sedlák, Filásek, Weber, Běhal - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Koubek, Chalupa, Račický - Zapletal, Šenk. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty utkání hokejistům SHKM příliš nevyšly. Už na konci první minuty šli po faulu Sajdla do čtyř, v polovině čtvrté minuty pak byl za katr odeslán Sedlák, obě oslabení ale Baník přestál bez úhony.

Hosty dvě ubráněná oslabení povzbudila a následující minuty patřily zcela jednoznačně hokejistům vyznávajícím zeleno-černou kombinaci. V osmé minutě otevřel skóre Tomáš Račický, který ve svém čtvrtém zápase v barvách Baníku zaznamenal svou první gólovou trefu.

Další zásah SHKM na sebe nenechal dlouho čekat, v polovině jedenácté minuty překonal podruhé Hubáčka v domácí kleci Michal Kuba. Třetí přesný zásah pak v čase 16:38 přidal navrátilec do sestavy obránce Michal Crlík. Po tomto gólu sáhli domácí ke změně v brankovišti a Hubáčka nahradil Peprník.

Nový strážce hradišťské svatyně udržel čisté konto jen 56 vteřin, čtvrtý přesný zásah hodonínských hokejistů přidal kapitán Baníku Petr Peš. Ani to ale ještě nebylo ze strany zeleno-černých v první třetině všechno. Pět vteřin pře první pauzou prostřelil Peprníka v přesilové hře Jiří Sedlák, pro nějž to byla také první branka ve službách A-týmu SHKM.

Po zcela jasném průběhu první dvacetiminutovku svěřenci trenéra Prčíka na začátku druhé části trochu polevili v koncentraci a Hradiště toho využilo. Už po patnácti vteřinách od úvodního buly prostřední části překonal Zollpriestera Jakub Tomešek. Hosté ale bleskově odpověděli a ukázali, kdo je dnes na ledě pánem. Pětibrankové vedení vrátil Baníku v čase 20:39 Jakub Sajdl.

Hodoňané následně ubránili dvouminutové oslabení a v pětadvacáté minutě se mohla hostující střídačka opět radovat z dalšího gólového zářezu. Sedmou přesnou trefu zaknihoval opět Jakub Sajdl, pro nějž to byla čtrnáctá přesná střela v sezoně. V polovině základní hrací doby domácí snížili na 2:7, když se v přesilové hře zapsal mezi střelce Filip Nohál. Po této brance gólostroj utichl a do konce této části hry se již skóre neměnilo.

Poslední třetina se za stavu 2:7 pro Baník zdála být už jen formalitou, a když po dvou a půl minutách hry zvyšoval na 2:8 Matěj Chalupa, mohli si přítomní fanoušci myslet, že je definitivně rozhodnuto. Jenže Drtiči za tohoto stavu opět trochu polevili, čehož domácí využili ke zkorigování výsledku. V padesáté minutě se v rozmezí 32 vteřin trefil nejprve Martin Červenka a po něm i Petr Studený.

Když pak šest minut před třetí sirénou rozvlnil síť hodonínské brány Martin Červenka, bylo to už jen o tři góly. V čase 57:38 šel na trestnou lavici Filásek a Hradiště početní výhodu rychle využilo. Ve chvíli, kdy do konce třetí třetiny zbývaly přesně dvě minuty snížil na 6:8 David Šrenk. Větší drama už ale Baník nepřipustil, Prčíkova parta oplatila Uherskému Hradišti poráždu z domácího ledu a veze domů tři cenné body do vyrovnané tabulky.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech (Uherské Hradiště):
My jsme do první třetiny nastoupili už poněkolikáté s pocitem, jako že se nám asi nemže nic stát. Nemyslím si, že by to bylo nějaké podcenění, ale spíš nedůslednost ve hře. Nedokážu si to vysvětlit, proč to tak je. Dostali jsme navíc hrozně laciné góly. Od druhé třetiny jsme se zvedli, ale bohužel ztráta byla tak velká, že jsme to už nedokázali dotáhnout.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Vypadá to, že jednoduchý a pohodový zápas nám letos není souzený. Po první třetině, kterou jsme vyhráli jasně 5:0, jsme začali točit čtyři formace a je vidět, že hráči z toho tempa bohužel prostě vypadnou a opravdu se ukazuje, že Krajský přebor se na čtyři útoky hrát nedá. Ale narovinu – příjdou nemoci a zranění a my už nechceme hrát zápas na dvanáct nebo deset lidí. Druhá třetina byla ještě jakž takž a skončila nerozhodně 2:2. Ve třetí třetině jsme zaprvé měli na můj vkus až moc vyloučených, ale hlavně to byla absolutní ztráta koncentrace. Nestalo se nám to poprvé a nevím, čím to je. Už se vidíme kdoví kde, myslíme si, že máme tři body v kapse… je to hrozná škoda. Z jednoduchého zápasu jsme zase udělali zbytečné drama.

další články
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...
Tečku za sezonou 2023-24 udělá jednodenní domácí turnaj starších žáků
Turnaje
5.4.2024

Na úplný závěr letošní sezony se na hodonínském zimním stadionu uskuteční jednodenní turnaj starších žáků určený pro hr...