SHKM Baník Hodonín
Dlouho vyrovnané derby pro sebe nakonec uzmul domácí Ostroh
Dlouho vyrovnané derby pro sebe nakonec uzmul domácí Ostroh
A-Tým
3.11.2019

Zápas osmého kola Krajské ligy proti sobě poprvé v sezoně svedl dva velké regionální rivaly. První třetina vyšla lépe domácím Ostrožanům, kteří dvěma slepenými góly získali dvoubrankový náskok. V úvodu druhé části snížil v přesilovce pět na tři Petr Peš, ale v závěru prostřední periody vedli domácí opět o dvě branky. Na začátku poslední části neproměnil Baník trestné střílení a v závěru pak Ostroh přidal další tři trefy. Úvodní derby sezony tak skončilo výhrou soupeře 6:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, neděle 3.11.2019
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
6:1
(2:0, 1:1, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Mika (Juračka), 16. Juračka (Mika), 38. Žabčík (Kučera, Antonovič), 56. Flora Pe. (Rauš M., Zalubil J.), 59. Mika (Žabčík, Galuška V.), 60. Stránský (Flora Pa., Zalubil L.) – 22. Peš (Tomi, Směřička). Rozhodčí: Goňa T. – Goňa L., Jurčík. Vyloučení: 7:12, navíc Kuba (HOM) 10 minut+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 41:22. Diváci: 401. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.
Šurý (Lekeš) – Žabčík, Vaněk, Kučera, Ševčík, Andrýsek – Beneš, Rauš M., Juračka, Galuška V. (C), Antonovič (A), Stránský, Zalubil L., Flora Pe., Zalubil J., Mika, Galuška L., Flora Pa. Trenér: Ivan Klauda.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Sedlák, Novotný, Weber – Kuba (A), Peš (C), Sajdl (A) – Dufek, Tomi, Venclík – Vacula, Chalupa, Výmola – Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

První Slovácké derby sezony nabídlo napínavou a bojovnou podívanou. Domácí Ostrožané měli hned v úvodu výhodu početní převahy, kterou ale hosté v pohodě ubránili. Na první branku zápasu se čekalo do poloviny čtrnácté minuty, kdy se po Juračkově přihrávce dostal ke kotouči Vít Mika a nejlepší střelec Ostrohu se nemýlil. O necelé dvě minuty později si tatáž dvojice role vyměnila a po Mikově přisunutí překonal Kotvana tentokrát Erik Juračka.

Dvě minuty před přestávkou byl po protestech odeslán předčasně do kabin Michal Kuba a Baník tak musel přeskupit své formace. V závěru úvodní pasáže dvakrát v krátkém sledu faulovali Pavel Flora a Žabčík, a Hodonínští zakončili první třetinu s dvoubrankovou ztrátou, ale také ve dvojnásobné početní výhodě, která se přenesla i do začátku periody druhé.

Zelenočerní po minutě hry ve druhé části dokázali přesilovku pět na tři přetavit ve snižující trefu, po ose Smeřička – Tomi doputoval puk až k Petru Pešovi, který prostřelil Šurého a snížil na 2:1. Hosté pak promarnili dvě klasické přesilovky a jednogólové manko tak platilo i v závěru druhé části. Až do času 37:22, kdy i domácí borci ukázali, že početní výhodu o dva muže mají dobře secvičenou. Dvoubrankový náskok vrátil Ostrohu Zbyněk Žabčík a po čtyřiceti minutách byl stav zápasu 3:1.

V šestačtyřicáté minutě měli hosté ideální možnost snížit, protože po faulu domácího kapitána bylo nařízeno trestné střílení. K nájezdu se rozjela čerstvá posila zeleno-černých Aleš Dufek, ale i on jen potvrdil přetrvávající střelecký zmar Baníku a skóre se neměnilo.

Skóre 3:1 vydrželo až do šestapadesáté minuty, kdy se domácí zásluhou Petra Flory trefili počtvrté, čímž definitivně zlomili odpor hodonínských hokejistů. Ti do závěru zápasu inkasovali nakonec ještě dvakrát. Nejprve se v předposlední minutě podruhé v zápase zapsal přesilovkovou trefou podruhé do listiny střelců Vít Mika a na konečných 6:1 upravil v čase 59:11 Filip Stránský.

Ohlasy trenérů

Ivan Klauda (Uherský Ostroh):
Těžký zápas s velice těžkým soupeřem. Hodonín, i když se mu teď moc nedaří a je až někde kolem devátého místa, tak má hodně kvalitní tým. Navíc je to derby. Myslím, že se podobný průběh dal očekávat. Sice to skončilo 6:1, ale to jen proto, že jsme v závěru dali nějaké branky. Jinak to byl vyrovnaný duel, celý zápas se bojovalo. Nám se teď dva minulé zápasy moc nepovedly, tak jsme rádi, že jsme dnes dokázali vyhrát.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Výsledek je možná moc krutý, ale my jsme v závěru ve snaze s tím výsledkem ještě něco udělat začali moc lítat a vůbec jsme nepomáhali Zdenkovi. Bohužel nám ubývaly síly. Špatný byl ale hlavně začátek zápasu. Dostali jsme dva slepené góly, přišli jsme o Michala Kubu, se zraněním dohrával Kuba Tomi a v závěru i Kuba Sajdl. Mrzí mě trochu ten závěr, výsledek mohl být přijatelnější, ale domácí mají kvalitní tým a dnes si výhru zasloužili.

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...