SHKM Baník Hodonín
Baník vyrovnal v poslední vteřině, v prodloužení pak Drtiči fantastický obrat dokonali!
Baník vyrovnal v poslední vteřině, v prodloužení pak Drtiči fantastický obrat dokonali!
A-Tým
28.9.2019

Stejně jako v minulém utkání s Uherským Hradištěm zaspali hodonínští hokejisté první třetinu. Torzo hodonínského celku odcestovalo do Velké Bíteše jen se dvanácti hráči do pole, a i když po první části prohrávali zeleno-černí 3:1, nesložili Jihomoravané zbraně a ze zápasu nakonec bylo pořádné drama. Baník se v poslední části dvakrát dotáhl na rozdíl jedné branky a když už to vypadalo, že i ze druhého utkání odejdou hráči SHKM bez bodu, vstřelil vteřinu před koncem vyrovnávací branku Jakub Sajdl. Devětadvacetiletý forvard ale neměl dost a v prodloužení svým třetím dnešním gólem rozhodl o cenném vítězství a dvou bodech pro Jihomoravany.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, sobota 28.9.2019
HC Spartak Velká Bíteš - SHKM Baník Hodonín
VBI
4:5p
(3:1, 0:0, 1:3 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Biolek (Florek), 6. Grmela (Šidák A.), 9. Grmela (Šidák M.), 49. Bednář (Štěpánek) – 8. Tomi (Sajdl, Crlík), 41. Sajdl (Peš, Tomi), 50. Rýpar (Prčík ml.), 60. Sajdl, 62. Sajdl (Crlík). Rozhodčí: Coufal – Viskot, Tichý. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 33:36. Diváci: 39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.
Alexa (Chadim) – Vojáček, Grman, Novák (A), Rosendorf (A), Šidák A., Trnka, Konečný – Grmela, Novák, Biolek, Florek, Šidák M. (C), Štěpánek, Bednář, Pospíšil. Trenér: Zdeněk Pirochta.
Zollpriester (Luner) – Rýpar, Crlík, Lidák, Veselský, Prčík ml. – Tomi, Sajdl (A), Chalupa, Sedlák, Peš (C), Novotný, Venclík (A). Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté v okleštěné sestavě nenastoupili do zápasu nejlépe. Hned z kraje zápasu měli možnost přesilové hry, navzdory tomu inkasovali a Martin Biolek poslal Velkou Bíteš do vedení. O chvíli později si Baník vyzkoušel také hru v oslabení. I tentokrát padl gól, ale opět do sítě Hodonína. Autorem přesilovkové branky Velké Bíteše byl Jan Grmela.

Drtiči stihli na dvoubrankový náskok soupeře zareagovat. V čase 7:46 se prosadil Jakub Tomi a vstřelil kontaktní branku Hodonína. Jednogólový rozdíl vydržel necelou minutu. Střelec úvodní branky duelu, Jan Grmela, se postaral o další gól, čímž vrátil svému týmu zpět vedení o dvě branky. Stav 3:1 pro domácí vydržel až do konce třetiny.

V druhé části zápasu se skóre neměnilo, ačkoliv si oba týmy zahrály po dvou přesilovkách. Další góly přišly až ve třetí třetině. Na tabuli svítil čas 40:55, když Jakub Sajdl poprvé skóroval a opět vrátil svůj tým do hry.

Spartak ale dokázal, že je houževnatý soupeř a ve 49. minutě potrestal Pešovo vyloučení. Roman Bednář upravil skóre na 4:2 z pohledu Bíteše a s hodonínskými hokejisty to nevypadalo vůbec dobře. Ti ale nesložili zbraně a vzápětí snížil Kamil Rýpar na 4:3.

Ačkoliv od prvního gólu nepustila Velká Bíteš Drtiče do vedení, hodonínští hráči dokázali v poslední minutě vyrovnat. A co víc, bylo to v čase 59:59, kdy dostal Jakub Sajdl puk za brankovou čáru! Baník nakonec dokázal svůj obrat dokonat v prodloužení. Ve druhé minutě nastaveného času se rozhodlo o vítězi. Střelcem vítězné branky nebyl nikdo jiný, než Jakub Sajdl, který si navíc připsal hattrick!

Ohlasy trenérů

Zdeněk Pirochta (Velká Bíteš):
Myslím si, že v první třetině jsme byli lepší. Soupeř se nemohl dostat do hry. Ve druhé třetině se Hodonín dostal na koně. Byl lepší a měl i šance, ale nedokázal je proměnit. V poslední třetině se zápas zdramatizoval. Vedli jsme sice 4:2, ale soupeř lepším bruslením a bojovností dokázal v poslední vteřině vyrovnat. I když já osobně si myslím, že ten gól padl až po siréně. Ale s tím nic neudělám a neovlivníme to. V prodloužení pak hosté rozhodli. Byl to ale dobrý zápas.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Zase jsme prohráli první třetinu, ale nemyslím si, že bychom dnes dělali takové chyby, jako před týdnem. Prostě tam byly nešťastné střely, které se všelijak poodrážely, až skončily za Kubou v bráně. Dvakrát se nám stalo, že jsme si při blokování střely smolně srazili kotouč do branky. Ale to se prostě stane a já za to klukům nemůžu nic vyčíst, protože jen dělali to, co mají. Ve druhé třetině jsme zvedli, ale skóre se nezměnilo. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že tam necháme všechno a že se pokusíme zápas otočit. Trochu nás zbrzdil čtvrtý inkasovaný gól, ale kluci to nevzdali, bojovali do samotného konce. V závěru jsme měli štěstí, ale jednou jej máme my, jednou zase soupeř. Kluci i v tom malém počtu bojovali a ty dva body a tohle vítězství jsou pro ně obrovská odměna, protože si za tím šli celý zápas, i když jsme většinu duelu prohrávali.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...