SHKM Baník Hodonín
Zklamání na úvod soutěže, Baník doma zaspal první třetinu a nestačil na Uherské Hradiště
Zklamání na úvod soutěže, Baník doma zaspal první třetinu a nestačil na Uherské Hradiště
A-Tým
22.9.2019

Velmi hořkou porážku musí hned na začátku ligových bojů skousnout hokejisté A-týmu SHKM Hodonín. Baník byl vzhledem k loňským výsledkům v zápase s Uherským Hradištěm favoritem, jenže hosté svěřence trenéra Prčíka dokonale zaskočili a zejména díky skvěle zvládnuté první třetině si po zásluze odvážejí všechny tři body. Čestnou branku zelenočerných vstřelil Jakub Tomi.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, neděle 22.9.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Uherské Hradiště
HOM
1:4
(0:3, 1:0, 0:1)
UHH
Branky a nahrávky: 24. Tomi (Prčík ml., Peš) – 6. Nohál, 15. Červenka (Tischer, Burša), 20. Burša (Červenka, Jurásek), 58. Červenka (Větříšek A.). Rozhodčí: Kohoutek – Husák, Viskot. Vyloučení: 10:12, navíc Rýpar (HOM) 5+OK), Červenka (UHH) 10 minut, Hrabec (UHH) OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 26:32. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Zollpriester (Luner) – Směřička, Crlík, Lidák, Prčík ml., Rýpar, Veselský – Kuba (A), Sajdl (A), Vacula – Tomi, Peš (C), Venclík – Novotný, Jajcay, Výmola – Chalupa. Trenér: Jan Prčík st.
Oharek (Hubáček) – Lažek, Tischer, Hrabec, Lišaník, Jurásek, – Forman, Červenka (C), Burša, Nohál, Větříšek A., Větříšek F., Krátký. Trenér: Zdeněk Čech.

Komentář k zápasu

Hosté v začátku zápasu přežili několik domácích příležitostí a na konci šesté minuty otevřeli skóre. Trefil se loňský nejproduktivnější hráč Uherského Hradiště Filip Nohál. Baník měl možnost vyrovnat v dlouhé čtyřminutové přesilovce, ale na Oharka žádný z domácích střelců recept nenašel. A tak přišel druhý trest.

Kapitán hostů Martin Červenka v patnácté minutě zakončil souhru po přihrávce mladého obránce Tischera a hosté vedli už o dvě branky. A ke smůle domácích to nebylo ze strany Čechova výběru v první třetině ještě všechno. Deset vteřin před koncem úvodní periody využil Petr Burša dvojnásobnou přesilovku a určil konečné skóre po dvaceti minutách na 0:3.

Baník se po přestávce herně zvedl, z čehož rezultovalo brzké snížení. Ve čtyřiadvacáté minutě prostřelil v klasické přesilovce Oharka Jakub Tomi. Chvíli před polovinou zápasu se na ledě strhla mela, po které se naplnily obě trestné lavice a nejaktivnější kohouti, domácí Rýpar a hostující Hrabec, dokonce zamířili předčasně pod sprchy.

Snahy domácích hokejistů o snížení narážely na dva problémy – disciplínu a skvěle chytajícího Oharka. Když pak necelé tři minuty před třetí sirénou přidal ve vlastním oslabení svou druhou branku v zápase hostující kapitán Martin Červenka, bylo rozhodnuto.

Baník podlehl na svém hřišti Uherskému Hradišti 1:4 a z domácího stadionu odchází bez bodu poprvé od 28. října loňského roku.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Utekla nám první třetina. Na začátku jsme měli šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Pak jsme udělali nějaké chyby, za které jsme byli po zásluze potrestáni. Po přestávce jsme se zvedli, ale bohužel jsme z toho dokázali vytěžit jen jeden gól. Naši hru ale hodně rozdíl velký počet vyloučených. Ve třetí třetině jsme všechny síly vrhli do útoku, ale zase nás přibrzdila vyloučení a hosté si to v klidu pohlídali. Je vidět, že hráče, kteří nás v létě opustili, bude těžké nahradit. Ale je to krajský přebor, máme tady mladé kluky, které musíme do mužstva zapracovat.

Zdeněk Čech (Uherské Hradiště):
Během včerejška mi tři naši hráči oznámili, že dnes nemohou hrát a tak jsme do Hodonína přijeli jen se sedmi útočníky a pěti obránci. Myslím si, že jsme dnes podali velmi dobrý výkon. Dobře jsme bránili, byli jsme úspěšní i v koncovce a Vlasta v brance chytal naprosto famózně. Domácí z něj podle mě byli celkem nešťastní, protože na něj nedokázali najít recept. Po dnešku jsem strašně spokojený, hlavně s tím, co co kluci předvedli.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...