SHKM Baník Hodonín
Bravo! Baník skvělou třetí třetinou srovnal finálovou sérii na 2:2!
Bravo! Baník skvělou třetí třetinou srovnal finálovou sérii na 2:2!
A-Tým
29.3.2019

Finále letošní Krajské ligy bude muset rozhodnout až poslední pátý zápas. Hodonínský Baník před nejvyšší návštěvou sezony (1411 diváků) porazil Velké Meziříčí a vynutil si rozhodující duel. Na první gól Zdeňka Kučery hosté odpověděli dvěma trefami a před poslední třetinou měli Horáci o gól navrch. Jenže Prčíkovi svěřenci se nechtěli s fantastickým publikem loučit porážkou a ve třetí části zápas strhli na svou stranu. Vyrovnání obstaral v oslabení Dominik Směřička a vítěznou trefu přidal tři minuty před koncem David Janás. V závěru ještě navýšil vedení Marek Lindner. Poslední domácí zápas sezony tak zeleno-černí vyhráli 4:2.

autor:
Jan Hochman, Tomáš Chramosta
Sdílejte článek
 
FIN4, pátek 29.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
4:2
(1:1, 0:1, 3:0)
VEM
Branky a nahrávky: 1. Kučera (Tomi, Sajdl), 41. Směřička, 47. Janás (Polák, Peš), 55. Lindner (Veselský) – 14. Bula (Kochánek), 36. Křenek (Střecha T., Ambrož). Rozhodčí: Honza, Volf - Czubaj, Zapletal. Vyloučení: 5:6,, navíc Lindner (HOM) 5+OK, Strnad (VEL) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely: 34:35. Diváci: 1411. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2. Stav série: 2:2.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Tomi, Rýpar, Crlík, Sedlák, Rákoczy (A) - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Lidák, Polák, Venclík - Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.
Šoustal (Juda J.) - Slabý, Vlašín P., Burian, Ambrož, Šerý, Kochánek, Vondráček - Křenek, Matov, Střecha, Peschout, Juda M., Maštera, Pejchal, Bula, Sobotka, Roupec, Vlašín M., Strnad, Rozmarín. Trenér: Karel Vejmelka.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté, podobně jako v předešlém domácím utkání finálové série, vstoupili do zápasu na výbornou a po pětatřiceti sekundách vedli. Zdeněk Kučera dokázal z téměř nulového úhlu překvapit hostujícího brankáře pohotovou střelou, a tak Baník proměnil brzkou přesilovou hru. Tým Velkého Meziříčí dokázal odpovědět ve čtrnácté minutě, když se Jan Bula proháčkoval domácí obranou a napálil kotouč do sítě pod Kotvanovu vyrážečku. Stav čtvrtého finále byl po první siréně nerozhodný 1:1.

Celek z Vysočiny byl po celou dobu druhé dvacetiminutovky aktivnějším mužstvem, což se po necelých šesti minutách hry projevilo i na skóre a nebylo žádným překvapením, že se na tomto gólu podílela silná první formace hostí. Po povedené akci Tomáše Střechy zakončoval do poloprázdné klece David Křenek, který dostal poprvé a naposledy modro-bílé do vedení. V závěru druhé třetiny mohl srovnat Polák, jenže z bezprostřední blízkosti pouze přestřelil Šoustalovu klec.

Drtiči sice do třetího dějství vstoupili o jednoho muže méně, ale ani to jim nezabránilo ve vstřelení vyrovnávací branky. Dominik Směřička vybojoval kotouč ve vlastním obranném pásmu a našlápl k nádhernému sólu, které zakončil přesným zakončením za záda hostujícího gólmana. Následovala nehezká pasáž hry, při níž divákům na hodonínském zimním stadionu tuhla krev v žilách. Hostující Strnad nevybíravým zákrokem u mantinelu vyřadil ze hry obránce Polesného, za což byl po zásluze potrestán vyšším trestem.

Tuto dlouhou přesilovku hokejisté Baníku přetavili ve třetí branku. Polák od levého mantinelu oslovil přesnou přihrávkou Davida Janáse, který z osy hřiště ránou bez přípravy prostřelil bezmocného Šoustala. Pokud druhá třetina patřila Velkému Meziříčí, pak třetí dvacetiminutovku bezesporu ovládli hodonínští hokejisté. Zhruba pět minut před koncem základní hrací doby uplatnil důraz v předbrankovém prostoru Marek Lindner, který definitivně rozhodl o tom, že o vítězi Krajské ligy mužů bude muset rozhodnout pátý zápas.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...