SHKM Baník Hodonín
Baník nasázel Uherskému Ostrohu desítku a postupuje do finále!
Baník nasázel Uherskému Ostrohu desítku a postupuje do finále!
A-Tým
14.3.2019

Drtiči zvládli čtvrté semifinále naprosto skvěle, oplatili Ostrožanům nedělní porážku z domácího ledu a po desetigólové nadílce si zeleno-černí vystříleli účast v letošním finále Krajské ligy. Baník, hnaný kupředu skvělými fanoušky, rozhodl o postupové výhře v první polovině duelu, během které si vypracoval náskok šesti gólů, na který už domácí neměli síly reagovat. Zhruba sto padesát fanoušků SHKM se nakonec dočkalo jak desáté branky, tak vytouženého postupu do finále!

autor:
Jan Hochman, Adam Krátký
Sdílejte článek
 
SF4, čtvrtek 14.3.2019
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
4:10
(1:2, 1:6, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 20. Flora Pavel (Stránský, Galuška L.), 39. Flora Pavel, 46. Mika (Machálek), 47. Rauš D. (Galuška L.) – 1. Janás (Peš, Tomi), 3. Janás (Kuba, Peš), 24. Lidák (Kučera Z.), 25. Polák, 28. Peš (Kuba, Janás), 30. Směřička (Sajdl, Kučera Z.), 33. Jajcay (Kučera Z., Směřička), 39. Rýpar (Polák, Venclík), 42. Jajcay, 52. Chalupa (Crlík, Venclík). Rozhodčí: Blaha, Maťašovský - Goňa, Kociňák. Vyloučení: 3:3, navíc Vaněk (UHO) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 34:40. Diváci: 782. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:8, 2:8, 2:9, 4:9, 4:10. Stav série: 1:3.
Valúch (27. Lekeš) - Stuchlík, Maršálek, Vaněk, Kučera R. (A), Andrýsek, Žabčík, Rauš D. (A), Nevídal - Hendrych, Zalubil L., Zalubil J., Beneš, Galuška V. (C), Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Alois Miklík.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Tomi, Směřička, Lidák, Veselský, Crlík, Rýpar, Výmola - Kuba (A), Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera Z. (C) - Černohous, Polák, Venclík - Chalupa, Lindner, Sedlák. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté vlétli do čtvrtého semifinálové utkání jako uragán a již ve třetí minutě se mohli radovat z dvoubrankové vedení, o oba brzké zásahy se postaral David Janás. V následujících minutách první třetiny se hra přelévala ze strany na stranu. Více ze hry měli hokejisté Baníku, ale byl to Uherský Ostroh, který se radoval ze vstřelené branky. Dvě vteřiny před koncem úvodní třetiny se v hodonínském brankovišti nejlépe zorientoval Pavel Flora a snížil stav utkání.

Tak, jak Drtiči začali první periodu, ve stejném tempu začali i část prostřední. Nejprve zužitkoval přesnou přihrávku Kučery Patrik Lidák a o malou chvíli později domácího brankáře z ostrého úhlu prostřelil Tom Polák. Hodonínští hráči nepolevovali v nasazeném tempu a dále zasypávali Valúcha střelami. Popáté dostal puk do ostrožské sítě Petr Peš, který poslal Valúcha na střídačku. Ale ani střídající Lekeš nedokázal gólostroj SHKM zastavit. O necelé tři minuty později zužitkoval přečíslení dva na jednoho Dominik Směřička a hosté vedli již o pět branek.

K nelibosti domácích fanoušků Drtiči do konce druhé třetiny skórovali ještě dvakrát. Sedmou branku zelenočerných vsítil Andreas Jajcay. Chvíli před koncem druhé třetiny překonal domácího brankáře ještě Kamil Rýpar, který tvrdou ranou od modré dostal puk do sítě. Drtiči jako by opět na konci třetiny polevili na koncentraci a domácí toho dokázali využít. Hodně slabou jiskřičku naděje dal domácím hokejistům svou druhou brankou v utkání Pavel Flora.

Poslední třetina se již víceméně jen dohrávala. Hodonínští hráči se snažili ubránit svůj náskok a ostrožští hokejisté věděli, že s dnešním zápasem již nic neudělají. Přesto všechno padly v poslední třetině ještě čtyři branky. Prvním střelcem poslední části byl Andreas Jajcay, kterého po čtyřech minutách následoval domácí Vít Mika. O minutu později rozradostnil domácí příznivce David Rauš, ale poslední gólovou tečku za zápasem i celou sérií udělal Matěj Chalupa, který vstřelil desátou branku Baníku.

Po zápase propukla na ledě i v sektoru hostů obrovská postupová radost. Hokejisté A-týmu SHKM ve své premiérové sezoně postupují do vytouženého finále. Na to, koho v něm vyzvou, si Prčíkovi svěřenci budou muset ještě chvíli počkat. Série Velkého Meziříčí a Boskovic pokračuje na boskovickém stadionu v pátek 15. března za stavu 1:2 na zápasy pro hosty.

Ohlasy trenérů

Alois Miklík (Uherský Ostroh):
Je to playoff, Hodonín má zkušené mužstvo, které si zasloužilo vyhrát, a to se dnes potvrdilo. Omlouvám se, jsem v emocích a moc vám toho teď neřeknu. Gratuluji soupeři k postupu.

Jan Prčík (Hodonín):
Nastoupili jsme do zápasu koncentrovaní a podařilo se nám dát dvě rychlé branky. Soupeř se v posledních vteřinách první třetiny vrátil do hry, ale stejně jako jsme začali první třetinu, tak jsme nastoupili výborně i do druhé dvacetiminutovky. Myslím si, že do poloviny druhé třetiny se zápas zlomil, odskočili jsme soupeři na pětigólový rozdíl a to podle mě soupeře definitivně zlomilo. Důležité pro výsledek dnes bylo, že jsme po delší době hráli opět v podstatě kompletní. Někteří kluci do toho sice šli s nemocemi, jiní mají větší nebo menší šrámy, ale všichni do toho dali úplně všechno a celý tým i naši skvělí fanoušci zaslouží velké dík. Poděkování patří i rozhodčím, kteří těžký zápas zvládli odřídit velmi dobře.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...