SHKM Baník Hodonín
Vítězná série skončila, Baník ve třetím semifinále podlehl Uherskému Ostrohu po nájezdech
Vítězná série skončila, Baník ve třetím semifinále podlehl Uherskému Ostrohu po nájezdech
A-Tým
10.3.2019

Jedenadvacet zápasů za sebou odcházeli hokejisté SHKM Hodonín z ledu jaké vítězové, dnes tato úctyhodná série skončila. Uherský Ostroh s „nožem na krku“ dokázal odvrátit hrozbu rychlého vyřazení a na hodonínském stadionu dokázal v napínavém utkání urvat první pod za vítězství na samostatné nájezdy. Drtiči vstali z mrtvých a dotáhli tříbrankové manko, v nájezdové loterii ale byli úspěšnější Ostrožané. Stav semifinálové série je tak po třetím duelu 2:1 pro zeleno-černé. Další zápas této bitvy je na programu ve čtvrtek 14. března na ostrožském stadionu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF3, neděle 10.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
6:7sn
(2:2, 2:4, 2:0 - 0:0)
UHO
Branky a nahrávky: 10. Kuba (Polák, Lidák), 17. Sajdl (Směřička, Venclík), 33. Lidák (Crlík), 35. Peš (Kuba), 43. Kuba (Peš, Polák), 58. Kučera (Sajdl) – 5. Stránský (Rauš D.), 10. Flora Pavel, 22. Stránský (Galuška L., Flora Pavel), 24. Machálek (Zalubil J., Stuchlík), 28. Zalubil L. (Galuška V., Mika), 36. Stránský (Flora Pavel, Galuška L.), rozh. náj. Flora Pavel. Rozhodčí: Coufal, Honza - Czubaj, Viskot. Vyloučení: 10:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 45:51. Diváci: 958. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6, 6:6, 6:7.
Kotvan (Zollpriester) - Lidák, Tomi, Směřička, Veselský, Rýpar, Crlík, Rákoczy (A), Výmola - Kuba, Peš (A), Polák - Venclík, Sajdl, Kučera (C) - Chalupa, Jajcay, Lindner - Novotný. Trenér: Jan Prčík.
Valúch (35. - 40. Lekeš) - Stuchlík, Maršálek, Vaněk, Andrýsek, Žabčík, Rauš D., Nevídal - Henrych, Zalubil, Beneš, Galuška V., Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Alois Miklík.

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté zaspali začátek zápasu, ve kterém měli otěže pevně v rukou hosté z Ostrohu. Ti se také v páté minutě ujali vedení, když se přesně trefil Filip Stránský. V polovině třetiny už hosté vedli o dvě branky, postaral se o to Pavel Flora, který gólově zakončil svou individuální akci.

Drtiči přispěchali s bleskovou odpovědí, po pouhých dvaadvaceti vteřinách snížil na rozdíl jedné branky střelou bez přípravy Michal Kuba. Na konci sedmnácté minuty se Baníku podařilo zaslouženě srovnat, v přesilovce využil od zadního mantinelu odraženého kotouče Jakub Sajdl a centr druhého útoku SHKM určil skóre první třetiny na 2:2.

Stejně jako začátek první i úvod druhé dvacetiminutovky vyšel o poznání lépe hostujícímu celku. Po trefách Filipa Stránského a Jana Machálka získali Ostrožané lacino a rychle zpět svůj dvoubrankový náskok. Když v osmadvacáté minutě zvyšoval v přesilovce Lukáš Zalubil už na 2:5 pro hosty, vypadalo to, že o vítězi dnešního zápasu je pomalu rozhodnuto.

Jenže Prčíkova družina nesložila zbraně. Ve třiatřicáté minutě snížil Patrik Lidák na rozdíl dvou branek a o dvě minuty později to bylo už jen o gól, to když Petr Peš prostřelil Valúcha mezi betony. Po této brance hosté sáhli ke změně golmanů, Valúcha nahradil Lekeš. A Ostrohu tento impuls pomohl. Na konci šestatřicáté minuty vrátil Miklíkově družině dvoubrankové vedení výborně hrající Filip Stránský, který tak zkompletoval hattrick.

Na začátku poslední části se do ostrožského brankoviště vrátil Valúch, který po dvou minutých inkasoval pátou branku, o kterou se v přesilové hře postaral Michal Kuba. Sedmačtyřicátá minuta přinesla kontroverzní situaci, domácí kapitán vstřelil vyrovnávací branku, tu ale sudí nakonec neuznali kvůli ofsajdu. Vyrovnání se tak domácí tým dočkal až dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby, kdy Zdeněk Kučera zápěstím pokořil Valúcha.

Desetiminutové nastavení vítěze neurčilo, i když domácí v prodloužení gól vstřelil, sudí jej opět neuznali, tentokrát pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Rozuzlení tak musely přinést až samostatné nájezdy. V nich v prvních dvou sériích uspěli hostující Stránský a Pavel Flora, za SHKM snížil ve třetí sérii Peš, ale jelikož nikdo z dalších nájezdníků ani na jedné straně už neuspěl, vyhráli nájezdovou loterii hosté 2:1.

Semifinálová série se tak za stavu 2:1 pro Hodonín stěhuje zpět do Ostrohu. Čtvrtý semifinálový duel je na programu ve čtvrtek 14. března od 18:00 hodin.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...