SHKM Baník Hodonín
Drtiči vezou z Uničova první bod! Vítěznou branku dal v přesilovce Michal Kuba
Drtiči vezou z Uničova první bod! Vítěznou branku dal v přesilovce Michal Kuba
A-Tým
27.2.2019

Hokejisté SHKM Hodonín zvládli své historicky první utkání ve vyřazovacích bojích na výbornou. I když museli nedobrovolně přenechat v úvodním duelu série výhodu domácího prostředí Orlům, dokázali na uničovském ledě po velmi dobrém týmovém výkonu zvítězit a zapisují tak důležitý první bod v sérii. O góly Baníku se postarali Michalové Crlík, Kuba a Venclík, poslední trefu přidal kapitán Zdeněk Kučera. V bráně předvedl jistý výkon Zdenko Kotvan, jenž zlikvidoval 24 střel soupeře. Série pokračuje už v pátek na hodonínském stadionu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF1, středa 27.2.2019
HC Uničov - SHKM Baník Hodonín
UNI
1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 53. Sršeň (Šimo) - 8. Crlík (Venclík), 31. Kuba (Polesný, Tomi), 48. Venclík (Crlík, Polák), 51. Kučera (Tomi, Sajdl). Rozhodčí: Brzobohatý, Maršálek - Bernard, Zapletal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 25:34. Diváci: 202. Průběh utkání: 0:4, 1:4. Stav série: 0:1.
Sedlář (Urban) - Paška (A), Kolovratník, Fekiáč, Pastorek, Halouska, Navrátil - Duba, Beier, Sršeň, Handl (A), Gerhát, Kratěna, Šímo, Klíč, Žajgla (C), Dobrý. Trenér: Ondřej Kavulič.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Lidák, Veselský, Rýpar, Crlík - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Polák, Tomi, Venclík - Výmola, Lindner, Chalupa. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

První čtvrtfinálové střetnutí na ledě Uničova skončilo lépe pro hodonínské hokejisty. Ti měli zpočátku první třetiny herní převahu a diktovali tempo hry. Zásluhou jim byl na začátku osmé minuty úvodní gól, o který se postaral Michal Crlík. Ten si sjel na osu hřiště, odkud prostřelil Sedláře v bráně Uničova i za pomoci tyče. Poté ale domácí srovnali hru a připravili si také několik střeleckých příležitostí.

V prostřední části měli uničovští Orli mnohem více ze hry, než hodonínští hokejisté. Drtiči se ale mohli spolehnout na dobře chytajícího Kotvana, který všechny pokusy domácích hráčů pochytal. V polovině zápasu si Hodonín vytvořil dvoubrankový náskok. V přesilové hře od modré čáry střílel Polesný a před bránou stojící Michal Kuba dorážel za bezmocného brankáře. V téže třetině měli Drtiči dvojnásobnou přesilovou hru, tu se jim ale nepodařilo využít.

V poslední periodě se domácí pokusili zvrátit stav utkání, nicméně Drtiči Uničovu odskočili na rozdíl tří gólů. Téměř identicky, jako u prvního gólu, se k puku dostal Michal Crlík, který vystřelil a puk ještě tečoval Michal Venclík, který usměrnil kotouč do tyče takovým způsobem, že se odrazil do brány.

O tři minuty později poslal Sajdl parádní přihrávkou do úniku Zdeňka Kučeru a ten si s pukem poradil nejlepším možným způsobem, když přesnou střelou překonal Sedláře počtvrté. Hosté také nevyšli z utkání střelecky naprázdno. V čase 52:45 dal gól Tomáš Sršeň, na víc se už ale domácí nezmohli. Drtiči se tak po dnešní výhře ujímají vedení v sérii.

Ohlasy trenérů

Ondřej Kavulič (Uničov):
Myslím si, že dnes rozhodlo to, že Hodonín dal první dva góly. My jsme tam taky měli dvě velmi dobré příležitosti, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit. A to je prostě playoff. Hodonín má hrozně silné mužstvo. Jejich první lajna je na tuto ligu nadstandardní. Kluky ale musím pochválit za bojovnost, protože polovinu sezony hrajeme na deset lidí. Gratuluji soupeři k výhře a prvnímu bodu a věřím, že se o to v Hodoníně porveme a nenecháme soupeři nic zadarmo.

Jan Prčík (Hodonín):
Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme soustředění a kluci věděli, co mají hrát a taky co mají od soupeře čekat. První třetinu jsme zvládli dobře, vstřelili jsme gól a do druhé třetiny jsme šli s vedením1:0. V prostřední části nás několikrát podržel Zdenko, který vytáhl několik důležitých zákroků. Přidali jsme druhou branku, která nám dodala trochu větší klid. Uničov má zkušený tým, který se pokoušel dostat za naši obranu dlouhými přihrávkami. Na to jsme se snažili hodně soustředit, abychom tyto průnikové pasy pochytali, což se nám dařilo. V pátek bude důležité, abychom zůstali kompaktní. Všichni musí hrát zodpovědně a maximálně se obětovat pro tým.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...