SHKM Baník Hodonín
Ostroh srovnal při powerplay v poslední minutě, v následných nájezdech byli lepší Drtiči
Ostroh srovnal při powerplay v poslední minutě, v následných nájezdech byli lepší Drtiči
A-Tým
2.9.2018

Další gólové hody nabídlo druhé domácí a celkově čtvrté přípravné utkání A-týmu SHKM. Drtiči po první třetině s Uherským Ostrohem prohrávali 1:2, ve druhé části ale pěti góly strhli vedení na svou stranu a vypadalo to, že si dokráčí k vítězství. Jenže hosté v posledním dějství nejprve snížili a 27 vteřin před třetí sirénou při risku bez brankáře vyrovnali. V následných nájezdech byli úspěšnější svěřenci trenéra Prčíka.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
Příprava, neděle 2.9.2018
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
7:6sn
(1:2, 5:2, 0:2)
UHO
Branky a nahrávky: 19. Janás (Kuba, Peš), 26. Peš (Polesný, Kuba), 26. Tomi (Kučera Z., Sajdl), 30. Kuba (Polesný), 38. Crlík (Tomi, Kučera Z.), 38. Kuba (Peš, Rákoczy), rozh. náj. Kučera Z. – 8. Galuška V. (Mika), 19. Stránský (Rauš, Mika), 36. Galuška L. (Stránský), 38. Mika (Stuchlík), 45. Galuška L. (Rauš), 60. Flóra Pavoľ. Rozhodčí: Hübl – Lidák, Chramosta. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 40:35. Diváci: 456. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:6, 7:6.
Holík (Luner) - Polesný, Rákoczy, Výmola, Crlík, Weber, Veselský - Kuba, Peš, Janás - Sajdl, Tomi, Kučera (C) - Jajcay, Vacula, Lindner - Novotný. Trenér: Jan Prčík.
Šivel (Lekeš) - Rauš (C), Kučera R., Stuchlík, Andrýsek, Mika, Galuška V., Zalúbil L., Galuška L., Flóra Pavoľ, Stránský, Flóra Peter, Zalúbil J., Hendrych. Trenér: Alois Miklík.

Komentář k zápasu

Hodonínští Drtiči se podruhé v řadě postavili na led Zimního stadionu Václava Nedomanského, tentokrát proti Uherskému Ostrohu.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří několikrát prověřili debutujícího Martina Holíka v bráně SHKM. A mladičký gólman musel brzy lovit puk ze své sítě. Přihrávku Víta Miky využil v osmé minutě Vilém Galuška. V dalším průběhu třetiny se zápas poměrně ustálil a na další střelecký úspěch se čekalo až na samý závěr.

V devatenácté minutě se po kvalitní spolupráci první útočné trojky domácího celku prosadil David Janás, hodonínská radost však netrvala příliš dlouho, neboť o čtyřiačtyřicet vteřin později předvedl rychlý kontr Filip Stránský, který dostal hosty opět do vedení.

Na začátku druhé dvacetiminutovky kralovali průběhu zápasu Hodoňané, kteří se dostali díky zásahům Petra Peše a Jakuba Tomiho do jednobrankového vedení. Další zářez na pažbu pak přidalo křídlo první domácí lajny Michal Kuba a vzápětí to tedy bylo o branky dvě.

Divoká polovina druhé periody pokračovala v podstatě ve stejném duchu. V šestatřicáté minutě se o snížení zasloužil Lumír Galuška, brankostroj na hodonínském zimáku však teprve nabíral na obrátkách. Zeleno-bílým vrátil dvojbrankové vedení Michal Crlík, na kterého však reagoval snížením o pětadvacet sekund později Vít Mika. Hodonínští však nakonec přece jen šli do kabin s náskokem dvou gólů, a to zásluhou Michala Kuby, jenž vystřelil závěrečnou tečku za druhou třetinou.

Ostrožané nesložili zbraně a začátek třetí třetiny patřil jednoznačně jim. Po bezmála pěti minutách kapituloval hodonínský Martin Holík popáté, zásluhou ostrožského Lumíra Galušky. V závěru třetiny došlo k velkému dramatu, které ještě vyostřilo vyloučení Jakuba Sajdla z poslední minuty. Hosté v závěrečné hře bez brankáře nakonec získali kýžené vyrovnání, které obstaral Pavoľ Flóra a utkání tak po vzájemné domluvě došlo do nájezdů.

Samostatné nájezdy ukázaly výborné výkony obou brankářů, stejně jako velké množství nepřesností na hokejkách střelců, za což ale pravděpodobně nesla vinu horší kvalita neupraveného ledu po třetí třetině. Hrdinou zápasu se nakonec stal devatenáctiletý Martin Holík, který korunoval svou premiéru v dresu SHKM Hodonín výborným výkonem v samostatných nájezdech. Ty rozhodl, jako správný kapitán, Zdeněk Kučera.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Zápas to byl určitě atraktivní. Ostroh má zkušené mužstvo, které hrálo tvrdý a bruslivý hokej. Utkání nabídlo celkem dvanáct branek a divákům se takové zápasy určitě líbí. Je to už potřetí, co jsme ztratili vedení, což pro je nás velkým varováním a musíme se více zaměřit na obrannou činnost. Ve hře dopředu nám to jde, tam problém nevidím, ale pořád děláme spousty zbytečných faulů.

Alois Miklík (Uh. Ostroh):
V první řadě musím říct, že jsme přijeli ve značně okleštěné sestavě, protože někteří kluci ještě dobírají dovolenou, jiní se omluvili pro nemoc. Na tu bídu jsme myslím ani ve dvanácti lidech neudělali ostudu.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...