SHKM Baník Hodonín
Hokejisté Baníku v derby s Břeclaví nezaváhali a připsali si sedmnáctou výhru za sebou
Hokejisté Baníku v derby s Břeclaví nezaváhali a připsali si sedmnáctou výhru za sebou
A-Tým
24.2.2019

Poslední Jižanské derby sezony nabídlo v prvních dvou třetinách vyrovnanou podívanou, po čtyřiceti minutách byl díky trefám Jajcaye a Kuby stav 2:1 pro domácí. V poslední třetině se Baník přeci jen „rozstřílel“ a po dalších třech zásazích, o které se postarali Sajdl, Peš a Polák, porazili hodonínští hokejisté v posledním kole dlouhodobé soutěže břeclavské Lvy 5:2. Dnešní zápasy definitivně rozhodly o tom, kdo bude soupeřem SHKM v prvním kole playoff. Baník ve čtvrtfinále vyzve Uničov.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
26. kolo, neděle 24.2.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
5:2
(1:1, 1:0, 3:1)
BRE
Branky a nahrávky: 5. Jajcay (Kučera, Crlík), 37. Kuba (Černohous, Polesný), 44. Sajdl (Kučera), 45. Peš (Polesný, Rákoczy), 56. Polák (Rýpar, Venclík) - 19. Čápek (Lenkovič, Papp), 56. Gabriška (Průdek, Zajíček). Rozhodčí: Reich - Bačák, Nechvátal. Vyloučení: 6:8, navíc Zháňal (BRE) 10 minut+OK. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely: 41:30. Diváci: 788. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Výmola, Veselský, Rýpar, Crlík - Kuba, Peš (A), Černohous - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Polák, Tomi, Venclík - Lindner. Trenér: Jan Prčík
Král (45. Martinčík) - Dora (C), Göndör, Čápek, Papp - Průdek, Gabriška, Lenkovič, Zháňal (A), Nešpor, Abazaj, Zajíček, Juránek, Zapletal, Sedláček. Trenér: David Bartal

Komentář k zápasu

Poslední, šestadvacáté kolo Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína nabídlo hodonínským příznivcům podívanou v podobě derby s Břeclaví. A v něm šli Drtiči brzo do vedení. Hostující dvojice hráčů byla totiž vyloučena v krátkém sledu a Hodonín měl k dispozici bez sedmi vteřin dvě minuty dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Tu domácí borci využili a zásluhou Andrease Jajcaye, který se prosadil na brankovišti, se dostali do vedení.

Stejnou možnost, ačkoliv ne stejně dlouhou, dostali v téže třetině také břeclavští Lvi. Ti ale dvojnásobnou přesilovou hru využít nedokázali. Naopak se prosadili již ve vyrovnaném počtu hráčů. 68 vteřin před první sirénou si sjel před bránu Bronislav Čápek, který přesně zavěsil a jeho zásluhou se šlo do druhé dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu.

Prostřední třetina na góly bohatá nebyla. Ačkoliv oba týmy měly dostatek střeleckých pokusů, za celých dvacet minut se uchytil jediný. Ten skončil v síti Břeclavi poté, co hosté nevyužili gólovou příležitost a Baník se dostal do protiútoku. Autorem druhé hodonínské branky byl Michal Kuba, když za pomoci hostujícího obránce dopravil kotouč za Králova záda.

Závěrečná třetina měla rychlejší spád, a to díky herní převaze domácího celku. V čase 43:55 dal gól Jakub Sajdl, o 43 vteřin později na něj navázal Petr Peš. Dva slepené góly vyhnaly Filipa Krále z břeclavského brankoviště, kde jej nahradil kolega Michal Martinčík. Tento impuls pomohl Břeclavi ke vstřelení branky na 2:4 z pohledu hostů. V čase 54:31 skóroval Michal Gabriška a využil přesilovou hru. Veškeré šance na otočení zápasu ale Břeclavi zmařil Tom Polák, který o minutu a devět vteřin později upravil skóre na 5:2 pro Hodonín.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Zakončili jsme vítězně základní část. Nechci úplně hodnotit výkon v dnešním utkání, protože v něm ani nám, ani soupeři o nic nešlo. Je těžké nastavit si na takový zápas hlavu, ale důležité je, že jsme to zvládli a vyhráli jsme. Ve druhé třetině nás podržel Zdenko Kotvan, který předvedl velmi dobrý výkon. Základní část je za námi a my se už teď musíme soustředit a pořádně se připravit na to, že každý hráč musí být do dalších zápasů nastavený úplně jinak.

David Bartal (Břeclav):
Jeli jsme do Hodonína určitě jako outsider. Věděli jsme, že tady můžeme jenom překvapit, což se nám první dvě třetiny dařilo. První třetinu jsme hráli tak, jak jsme si před zápasem řekli. Ve druhé třetině si myslím, že domácí trochu polevili a možná jsme byli chvílemi i lepším mužstvem. Ve třetí třetině se ale ukázala větší zkušenost a vyzrálost hodonínských hráčů. Možná, kdybychom měli k dispozici tři kompletní lajny, mohl být ten konec utkání zajímavější. Bohužel nám ale celou sezonu chybí hráči. Dohrávali jsme na třináct lidí. Hodonín si svou zkušeností v závěru pojistil. Přeju Hodonínským v následných zápasech hodně štěstí a úspěch v playoff.

Výsledky 26. kola

HC Uherské Hradiště - SKMB Boskovice 5:6
HK Kroměříž - HC Uničov 6:7pp
HC Spartak Uherský Brod - Dynamiters Blansko HK 9:1
HHK Velké Meziříčí - HC Štika Rosice 12:3
HOKEJ Uherský Ostroh - HC Spartak Velká Bíteš 9:2
HC Brumov-Bylnice - TJ Sokol Březina 6:5
SHKM Hodonín - HC LVI Břeclav 5:2

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...