SHKM Baník Hodonín
Drtiči udolali v těžkém utkání Uničov a zaznamenali už čtrnácté vítězství v radě!
Drtiči udolali v těžkém utkání Uničov a zaznamenali už čtrnácté vítězství v radě!
A-Tým
3.2.2019

Ve druhém domácím utkání v řadě přivítali hodonínští hokejisté na svém stadionu Orly z Uničova. Drtiči v první třetině potvrzovali roli papírového favorita a po dvou přesilovkových trefách vedli 2:0. Ve druhé části ale přišlo polevení a podcenění soupeře, který dokázal trestat chyby hodonínské defenzivy a po čtyřiceti minutách už byl stav nerozhodný 4:4. V poslední části Drtiči odskočili opět na rozdíl dvou branek, Orli pět minut před koncem snížili na 6:5, ale víc už jim Baník nepovolil. Hodonínští tak zapisují čtrnácté vítězství v řadě a tříbodový ziskem si upevnili druhou příčku. Čtyřmi kanadskými body pomohli k dnešní výhře nejproduktivnější hráč soutěže Petr Peš, stejný kousek se povedl i obránci Davidu Polesnému.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
23. kolo, neděle 3.2.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Uničov
HOM
6:5
(2:0, 2:4, 2:1)
UNI
Branky a nahrávky: 5. Polesný (Tomi, Peš), 14. Peš (Kučera), 24. Peš (Rákoczy, Polesný), 32. Rákoczy (Polesný, Tomi), 41. Polesný (Peš, Tomi), 48. Polák (Černohous, Venclík) – 22. Šimo (Beier), 24. Kratěna (Handl), 31. Kratěna (Šimo), 36. Dobrý (Handl, Šimo), 55. Fekiáč (Sršeň, Dobrý). Rozhodčí: Volf – Lidák, Šmíd. Vyloučení: 3:5, navíc Halouska (UNI) 5+OK. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely: 41:22. Diváci: 618. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:5.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Crlík, Rýpar, Lidák, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Tomi, Polák, Venclík - Novotný, Černohous, Lindner. Trenér: Jan Prčík.
Axmann (Pospíšil) - Kolovrátník, Fekiáč, Halouska, Navrátil - Kavulič, Beier, Sršeň, Handl (A), Gerhát, Kratěna, Šimo, Žajgla (C), Dobrý. Trenér: Ondřej Kavulič.

Komentář k zápasu

Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by se Hodonínští měli na toto vítězství nadřít. Ve čtvrté minutě odcházel předčasně do sprch uničovský Tomáš Halouska, který velice nevybíravým způsobem vyřadil ze hry Michala Kubu. Hodonínský forvard si z toho to zákroku odnesl zlomený nos. Pro Drtiče z toho plynula pětiminutová přesilová výhoda, kterou v čase 4:08 zužitkoval David Polesný. Hodonínští ve zbytku této přesilovky hodně drželi kotouč, víc branek se jim však vsítit nepovedlo.

Postupem času se dařilo hostujícím hráčům dostávat zpět do zápasu, byli však zastaveni dalším vyloučením svého týmu a opět z toho byla branka pro domácí. Centr první formace Petr Peš se procpal po pravém křídle do zakončení a po dobré střele zápěstím dostal svůj tým do dvoubrankového trháku. Tempo hry poté malinko opadlo a Hodonínští nastupovali do druhé periody s nadějným náskokem 2:0.

Zatímco start první třetiny patřil Baníku, Orli se činili na počátku té druhé. Hodonín dlouhou dobu ostřeloval bránu gólmana Axmanna, ale ke změně skóre nedošlo. Uničovští se dostali do rychlého kontru na druhou stranu. V samostatném úniku se nemýlil Michal Šimo. Drtiči na odpověď dlouho nečekali a bezmála po dvou minutách se po odražené střele Roberta Rákoczyho prosadil opět Petr Peš. Pouhých devatenáct vteřin vedení 3:1 a skóre se znovu měnilo. Za Uničov snížil Ivo Kratěna.

Skóre zůstávalo neměnné až do jednatřicáté minuty. K zakončení se dostal Michal Šimo, jehož pokus Kotvan vyrazil. K dorážce se dostal opět Ivo Kratěna a Uničov tak byl znovu na dostřel. Ovšem stejně jako v předchozím případě, i nyní Drtiči reagovali okamžitě. V následující přesilovce se opřel do střely Robert Rákoczy, jemuž se povedlo prostřelit Axmanna. Ke konci třetiny se dostal do samostatného úniku Lukáš Dobrý a nemýlil se.

Třetí třetina byla téměř bezprostředně okořeněna brankou. David Polesný pokračoval ve skvělém utkání, když se mu povedlo prosadit od modré čáry. Jednalo se o čtvrtý bod hodonínského zadáka v tomto utkání. V šestačtyřicáté minutě byla Drtičům poskytnuta výhoda přesilové hry, která však zůstala nevyužita. Lépe to dopadlo těsně po skončení této přesilovky. Šestou hodonínskou branku přidal Tom Polák.

Zápas pokračoval v celkem vysokém tempu. Žádný z týmů neměl vyloženou převahu. Více se prosazovali domácí hráči. V pětapadesáté minutě si hosté vzali oddechový čas, který jim očividně prospěl. Uničovský tlak zakončoval Marek Fekiáč. Závěrečný nápor a hra bez brankáře hostům kýžený vyrovnávající gól nepřinesla a Baník si připsal čtrnáctou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes to byl hrozně těžký zápas s houževnatým soupeřem, který sice nepřijel v plné sestavě, ale bylo vidět, že hokej prostě a jednoduše hrát umí. Největším problémem bylo, že se nám nedařilo odskočit na rozdíl tří branek, abychom zlomili odpor soupeře a to i přesto, že možnosti jsme na to určitě měli. Místo toho Uničov stále cítil šanci, což jim dodávalo energii. Nejprve srovnali na 4:4, pak v závěru snížili na 6:5, takže soupeř opravdu hrál a bojoval až do konce.

Ondřej Kavulič (Uničov):
My se teď nacházíme v těžkém období. Čuřík nám odešel do Šumperka, Korhoň do Anglie, zraněný je golman Sedlář a už asi osmý zápas hrajeme jen na čtyři beky. Upřímně řeknu, že jsme sem dnes jeli s tím, že budeme bránit a uvidíme. Je ale potřeba přiznat, že Hodonín, který hrál před dvěma měsíci u nás, a Hodonín dnes, to jsou dva úplně jiné týmy. Jde vidět, že si hráči věří, jsou hodně na puku. S výkonem jsem de-facto spokojen, ale k čemu nám to je, když body zůstávají tady.

Výsledky 23. kola

Blansko – Boskovice 2:5
Rosice – Uherské Hradiště 3:4
Březina – Uherský Brod 4:1
Velká Bíteš – Kroměříž 2:3pp
Břeclav – Velké Meziříčí 2:6
Hodonín – Uničov 6:5
Brumov-Bylnice – Uherský Ostroh 4:3

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...