SHKM Baník Hodonín
BRAVO! Drtiči otočili šlágr s Velmezem a zapisují už jedenácté vítězství v řadě!
BRAVO! Drtiči otočili šlágr s Velmezem a zapisují už jedenácté vítězství v řadě!
A-Tým
18.1.2019

Byli jste dnes na stadionu? Nebyli? Tak to jste přišli o parádní hokejovou podívanou! Hodonínští hokejisté hostili před nejvyšší návštěvou sezony vedoucí celek tabulky, kterému měli Drtiči co vracet. V prvních dvou třetinách tahal Baník za kratší konec a do závěrečné části šel slovácký celek s jednobrankovou ztrátou. V závěrečné třetině ale Drtiči dominovali a i s pomocí fantastických fanoušků nasázeli soupeři čtyři branky a dokonali parádní obrat. Z vítězství 6:3, které bylo už jedenáctou výhrou Drtičů v řadě, se s hodonínskými hokejisty po závěrečné siréně radovalo 750 spokojených a vděčných fanoušků.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
20. kolo, pátek 18.1.2019
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
6:3
(0:1, 2:2, 4:0)
VEM
Branky a nahrávky: 25. Tomi (Peš), 38. Tomi (Janás, Polák), 44. Rýpar (Crlík), 47. Kučera (Směřička, Kuba), 49. Kuba, 51. Kuba (Směřička) - 17. Vlašín P. (Matov), 23. Sobotka (Matov, Křenek), 36. Maštera (Bula, Pejchal). Rozhodčí: Blaha, Kovařčík - Nikl, Šmíd. Vyloučení: 7:12, Vlašín P. (VEL) 10 minut. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely: 39:39. Diváci: 742. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Tomi, Směřička, Lidák, Rýpar, Crlík, Veselský - Polák, Peš (A), Janás - Kuba, Sajdl (A), Kučera (C) - Jajcay, Černohous, Venclík - Chalupa, Sedlák, Výmola. Trenér: Jan Prčík.
Juda (Šoustal) - Slabý, Vlašín P., Šimka, Ambrož (C), Vondráček, Vlašín M. - Křenek (A), Matov, Sobotka, Maštera, Střecha F., Střecha T., Strnad, Bula, Pejchal, Rozmarín, Peschout. Trenér: Karel Vejmelka.

Komentář k zápasu

Utkání jubilejního dvacátého kola bylo pro Drtiče velkou zkouškou. Do Hodonína zavítal první celek tabulky z Velkého Meziříčí a přes 7 stovek přítomných diváků mohlo sledovat utkání dvou týmů ze špičky tabulky. První třetina byla vyrovnaná, i když větší gólové příležitosti měli hosté. Po jedné takové příležitosti dokázali skórovat, když v druhé polovině první třetiny Filip Střecha vyhrál vhazování pro Petra Vlašína, který okamžitě pálil a střelou k bližší tyči překonal Kotvana.

Další gólová příležitost byla na straně Hodonína. Hned z kraje druhé třetiny byl mezi Janásem a gólem už jen brankář Juda, který vychytal blafák hodonínského útočníka. Poté ale Drtiči doplatili na nedisciplinovanost. Ve sledu jedné minuty byly hned vakrát vyloučeni a nabídli soupeři přesilovou hru pět na tři, kterou Velké Meziříčí využilo. Lukáš Sobotka uplatil důraz na brankovišti a hosté vedli už o dva góly.

Také domácí hráči dostali možnost přesilové hry. A hned ji využili. Jakub Tomi dostal puk na hranu pravého kruhu a z úhlu prostřelil golmana mezi betony. Tento gól jakoby Drtičům dodal na sebevědomí a Baník zařadil vyšší rychlostní stupeň. Měl sice gólové šance, nicméně z gólu se radoval soupeř. Po polovině zápasu bylo skóre 3:1 pro hosty, když se z předbrankového prostoru prosadil Vojtěch Maštera.

Ještě do konce druhé třetiny se naskytla Hodonínu přesilová hra 4 na 3. Tu domácí hokejisté sehráli více než dobře a po zásluze se dočkali druhé branky. O tu se postaral Jakub Tomi, který využil naservírované přihrávky Janáse a uklidil puk ke vzdálenější tyči. O pár vteřin později měl blízko k vyrovnání hodonínský zadák Polesný, když trefil horní tyč.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Hodoňané s jednobrankovým mankem, jenže třetí třetiny tomuto týmu jdou. Ve 44. minutě vyrovnal dělovkou od modré Kamil Rýpar a Drtiči začali na ledě dominovat. Na pár minut zastínili svého soupeře a v čase 46:35 přetavili svůj tlak v branku, která znamenala otočení průběhu zápasu na 4:3. Jejím autorem byl Zdeněk Kučera, který zužitkoval svůj přehled ve hře.

Neuběhly ani dvě minuty hry a Drtiči navýšili na 5:3. Velké Meziříčí sice po předchozí brance převzalo iniciativu nad hrou a snažilo se vyrovnat, Drtiči se však vymanili z tlaku, vyhodili puk přes všechny čáry a první u něj byl Michal Kuba, který nekompromisně zavěsil. Stejně jako ve druhé periodě, i v té třetí sehrál Hodonín přesilovou hru 4 proti 3 a opět v ní skóroval. Střelcem posledního hodonínského gólu byl opět Michal Kuba.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Myslím si, že kvalita zápasu odpovídala tomu, že se utkal první se třetím. Přišla spousta diváků a já jsem moc rád, že jsme před nimi odehráli takové povedené utkání. Dvě třetiny jsme tahali gólově za kratší konec. První třetina nebyla z naší strany špatná, ale prohráli jsme ji 0:2. Druhá třetina byla díky velkému počtu vyloučení hodně rozkouskovaná. Důležité bylo, že se nám v závěru podařilo vstřelit kontaktní branku na 2:3. Ve třetí třetině nám soupeř nabídl několik přesilovek, které jsme využili a dokázali jsme zápas otočit. Jsem rád, že jsme si závěr pohlídali a nedělali z toho zase drama, jako v předchozích zápasech. Takové zápasy jsou o hlavách a kluci dnes byli nastavení na to, že chtějí vyhrát a že pro to udělají maximum. Na závěr musím poděkovat našim fanouškům, protože byli opět a zase jednoduše fantastičtí!

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Utkání jsme začali dobře, první třetina byla z naší strany dobrá. Proměnili jsme šance, které jsme měli, dali jsme dvě branky a dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině nás soupeř, i vinou našich zbytečných faulů, dostal pod tlak. Měli jsme hrozně moc trestů a to bohužel pokračovalo i ve třetí třetině. A to i přes to, že jsme si o přestávce říkali, že o gól vedeme a že chceme hrát v pěti. Domácí na začátku poslední třetiny srovnali, následně se dostali do vedení a už bylo jen na nás, jestli se s tím dokážeme poprat a vyrovnáme. To se nám ale nepodařilo, soupeř přidal další trefy a my jsme zaslouženě prohráli.

Výsledky 20. kola

Hodonín - Velké Meziříčí 6:3
Uherské Hradiště - Břeclav 4:3pp
Boskovice - Březina 5:0
Uničov - Velká Bíteš 4:5pp
Blansko - Rosice 3:1
Uherský Brod - Uherský Ostroh 1:10
Kroměříž - Brumov-Bylnice 9:5

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...