SHKM Baník Hodonín
Baník oplatil Kroměříži porážku z prvního zápasu a navlékl sedmý korálek na vítěznou šňůru
Baník oplatil Kroměříži porážku z prvního zápasu a navlékl sedmý korálek na vítěznou šňůru
A-Tým
16.12.2018

Na poslední domácí utkání roku 2018 byla zvědava druhá nejvyšší návštěva sezony. Na tribuny hodonínského zimního stadionu si našlo cestu více než pět stovek fanoušků, kteří po konci duelu 16. kola mohli spokojeně odměnit Baník zaslouženým potleskem. Drtiči v zápase od čtvrté minuty vedli, hosté záhy srovnali krok, ale dvě přesilovkové trefy Jakuba Sajdla určily ráz první třetiny, kterou domácí nakonec vyhráli 4:2. Ve druhé části přidali Drtiči další dvě branky a v poslední třetině povolili soupeři už jen kosmeticky upravit skóre.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
16. kolo, neděle 16.12.2018
SHKM Baník Hodonín - HK Kroměříž
HOM
6:3
(4:2, 2:0, 0:1)
HKK
Branky a nahrávky: 4. Janás (Peš), 10. Sajdl (Kučera), 13. Sajdl (Kučera), 20. Peš (Janás), 35. Tomi (Lidák), 39. Polák (Černohous) - 6. Světlík (Zavřel), 18. Merta (Osina), 45. Zavřel (Vaněk, Světlík). Rozhodčí: Blaha - Chramosta, Tkáč. Vyloučení: 10:9, navíc Jajcay (HOM) 10 minut. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 26:28. Diváci: 538. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
Zollpriester (Luner) - Tomi, Lidák, Směřička, Crlík, Veselský, Rýpar - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Černohous, Polák, Venclík - Sedlák, Novotný, Vacula. Trenér: Jan Prčík.
Svoboda (41. Fajgl) - Osina (A), Vávra, Šťastný R., Holík, Tkadlec - Jelínek, Zavřel, Murín (C), Merta, Světlík, Vaněk, Kudlička, Apolenář, Hubík, Laciga. Trenér: Zdeněk Bečka.

Komentář k zápasu

Drtiči nastupovali do zápasu s Kroměříží se sérií sedmi výher v řadě a byli tak proti Kroměříží jasným favoritem. K utkání také takto přistoupili. Již ve čtvrté minutě lovil ze své sítě gólman Svoboda kotouč po dobré souhře letos velmi produktivního dua Petr Peš a David Janás. Odpověď hráčů Kroměříže na sebe však nenechala dlouho čekat. Prvním hráčem, který překonal Jakuba Zollpriestera v bráně Baníku byl Lukáš Světlík. Ten tak potrestal vyloučení Kamila Rýpara.

Vysoké tempo a útočná aktivita na obou stranách pokračovalo na obou stranách. V desáté minutě se propracoval do šance Jakub Sajdl, jemuž se povedlo dostat SHKM opět do vedení. Na tento gól nahrál svému spoluhráči kapitán Zdeněk Kučera. Stejné duo se prosadilo i o tři minuty později a skórujícím hráčem byl opět centr druhé útočné brázdy Jakub Sajdl.

Brankostroj se nezastavil ani v následujících minutách. Zollpriestera prostřelil Milan Merta, který dostal kroměřížské opět na dostřel jedné branky. Tečku za první periodou však nakonec přece udělali Drtiči, konkrétně první útočná formace v podobě Davida Janáse a Petra Peše. Hodoňané tak zakončovali první třetinu se solidním dvougólovým náskokem.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupil Kroměříž o mnoho lépe. Hosté se prezentovali dobrým přístupem k hráčům a lépe si pokrývali šance domácích. Byli to však nadále hráči Baníku, kteří diktovali tempo celého utkání. Vzhledem k několika zraněním musel v první obraně zaskočit jeden z útočníků. Byli to právě členové prvního obranného páru Patrik Lidák a Jakub Tomi, jimž se povedlo překonat brankáře Svobodu popáté.

Těsně před závěrem druhé periody se podruhé ve dvou zápasech střelecky prosadila posila Tom Polák. Dvacetiletý hodonínský útočník přiřknul před třetí periodou Hodonínu vedení 6:2. To si Drtiči drželi až do pětačtyřicáté minuty. Konečnou podobu skóre přiřknul Patrik Zavřel. Více gólů brankář Zollpriester neinkasoval a Drtiči si tak připsali již sedmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
První a druhá třetina byla, dá se říct, podle našich představ. I když je pravda, že jsme si v úvodní části nechali dát zbytečně a lacině dva góly. V poslední třetině jsme vyzkoušeli hru na čtyři útoky a tři obrany a bylo vidět, že v této soutěži je těžké střídat čtyři formace a dostat je do tempa. Celý zápas jsme hru kontrolovali, ale párkrát nás podržel výbornými zákroky Kuba Zollpriester. Myslím si, že jsme měli být produktivnější, a měli jsme zápas vyhrát větším rozdílem. Na druhou stranu, musíme být pokorní a soustředit se už teď na další těžký zápas ve Velké Bíteši.

Zdeněk Bečka (Kroměříž):
Myslím si, že to bylo svižné utkání se šancemi na obou stranách. O něco málo víc ze hry měl asi soupeř, ale bylo to docela vyrovnané utkání. Velkou roli hrály přesilovky. Třikrát jsme inkasovali v oslabení, jednou jsme dostali gól i ve vlastní přesilovce. Střelecky to bylo vyrovnané utkání, ale my jsme bohužel nezvládli koncovku a udělali jsme velké množství faulů.

Výsledky 16. kola

Velká Bíteš - Březina 4:3
Rosice - Břeclav 6:5pp
Boskovice - Velké Meziříčí 2:5
Blansko - Brumov-Bylnice 3:2
Uherské Hradiště - Uherský Brod 4:6
Hodonín - Kroměříž 6:3
Uničov - Uherský Ostroh 1:6

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...