SHKM Baník Hodonín
Drtiči udolali houževnatou Březinu a prodloužili svou vítěznou sérii na šest zápasů
Drtiči udolali houževnatou Březinu a prodloužili svou vítěznou sérii na šest zápasů
A-Tým
8.12.2018

Byla to těžká šichta, ale tři body z vyškovského stadionu putují na jih. Březina ukázala na začátku druhé třetiny svou sílu a dostala se do dvoubrankového vedení, jenže Drtiči se nevzdali a do přestávky skóre otočili, když se ve své premiéře trefil Tom Polák a dvakrát skóroval Jakub Sajdl. Jenže přetahovaná pokračovala až do samotného a vyhroceného závěru. V něm za stavu 5:5 vystřelil Baníku šestý tříbodový zisk v řadě Petr Peš.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
15. kolo, sobota 8.12.2018
TJ Sokol Březina - SHKM Baník Hodonín
BZN
5:6
(0:0, 2:3, 3:3)
HOM
Branky a nahrávky: 25. Boček J., 26. Hroudný (Boček, Cívka), 41. Boček J. (Buhaj), 48. Cívka (Buhaj), 52. Boček J. (Hroudný, Cívka) - 29. Polák (Černohous), 31. Sajdl (Kučera, Směřička), 40. Sajdl (Kučera), 44. Kučera (Tomi, Směřička), 50. Janás (Peš, Lidák), 56. Peš (Polesný, Kuba). Rozhodčí: Reich – Brzobohatý, Nechvátal. Vyloučení: 7:8, navíc Buhaj (BZN) 5+OK, Kučera (HOM) 10 minut, Kuba (HOM) 10 minut+OK. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Střely: 24:33. Diváci: 200. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.
Jakubčík (Hynšt) - Pokorný, Cívka, Štěrba, Vlček, Burian, Boček M. - Foral, Boček J. (A), Buhaj, Hroudný, Nováček, Kozel (C), Kousalík, Nevřela, Říčka, Přibyl, Dvořák, Drahovzal. Trenér: Radko Křivinka.
Luner (Hanáček) - Polesný, Lidák, Směřička, Tomi, Veselský, Rýpar - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Černohous, Polák, Venclík - Chalupa, Novotný. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Nelehký úkol čekal Drtiče na ledě Březiny. S nevyzpytatelným soupeřem se hodonínským hokejistům nehrálo jednoduše. V úvodní dvacetiminutovce se hrál důrazný hokej a forvardi obou mužstev měli co dělat, aby si vypracovali nějakou větší šanci. Po první siréně se tak šlo do šaten za bezbrankového stavu. Na první branku zápasu si museli přítomní diváci počkat až do pětadvacáté minuty. Jan Boček se blýsknul parádní individuální akcí a tvrdou ranou prostřelil Lunera. O 73 vteřin později už Sokol vedl o dvě branky. U tohoto gólu byl také střelec první branky Březiny, který tentokrát volil přihrávku na Daniela Hroudného, který se trefil přesně po horní tyčku.

Ještě v téže třetině ale strhl Hodonín vedení na svou stranu. Prvním impulsem pro obrat byla trefa Toma Poláka, který se při svém prvním zápase za A-tým SHKM představil nejlepším možným způsobem. Krátce po polovině zápasu už bylo vyrovnáno, když hodonínští hokejisté dokázali využít přesilovou hru pohlednou kombinací, na jejímž konci stál Jakub Sajdl. Autorem třetí branky Hodonína byl opět Jakub Sajdl, jenž z prakticky stejného místa, hrany pravého kruhu, vymetl pavučinky v růžku domácí brány.

O vítězi utkání musela rozhodnout až třetí třetina, ale až do jejího závěru nebylo jasné, který tým půjde domů spokojenější. 46 vteřin závěrečné periody stačilo Janu Bočkovi, aby vyrovnal na 3:3. O necelé tři minuty později našel na jeho gól odpověď kapitán Hodonína, Zdeněk Kučera, jenž přízemní střelou překonal Jakubčíka.

Za Březinu se ve 48. minutě trefil Dominik Cívka a skóre bylo opět vyrovnané. Přetahovaná pokračovala i nadále a o minutu a půl později opět vedli Drtiči, když se po zemi trefil David Janás. V krátkém sledu však následovalo další vyrovnání Březiny, tentokrát už na 5:5 a střelcem byl Jan Boček, jenž zaznamenal hattrick a připsal si čtvrtý bod v utkání. V čase 55:29 rozlousknul hádanku, jež určila vítěze zápasu, Petr Peš a upravil skóre na konečných 5:6 z pohledu domácího mužstva. Březina ještě v závěru zkusila hru bez brankáře, nicméně Hodonín se ubránil a bere tak všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Březina):
Věděli jsme, že přijíždí soupeř z horní poloviny tabulky. Jak se říká, chtěli jsme hrát rovnocennou partii, což se nám povedlo, ale bohužel to nevedlo k bodům. Za stavu 2:0 jsme si to měli trochu víc pohlídat, místo toho jsme přestali hrát to, co jsme si řekli a soupeř toho během chvilky využil. Můžeme si za to ale sami, protože jsme v zápase udělali některé hloupé chyby a pár hloupých faulů, které takhle zkušený soupeř dokázal využít a asi po zásluze nakonec dovedl utkání do vítězného konce.

Jan Prčík (Hodonín):
S Březinou to byl opět ohromně těžký zápas. Jak po psychické, tak po fyzické stránce. Soupeř má v týmu dobré bruslaře, kteří hrají agresivní hokej, jdou do těla, dohrávají souboje. Vesměs to jsou mladí kluci, kteří za sebou mají vyšší juniorské soutěže, takže je jim tento styl vlastní. Jsem rád, že jsme se za nepříznivého stavu 2:0 vrátili rychle do hry a cením si to, že i když nás domácí několikrát dotáhli, tak jsme dokázali zase odskočit. K rozhodčím jsem se v sezoně nevyjadřoval, ale už je to pár zápasů, co nejsem vůbec spokojený s tím, jak jsou zápasy v této soutěži řízeny.

Výsledky 15. kola

Kroměříž - Uh. Hradiště 13:3
Uh. Brod - Boskovice 4:9
Břeclav - Velká Bíteš 5:3
Březina - Hodonín 5:6
Uh. Ostroh - Blansko 2:3sn
Brumov-Bylnice - Rosice 6:5pp
Velké Meziříčí - Uničov (odloženo)

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...