SHKM Baník Hodonín
Fantastický zápas! Drtiči po neuvěřitelném průběhu porazili Boskovice a jsou třetí
Fantastický zápas! Drtiči po neuvěřitelném průběhu porazili Boskovice a jsou třetí
A-Tým
18.11.2018

Tak na tento zápas asi jen tak nezapomeneme! Drtiči nejprve promarnili čtyřbrankový náskok a dovolili Boskovicím otočit vývoj zápasu. Za nepříznivého stavu ale tým SHKM ukázal svou sílu a dokázal čtyřmi góly během čtyř minut rozhodnout o divokém, vysokém a hlavně ohromně cenném vítězství. Baník v nádherném svátečním boji přestřílel Boskovice 9:6.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
12. kolo, neděle 18.11.2018
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
9:6
(3:1, 2:3, 4:2)
BOS
Branky a nahrávky: 11. Peš (Polesný, Kuba), 16. Jajcay (Sajdl, Crlík), 20. Sajdl (Kučera, Crlík), 22. Kučera (Jajcay), 29. Kuba (Peš, Polesný), 56. Peš (Janás), 57. Rýpar (Peš), 59. Sajdl (Směřička), 60. Venclík (Směřička) - 3. Benýšek (Honzek), 32. Pelikán, 37. Skácel (Hnilička, Benýšek), 39. Štancl (Maksa, Šebek), 52. Šmíd (Štancl), 54. Štancl (Krejčiřík). Rozhodčí: Kučera - Czubaj, Piskoř. Vyloučení: 8:6, navíc Černohous (HOM) 5+OK, Maksa a Surý (oba BOS) 5+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 38:38. Diváci: 422. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:6, 9:6.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rýpar, Směřička, Crlík, Lidák, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Černohous, Tomi, Venclík - Sedlák, Novotný. Trenér: Martin Vyrůbalík.
Chvátal (Külzer) - Honzek, Maksa, Dufek, Surý (A), Fabiánek, Brabec, Krejčiřík - Benýšek, Václavík, Skácel (A), Šebek, Hnilička, Šmíd, Karný, Bednář (C), Tomaník, Pelikán, Štancl. Trenér: Svatopluk Vařeka.

Komentář k zápasu

Po dvou úspěšných výhrách na venkovních hřištích se Drtiči předvedli také domácímu publiku, aby prodloužili svou vítěznou sérii. Naneštěstí pro domácí však boskovičtí hokejisté otevřeli skóre utkání hned ve třetí minutě. Střelcem této branky byl Karel Benýšek, jehož řada Drtičů potkávala v druholigových soubojích. Hodoňané za nepříznivého stavu zabrali a Chvátal v bráně hostí měl najednou více práce. V polovině třetiny dostali Drtiči možnost přesilové hry a využili ji nejlepším možným způsobem. Polesného střelu usměrnil do sítě z předbrankového prostoru Petr Peš a začínalo se opět od nuly.

O další branku se postaral z protiútoku Andreas Jajcay. Ten se společně s Kučerou ocitl v přečíslení 2 na 1, hodonínská sedmatřicítka se rozhodla vzít to na sebe a zamířila přesně. Minerva ještě do konce třetiny mohla vyrovnat, ale přesilovou hru nezužitkovala. Naopak po vypršení trestu se Drtiči pokusili ještě o jeden útok a 18 vteřin před první sirénou navýšili své vedení. Třetí branku měl na starosti Jakub Sajdl, kterého našel před bránou Kučera a Sajdlovi už stačilo trefit odkrytou část brány.

Po přestávce Drtiči zařadili vyšší rychlostní stupeň a druhou periodu zahájili lépe, než tu předešlou. Už ve dvaadvacáté minutě se jim podařilo Chvátala prostřelit po čtvrté. Z tlaku v útočném pásmu se utvořila šance pro Zdeňka Kučeru, který se opřel do odraženého puku a prostřelil hostujícího brankáře mezi betony. V čase 28:50 už Hodonín vedl o čtyři góly. Ve vlastním oslabení ujel Peš podél mantinelu a počkal si na dojíždějícího Michala Kubu, který střílel do protipohybu brankáře.

Hosté však nesložili zbraně a hodně rychle se dostali zpět do zápasu. O dvě a půl minuty později se totiž prosadil Aleš Pelikán. Boskovičtí hráči si touto brankou zvýšili sebevědomí a v podstatě až do konce třetiny byli pány na ledě. Tlak hostujícího celku sílil a vyústil v gól Romana Skácela. Na něj ještě necelou minutu a půl před koncem prostřední třetiny navázal Patrik Štancl, čímž zajistil, že do třetí třetiny se šlo za stavu 5:4 pro Hodonín.

Třetí perioda přinesla vskutku zajímavou podívanou. 70 vteřin po úvodním vhazování závěrečné části hry Lukáš Šmíd zamířil přesně za Zollpriesterova záda. V pětapadesáté minutě prostřelil z dorážky hodonínského golmana Patrik Štancl a Boskovice dokonaly svůj obrat, na světelné tabuli totiž svítilo skóre 5:6. Vedení hostujícího celku však vydrželo pouze sedmdesát sedm vteřin. Petr Peš dokázal prostřelit Chvátala z úhlu a srovnal tak na 6:6.

O vítězi zápasu rozhodly poslední minuty. Blíže k vítězství měli Drtiči, jelikož v čase 56:49 se trefil Kamil Rýpar. O několik vteřin později na něj navázal druhou brankou v zápase Jakub Sajdl. V závěru hosté ještě zkusili hru bez brankáře, gól ale nevstřelili a naopak domácí potvrdili devátou brankou svou výhru. Konkrétně se do prázdné klece trefil Michal Venclík a Drtiči si tak z utkání bohatého na branky připisují tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Vyrůbalík (Hodonín):
Kluci v začátku byli možná trochu nervózní, ale pak jsme tu první třetí třetinu odehráli výborně. Podobně jsme pokračovali i ve druhé třetině a až do poloviny zápasu to bylo super. Ale to, co přišlo pak, to se mi těžko hodnotí. Přišlo nejspíš uspokojení, vůbec jsme si nepomáhali a byla najednou vidět naše lehkovážnost. Soupeř se zničehonic dostal do kontaktu, a když jsme v poslední třetině najednou prohrávali, tak to byl šok. Kluci se ale nevzdali a dokázali jsme si zase vzít vedení zpět. Závěr byl trochu vyhrocený, ale to k tomu patří. Chtěl bych klukům poděkovat, že se nevzdali, i když byli za stavu 5:6 hodně dole, ale zvládli to.

Svatopluk Vařeka (Boskovice):
Chvilku nám trvalo, než se tři hráči, kteří v pátek nehráli, dostali do hry. Bylo poznat i to, že nám chyběli čtyři kvalitní útočníci. Myslím, že nám trochu ujela první třetina. Nestačili jsme bruslařsky a těžko jsme se vyrovnávali s osobní obranou soupeře. O přestávce jsme si něco řekli a s druhou třetinou, která skončila 2:3, jsme byli spokojeni. Cením si toho, že jsme to za stavu 5:1 nezabalili a dokázali jsme to otočit na 5:6 v náš prospěch. Chyběly čtyři minuty do konce, ale položily nás dvě individuální chyby, které jsme udělali. Domácí ale hráli velmi solidní hokej a i když jsou nováčci, tak budou určitě patřit k favoritům soutěže.

Výsledky 12. kola

Kroměříž - Blansko 8:3
Uherský Brod - Rosice 2:1
Uherské Hradiště - Uničov 3:4pp
Hodonín - Boskovice 9:6
Uherský Ostroh - Březina 4:3
Brumov-Bylnice - Břeclav 8:4
Velké Meziříčí - Velká Bíteš 2:0

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...