SHKM Baník Hodonín
Baník ve Vyškově ztratil dvoubrankové vedení, o výsledku rozhodla prostřední dvacetiminutovka
Baník ve Vyškově ztratil dvoubrankové vedení, o výsledku rozhodla prostřední dvacetiminutovka
A-Tým
17.1.2024

Hodonínští zvládli ve Vyškově skvěle úvodní třetinu, ve které si díky trefám Macha a Nováka vypracovali dvoubrankový náskok. Po změně stran ale domácí dvěma slepenými góly během dvou minut srovnali a do přestávky dalšími dvěma přesnými zásahy otočili skóre na svou stranu. V polovině závěrečné dvacetiminutovky pak Vyškovští dvakrát v rozmezí necelých tří minut přidali další branky a po vítězství 6:2 připravili Baníku před 125 přítomnými diváky zatím nejvyšší porážku v derby.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
30. kolo, středa 17.1.2024
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
6:2
(0:2, 4:0, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Hefka (Holemý, Sebera), 25. Štefka D. (Kořenek, Štefka J.), 32. Komínek (Štefka D.), 40. Studený (Komínek, Štefka J.), 48. Lekeš (Tomajko, Janeček), 50. Tomajko - 14. Mach (Novák, Sajdl), 20. Novák (Mach). Rozhodčí: Kapitanov - Konvička, Klimek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 32:27. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:2, 6:2.
Synek (Šarman) - Studený, Holemý, Mikulík, Ulbricht, Žižka (C), Hefka - Lekeš, Štefka, D. Krejčiřík - Lehečka (A), Kořenek, Vašíček - Janeček, Tomajko, Sebera - Komínek (A), Štefka J., Popelka. Trenér: Michal Konečný.
Piták (41. Dolíška) - Billa, Sedláček, Rauš (A), Švejda, Vyrůbalík, Stuchlík - Hložánek, Weintritt, Dobiáš - Sajdl (C), Mach, Novák - Laciga, Štědrý, Krejčí - Bárta, Bachánek. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Ohlasy trenérů

Tom Polák (Hodonín):
V první třetině jsme hráli přesně to, co jsme chtěli hrát. Měli jsme soupeře dobře pokryté a povedly se nám dát i góly. V podobné hře jsme chtěli pokračovat i v dalším průběhu, ale to se nám bohužel vůbec nepodařilo. Po přestávce se nám to zhroutilo, soupeř nás dohrával a nám se nedařilo dostávat puky do středního pásma, čímž jsme sami sebe dostávali pod velký tlak. Zlomové byly ty dva rychlé góly, kterými srovnali na 2:2, to dostalo soupeře na koně a nás to naopak srazilo.

Michal Konečný (Vyškov):
Nezačali jsme vůbec špatně, ale neproměnili jsme šance. Soupeř pak dvakrát potrestal náš trochu laxní přístup k defenzivě a asi zaslouženě vedl. O přestávce jsme si řekli, že to takhle hrát nemůžeme a myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli velice dobře, trpělivě a po zásluze jsme to otočili na naši stranu. Po Novém roce nám to šlape, narostlo nám sebevědomí. Mezi svátky jsme dobře potrénovali a jde to na ledě vidět. Kluci bruslí, jsou v pohybu a já mám hlavně velkou radost z toho, že máme čtyři naprosto vyrovnané pětky a každá z nich může rozhodnout zápasy.

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...