SHKM Baník Hodonín
Z Valašska bez bodu, Baník dal Bobrům jen gól. Valaši rozhodli třemi góly v poslední třetině
Z Valašska bez bodu, Baník dal Bobrům jen gól. Valaši rozhodli třemi góly v poslední třetině
A-Tým
9.12.2023

Po brankových hodech na Vysočině dnes na Valašsku drželi hodonínští hokejisté naopak gólový půst. Bobří hráz jim dnes povolila pouze jednu trefu, o kterou se na začátku druhé třetiny postaral obránce David Rauš a kterou Baník srovnával na 1:1. Nerozhodný stav zlomili Bobři na začátku poslední části, kdy skórovali ve vlastním oslabení. Zeleno-černí se o vyrovnání snažili marně, a protože Valaši přidali ve zbývajícím průběhu ještě dvě branky, prohrál Baník ve Valmezu 1:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
22. kolo, sobota 9.12.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VAM
4:1
(1:0, 0:1, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 15. Martiník (Vavřík), 42. Adámek (Vaňo), 50. Finsterle (Romančík), 55. Holomek - 24. Rauš (Riedl, Luža). Rozhodčí: Hranoš - Konvička, Klimek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Střely: 33:30. Diváci: 171. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Ševců (Slovák) - Holomek (C), Sviták, Foltýn, Liss, Adámek, Holiš, Velikovský - Vaňo, Vávra, Kozubík - Finsterle (A), Romančík, Lukačka - Stodůlka, Martiník, Vavřík (A) - Kuchařík. Trenér: Lukáš Plšek.
Piták (55. Běhal) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Sedláček, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí (A). Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník měl v první dvacetiminutovce viditelnou územní i herní převahu, přišly i šance, ale žádný puk se hodonínským hokejistům do domácí sítě dostat nepodařilo. Bobři postupem času hru trochu vyrovnali, hrozili ale převážně z protiútoků. Prvního gólu se 171 přítomných diváků dočkalo v začínající 15. minutě, kdy se po chybě v hodonínské rozehrávce dostal k puku Vavřík, který viděl mezi kruhy domácího veterána Ondřeje Martiníka, který střelou z voleje prostřelil Pitáka a zajistil domácím vedení.

Hodonínští mohli srovnat v 18. minutě, jenže Štědrého střela zacinkala pouze o břevno meziříčské branky. Vyrovnání se hosté dočkali až čtyři minuty po první přestávce, kdy se ujalo nenápadné nahození Davida Rauše a hodonínský bek konečně naše recept na domácího brankáře. Skóre 1:1 platilo až do začátku poslední dvacetiminutovky, kdy ve vlastním oslabení potrestal chybu v hodonínské rozehrávce Jakub Adámek a poslal domácí opět do vedení.

V polovině třetí části přidali Bobři třetí zářez, když se dokázal prosadit Lukáš Finsterle a definitivní tečku za z hodonínského pohledu nevydařeným zápasem udělal pět minut před závěrečnou sirénou Ondřej Holomek. Domácí kapitán se navíc také trefil v přesilovce Baníku. Z Valašska tak odjíždí tým trenéra Bachánka bez bodů.


Ohlasy trenérů

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí):
Dnes jsme si dokázali, že můžeme porážet i silné týmy. Po těch posledních výsledcích to je pro nás velká vzpruha. Každý hráč dnes přesně věděl, co má dělat a prodali jsme to na ledě. Do Vánoc máme doma ještě dva zápasy, které chceme zvládnout a pokud budeme hrát tak jako dnes, tak je i zvládneme a budeme mít klidnější svátky. Máme před sebou ještě půlku sezony a věřím tomu, že ještě může být dobrá sezona.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Dnes to určitě nebylo podle našich představ. Nezačali jsme přitom špatně, měli jsme tlak i nějaké šance, ale neproměnili jsme je, a naopak po zbytečné osobní chybě jsme dostali gól. Ve druhé třetině, ve které jsme dokázali vyrovnat a kdy jsme se do toho dostali a začali jsme tlačit, tak jsme měli moc vyloučených, což nás brzdilo. V poslední třetině se pak přidaly další velké individuální chyby a soupeř nás dnes za ně prostě ztrestal. Domácím navíc velmi dobře zachytal golman. Máme mladý tým, který zkušenosti teprve sbírá. Máme osmatřicet bodů, jsme třetí. Myslím si, že s polovinou soutěže můžeme být spokojení.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...