SHKM Baník Hodonín
Vítězná šňůra je u konce, Baník v Krnově podlehl opavskému Slezanu
Vítězná šňůra je u konce, Baník v Krnově podlehl opavskému Slezanu
A-Tým
25.11.2023

Hodně utrápenou podívanou nabídlo dnešní utkání 18. kola 2. ligy mezi Opavou a Baníkem. Na krnovském zimním stadionu spálili Drtiči v první třetině několik tutovek, přesto se v poslední minutě dostali zásluhou Jiřího Karafiáta do vedení. Po změně stran se spíš vylučovalo a přerušovalo, než hrálo, hra úplně ztratila rytmus a tempo a Slezan v jedné z přesilovek srovnal na 1:1. Do poslední části zeleno-černí vletěli s odhodláním rozhodnout a zlomit střeleckou smůlu, místo toho ale po chybách v obranné třetině dvakrát inkasovali. V závěrečném risku bez brankáře pak Slezan zpečetil svou dnešní výhru gólem na 4:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
18. kolo, sobota 25.11.2023
HC Slezan Opava - SHKM Baník Hodonín
OPA
4:1
(0:1, 1:0, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 24. Štěpánek (Hradil, Beránek), 42. Hendrych (Brada, Hradil), 43. Vojtovič (Káňa), 59. Štěpánek (Káňa) - 20. Karafiát (Talafa, Dobiáš). Rozhodčí: Šico - Tvrdý, Voznička. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 33:31. Diváci: 276. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Slíž (Nowak) - Šindelář (C), Lehotský, Ervasti, Štěpánek, Ludvík, Thiel, Pachula - Káňa, Stuchlík (A), Häring - Hradil, Brada, Krupa - Vašenka, Beránek, Vojtovič (A) - Kotásek, Hendrych, Buršík - Horný. Trenér: Pavel Zdráhal.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Polesný (A), Macháň, Zorko - Karafiát, Weintritt, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Sedlák, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník po čtyřech výhrách odcházel z ledu jako poražený. Přitom v první třetině měli zeleno-černí několik velkých šancí, tu největší, která se dá nazvat tisíciprocentní, zahodil v osmnácté minutě Weintritt, který měl před sebou prázdnou branku. Puk ale místo do sítě napálil přímo do Slížovy lapačky.

Hosté se ale přeci jen zaslouženého gólu v první třetině dočkali. 53 vteřin před sirénou se v přesilovce opřel do kotouče Jiří Karafiát, jeho střela se otřela o horní tyč opavské branky a Baník vedl. Začátek druhé části byl v režii sudího Šica, který v rozmezí pěti minut a deseti vteřin poslal za katr hned čtyři hodonínské hokejisty a Slezan nabídnuté příležitosti využil ke srovnání.

Nahození Radima Štěpánka od modré čáry proletělo klubkem těl a zapadlo přesně do horního rohu hodonínské branky. Nerozhodný stav vydržel až do začátku poslední dvacetiminutovky, kdy jej změnil domácí Jakub Hendrych. Jeho nepříliš povedená střela propadla Pitákovi pod betonem a nakonec se doklouzala až do branky.

O minutu a půl později se Talafovi zamotal puk pod brusle a stal se tak snadnou kořistí Káni, který našel Jana Vojtoviče a ten trefil přesně nad pravý beton hodonínského golmana. Drtiči to v závěru zkusili se šesti hráči v poli, ale risk s odkrytými zády potrestal střelou přes celé hřiště svou druhou dnešní trefou Radim Štěpánek. Baník tak na krnovském stadionu neudržel vedení a prohrál s opavským Slezanem 1:4.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
V první třetině, když se hrálo pět na pět, tak jsme byli lepší. Měli jsme tam několik tutovek, které jsme ale nedokázali proměnit. Prolomili jsme to až v závěru v přesilovce. Asi jsme dnes nešli štěstí naproti a nejspíš jsme jej asi urazili. Ve druhé třetině jsme prvních osm minut hráli prakticky pořád v oslabení, do toho byla pořád nějaká přerušení, takže kluci byli v té obrovské kose, která tady je, naprosto studení a vůbec jsme se nemohli dostat do tempa. Dostali jsme gól z nahození, což je škoda, takže po dvou třetinách to bylo 1:1. V poslední třetině jsme to chtěli zlomit a jít si pro vítězství. První dvě minuty jsme soupeře vůbec nepustili k puku, měli jsme tam i nějaké šance, ale prostě to dnes nepadlo. Na druhé straně jsme dostali laciný gól z odraženého puku a chvíli nato jsme, po ztrátě kotouče na opravdu nekvalitním ledu, dostali třetí gól, což nás trochu potopilo. Kluci bojovali, nehráli jsme špatně, ale nepadlo nám to. V powerplay jsme pak dostali přes celé hřiště čtvrtý gól. Smolný zápas. Nechci se vymlouvat na prostředí na stadionu, ale tohle není upřímně řečeno hodno ani Kraje a ne tak druhé ligy.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...