SHKM Baník Hodonín
Po výhře nad Havířovem Baník doma vysoko prohrál s neoblíbeným Havlíčkovým Brodem
Po výhře nad Havířovem Baník doma vysoko prohrál s neoblíbeným Havlíčkovým Brodem
A-Tým
8.11.2023

Výtečný výkon Baníku ze zápasu s vedoucím týmem tabulky dnes vystřídal totální kolaps proti Havlíčkou Brodu. Po první třetině vedli hosté o tři branky, na začátku 22. minuty to už bylo 0:5 a bylo vlastně po zápase. Baníku dnes nešlo vůbec nic a hosté si vedení ve zbytku utkání v klidu pohlídali a po vítězství 7:2 si na Vysočinu odváží ze Slovácka zaslouženě všechny tři body. O jediné dvě hodonínské trefy se postarali Libor Macháň a Adam Bachánek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
13. kolo, středa 8.11.2023
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
2:7
(0:3, 0:2, 2:2)
HBR
Branky a nahrávky: 48. Macháň (Karafiát, Dobiáš), 51. Bachánek (Luža, Karafiát) – 10. Valášek (Kuchta, Čermák), 11. Dvořák (J. Novák, Pártl), 18. Tecl (Valášek, Vala), 21. Tecl (Křehlík, Valášek), 21. Pártl (Čermák, Cachnín), 49. Endál (Bureš, Cachnín), 53. Tecl (Křehlík, Valášek). Rozhodčí: Čuňočka - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 21:35. Diváci: 834. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7.
Piták (20. Dolíška) - Němec, Macháň, Rauš (A), Sedláček, Švejda, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Bachánek - Mach, Novák M., Dobiáš - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Maláč (Novák Č.) - Vala, Zych, Vacík, Dvořák, Novák J. (A), Čermák - Kopic, Holenda, Bureš - Pártl, Voříšek (A), Dymák - Kuchta (C), Křehlík, Tecl - Valášek, Endál. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu


První třetina se dá bez jakýchkoli příkras nazvat třetinou hrůzy. Baníku nic nešlo a když už se dostal do šance, tak ji zazdil. To hostům vyšlo de-facto vše, na co v úvodní dvacetiminutovce sáhli. Nutno ale také přiznat, že Havlíčkův Brod byl aktivnější, lépe bruslil a na střely vyhrál jednoznačně 12:2. Není tedy divu, že úvodní části bylo na hodonínském stadionu po trefách Milana Valáška, Adama Dvořáka a Marka Tecla skóre 0:3.

Do druhé třetiny nahradil Pitáka v hodonínském brankovišti Dolíška, ale ten udržel čisté konto jen 26 vteřin, když jej svým druhým zásahem v utkání překonal Marek Tecl. No a v čase 21:01 to už bylo o pět branek, když se mezi střelce zapsal Filip Pártl. Baník měl poté šanci snížit v klasické a následně i dvojnásobné přesilovce, ale Maláč v brance během celého oslabení o dva muže vlastně neměl žádnou práci.

Až v opětovné klasické výhodě se do šance dostal Hložánek, ale jeho střela skončila na betonech hostujícího golmana. V sedmadvacáté minutě měl obrovskou šanci Voříšek, ale Dolíška na jeho střelu z bezprostřední blízkosti výborně zareagoval a vyrazil ji. V polovině třiatřicáté minuty byl blízko prvnímu gólu SHKM Štědrý, ale Maláč si pohlídal střelu i následný pokus hodonínského útočníka o zasunutí puku zpoza branky.

Další šanci na první gól zahodil čtyři minuty před koncem druhé třetiny v přesilovce Luža, jehož dorážku na poslední chvíli zastavil levý Maláčův beton. Na konci přesilovky vybídl Karafiáta ke skórováni Dobiáš, ale hodonínskému útočníkovi puk v poslední chvíli skočil. Když už se hrálo v pěti, musel vytáhnout Dolíška dobrý zákrok proti Křehlíkovi, který byl před domácím golmanem zcela osamocen. A dvě minuty před druhou přestávkou neuspěli ani Štědrý a dorážející Krejčí.

Baník se konečně gólové radosti dočkal až v osmačtyřicáté minutě, když se v přesilové hře opřel do puku Libor Macháň a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jenže hosté okamžitě získali pětigólový náskok zpět, když o pouhých 16 vteřin později prostřelil Dolíšku Lukáš Endál. V polovině poslední dvacetiminutovky se domácí tribuny dočkaly druhé gólové radosti, když se puk od Maláčova betonu odrazil do jízdy Adamu Bachánkovi a ten z první dokázal uklidit puk do branky.

Drama se ale nekonalo. Další z mnoha zmatků a chyb hodonínské obrany potrestal ve 53. minutě Marek Tecl, který tak završil svůj dnešní hattrick. Baník zakončil čtyřzápasovou domácí šňůru porážkou 2.7, po které klesnul na sedmou příčku. V sobotu 11. listopadu se zeleno-černí představí v Novém Jičíně, za který by měl proti Baníku nastoupit i útočník Rostislav Olesz.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 026, 2. cena: 110, 3. cena: 158, 4. cena: 016, 5. cena: 156, 6. cena: 135, 7. cena: 128, 8. cena: 017, 9. cena: 111.

Ohlasy trenérů

Ohlasy trenérů připravujeme...

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...