SHKM Baník Hodonín
Druhá domácí ztráta. Dva zásahy Petra Krejčího na vítězství nad žďárskými Plameny nestačily
Druhá domácí ztráta. Dva zásahy Petra Krejčího na vítězství nad žďárskými Plameny nestačily
A-Tým
25.10.2023

Velké chyby v obranné hře, ale především pokračující střelecká mizérie, to jsou hlavní příčiny dnešní porážky Baníku v utkání se Žďárem nad Sázavou. Góly začaly padat až po první přestávce, kdy se do vedení dostali hosté. Baník ale dokázal v 27. minutě zásluhou Petra Krejčího srovnat, ale hosté si o půl minuty později vzali vedení zpět. Šest minutě před koncem Plameny přidaly třetí a jak se nakonec ukázalo vítězný gól, hodonínští hokejisté totiž zásluhou druhé trefy Petra Krejčího dokázali už jen snížit na konečných 2:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, středa 25.10.2023
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
2:3
(0:0, 1:2, 1:1)
ZNS
Branky a nahrávky: 27. Krejčí (Štědrý), 56. Krejčí (Štědrý, Laciga) - 22. Kadleček (Wasserbauer, Čejka), 27. Půhoný (Štola), 54. Kadleček (Jícha). Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 33:22. Diváci: 801. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Piták (Dolíška) - Macháň, Němec, Riedl, Polesný, Švejda, Zorko, Sedláček, Bílek - Karafiát, Luža, Novák - Bachánek, Weintritt, Dobiáš – Sajdl (C), Dufek (A), Rauš (A) - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Sláma (Vít) - Kulhánek, Beneš, Kukla, Pleva (C), Půža, Ludvík J., Grauer - Půhoný (A), Štola, Dušek - Čejka, Wasserbauer (A), Kadleček - Paleček, Jícha, Maštera - Chlubna, Ludvík T., Gregar. Trenér: Milan Řehoř.

Komentář k zápasu


Baník začal doma už klasicky náporem, v první třetině byli zeleno-černí určitě více na puku, ale gólové šance ale nepřicházely. Ta největší až v samotném závěru úvodní části, kdy se v oslabení dostali Drtiči do brejku, který se ale nepodařilo ani střelecky zakončit. První dvacetiminutovka tak skončila bezbrankovým skóre.

V té druhé to už „začalo padat“. K nelibosti hodonínského publika se však jako první vlnila síť za Pitákem. Chvíli po obráněném zbytku oslabení nechala obrana SHKM před brankovištěm až moc prostoru Slavomíru Kadlečkovi, který nabídnutou šancí nepohrdl a poslal puk přesně ho horního růžku branky.

Vyrovnání se opět velmi slušně zaplněné tribuny dočkaly o šest minut později. Štědrý se na modré čáře dostal k volnému kotouči, zbavil se obránce a přihrál přesně na hůl najíždějícího Petra Krejčího, kterému se i s trochou štěstí podařilo dostat kotouč do žďárské branky. Jenže radost z vyrovnání vydržela jen půl minuty.

Baník v útočné třetině zapomněl hlídat zadní vrátka a nechal si za zády ostrostřelce Jiřího Půhoného, který svůj samostatný únik proměnil naprosto neomylně. Po inkasované brance se domácí hráči dlouhé minuty nemohli oklepat, v závěru prostřední části si ale vypracovali několik zajímavých možností, ale bez gólového efektu.

V poslední třetině se Baník snažil o vyrovnání, trenér Bachánek sáhl i k proházení útočných formací, ale místo srovnání přišla v sedm minut před koncem chyba na útočné modré čáře, po které se do brejku dostal Slavomír Kadleček, který svou druhou trefou v zápase zajistil Plamenům dvoubrankový náskok.

Vzápětí měl na holi snížení kapitán Baníku Sajdl, ale ten místo úplně prázdnou soupeřovy branky trefil pouze tyč. Zeleno-černí se druhé dnešní gólové radosti dočkali až v čase 55:46, kdy se k odraženému puku dostal Petr Krejčí, a i on se trefil dnes podruhé. Baník v závěru tlačil, v závěru to zkusil i v šesti, ale vyrovnat se mu nepodařilo.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 089, 2. cena: 148, 3. cena: 070, 4. cena: 061, 5. cena: 028, 6. cena: 045, 7. cena: 133, 8. cena: 138.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Těžko se takový zápas hodnotí. Nejsem vůbec spokojený, do zápasu jsme vstoupili laxně. Neplnili jsme v první třetině to, co jsme si řekli. Nebyla tam dostatečná agresivita, nedařilo se nám soupeře zavírat v jeho obranném pásmu. Ve druhé třetině jsme zase dostali dva zbytečné góly... Nedáváme góly, asi si nevěříme. Místo střelby se ale pořád snažíme vymýšlet kombinace do prázdné branky. Máme v týmu tolik střelců, a přitom nejsme schopní dát gól.

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...