SHKM Baník Hodonín
Kanonáda proti Senici, na dvanáctigólové výhře se podílelo jedenáct různých střelců
Kanonáda proti Senici, na dvanáctigólové výhře se podílelo jedenáct různých střelců
A-Tým
14.9.2022

Poslední domácí přípravné utkání vyšlo hokejistům Baníku na výbornou. Senica, která přijela k řece Moravě oslabena o několik hráčů základní sestavy, se sice dostala v jedenácté minutě do vedení, Baník ale bleskově vyrovnal a rozjel svůj gólostroj. Po první třetině vedli domácí 3:1, po druhé už 7:1 a nakonec se ukazatel skóre zastavil na skóre 12:1 pro zeleno-černé. O vysoké vítězství se postaralo hned jedenáct různých střelců, pouze Matěj Charvát pálil do černého dvakrát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 14.9.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Dukla Senica
HOM
12:1
(3:1, 4:0, 5:0)
SED
Branky a nahrávky: 11. Němec (Polesný, Štědrý), 14. Charvát (Dufek, Bartes), 18. Směřička (Charvát, Dufek), 23. Bartes (Charvát), 29. Kučera (Hložánek, Peš), 30. Krejčiřík (Matějka), 40. Matějka (Popelka, Škápik), 41. Sajdl (Peš, Hložánek), 45. Peš (Sajdl, Hložánek), 48. Škápik (Peš, Dufek), 51. Charvát (Dufek), 56. Polesný (Rauš, Medek) - 11. Mikolášek (Kotzman). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:4, navíc Jarolín (SEN) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 45:27. Diváci: 591. Průběh utkání: 0:1, 12:1.
Holík (Dolíška) - Rauš, Polesný, Škápik, Směřička, Kališ, Kučera, Němec - Sajdl, Peš, Hložánek - Popelka, Matějka, Krejčiřík - Medek, Charvát, Dufek - Štědrý, Bartes, Polák. Trenér: Radko Křivinka.
Čagan (30. - 44. Barčák) - Horváth, Kotzman, Mikéska, Fian, Záviš, Štefanka, Melicher, Vaškovič, Jarolín, Dolinajec, Baran, Funtek, Mikolášek, Daniel, Konečný, Pavlík, Čulen, Demian. Trenér: Martin Ondrovič.

Komentář k zápasu

Baník nastoupil do posledního přípravného duelu aktivně a od prvních minut měl opticky i herně proti svému soupeři navrch, žádnou větší gólovou příležitost si ale domácí nevypracovali. V osmé minutě byl vyloučen hostující Mikolášek a Hodonín měl k dispozici přesilovku. Ta se ale zeleno-černým vůbec nevydařila a chvíli po jejím skončení se Dukla navíc dostala z ojedinělé šance do vedení. Kotzman se ve středním pásmu dostal k volnému puku, zavezl jej do pásma, odkud před bránou našel přesným pasem Martina Mikoláška, který dopravil kotouč až do hodonínské sítě.

Drtiči ale dokázali bleskově odpovědět. O pouhých jedenadvacet vteřin později vystřelil z levého kruhu Polesný, jeho střelu tečoval Štědrý tak šikovně, že puk zamířil k Jakubu Němcovi, který sice na dlouhou ruku ale přeci jen dokázal dostat puk za Čagana v senické brance. Na začátku čtrnácté minuty už zeleno-černí vedli. Bartes našel z rohu Dufka, který otočkou překvapil bránící hráče Senice a našel na hranici brankoviště Matěje Charváta, který poslal domácí poprvé v utkání do vedení.

Tři minuty před přestávkou měli domácí příznivci další důvod k radosti. Nezvykle od modré čáry nahazoval Dufek puk směrem na senickou bránu a Dominik Směřička mezi kruhy tečoval mimo dosah hostujícího brankáře. Baník vyhrál první část hry na střely 15:9, skóre po dvaceti minutách bylo 3:1 pro slovácký celek.

Druhá třetina začala vyloučením senického Jarolína, faul slovenského veterána ale zeleno-černí nepotrestali. Moc je to ale mrzet nemuselo, protože jen tři vteřiny po návratu Jarolína na led našel Matej Charvát parádní přihrávkou z pravého kruhu na zadní tyči čekajícího Sebastiana Bartese, pro kterého už nebyl problém dopravit kotouč za Čagana. Devatenáctiletý forvard v pátém duelu zaznamenal svou premiérovou trefu v dresu Baníku.

Domácí hráli v pohodě, svého soupeře jasně přehrávali a v devětadvacáté minutě přidali pátou trefu. Ta patřila do kategorie hodně šťastných. Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru ke Štěpánu Kučerovi, jehož nahození si nešťastně bruslí srazil jeden z bránících senických hráčů do vlastní branky. Také pro zadáka s číslem 4 na zádech to byl první gól v A-týmu SHKM.

Hned v následující minutě ujela do přečíslení dvojice Matějka – Vojtěch Krejčiřík a druhý jmenovaný našel přesně skulinku mezi Čaganovými betony. Šestý inkasovaný gól vyhnal senického brankáře na střídačku a jeho místo zaujal kolega Marcel Barčák. Hosté v závěru druhé třetiny trochu přitvrdili hru, dvě minuty před druhou přestávkou to ale Jarolín přehnal a za nevybíravý a zbytečný zákrok na o dvacet let mladšího Němce vyfasoval trest na dvě plus pět minut a návdavkem i trest do konce utkání.

Baník dlouhou přesilovku využil tři vteřiny před vypršením druhé dvacetiminutovky. Popelkovu střelu vyrazil Barčák jen před sebe, kde číhal nikým nehlídaný Jan Matějka, který pohodlně zametl puk do brány. Po dvou třetinách tak bylo na hodonínském stadionu skóre 7:1 pro Baník. To ale neplatilo už po sedmatřiceti vteřinách poslední dvacetiminutovky.

V pokračující početní výhodě se na brankovišti nejlépe zorientoval Jakub Sajdl, který doklepl puk za bezmocného Barčáka. Senický golman byl pak na začátku čtyřiačtyřicáté minuty nuce střídat poté, co jej střela jednoho z domácích hráčů zasáhla nešťastně do nechráněného místa na krku a do branky tak zamířil opět Čagan. Toho domácí přivítali zpět v senickém brankovišti o dvě minuty později kdy devátý gól přidal mazácky Petr Peš, který nedal soupeři na brankovišti žádnou šanci.

V osmé minutě poslední třetiny se tribuny dočkaly pověstné „desítky“, postaral se o to střelou od modré čáry Ľubomír Škápik. O dvě minuty později se podruhé v dnešním utkání zapsal mezi střelce Matěj Charvát a na konečných 12:1 pro slovácké mužstvo upravil v čase 55:54 obránce David Polesný.

Baník v posledním domácím přípravném duelu porazil Duklu Senica jasně 12:1. Hráče A-týmu teď čeká ještě generálka na ligovou soutěž, ta je na programu v úterý 20. září na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...