SHKM Baník Hodonín
Béčko otočilo zápas s Břeclaví, hattrickem se na tom podílel Tadeáš Pospíšil
Béčko otočilo zápas s Břeclaví, hattrickem se na tom podílel Tadeáš Pospíšil
A-Tým
6.9.2022

První přátelské utkání proti Blansku neklaplo, to druhé na domácím ledě už vyšlo na jedničku. Hodonínský B-tým nastřílel Břeclavi pět branek a zvládl první Jižanské derby letošní sezóny. K prvnímu vítězství zeleno-černých v přípravě výraznou měrou pomohl Tadeáš Pospíšil, jedenadvacetiletý útočník v zápase s regionálním rivalem zaznamenal tři branky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 6.9.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
5:3
(0:1, 3:1, 2:1)
BRE
Branky a nahrávky: 33. Tomi (Zlámal, Bauer), 40. Pospíšil (Bauer), 43. Pospíšil (Rákoczy, Běhal), 47. Rýpar (Sedlák), 60. Pospíšil (Rýpar, Bauer) - 1. Lokaj (Garčic, Kocúr), 28. Jurica (Garčic, Papp), 50. Průdek. Rozhodčí: Volf - Olšar, Bačák. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely: 41:27. Diváci: 143. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Mládek (32. Běhal) – Rýpar, Zlámal, Vyrůbalík, Kytlica, Flamík, Crlík – Pospíšil, Rákoczy, Bauer – Polesný, Tomi, Janás – Huňady, Sedlák, Běloch – Lidák. Trenér: Michal Kuba.
Michálek (Olekšák) – Papp, Čápek, Zapletal, Topolanský, Göndör – Zháňal, Průdek, Gabriška, Lokaj, Kocúr, Garčic, Svoboda, Juránek, Sedláček, Nešpor, Vyskoč, Jurica. Trenér: Alois Miklík.

Komentář k zápasu

V domácích barvách se ve druhém přípravném utkání objevily dvě nové tváře. Po dvou letech opět oblékl dres SHKM pětadvacetiletý obránce Patrik Lidák, který ale nastoupil nezvykle v útoku. Druhým nováčkem byl dvaačtyřicetiletý zadák Boris Flamík, který hrál naposledy v sezoně 2016-17 v páté německé lize.

Baník vstoupil do utkání aktivně, po nepřesné střele jednoho z domácích se ale do rychlého protiútoku dostali hned dva břeclavští hráči - Garčic a Kristián Lokaj, druhý jmenovaný neměl problém uklidit kotouč za bezmocného mladíka Mládka. Ve zbytku první části byli o něco aktivnější zeleno-černí, ale žádná ze čtrnácti střel neskončila v síti Lvů.

I po změně stran byli hráči v bílých dresech aktivnější, hosté hrozili zejména z brejků. A jeden takový na začátku osmadvacáté minuty využil Michal Jurica. Domácí golman byl opět bez sebemenší šance. V čase 32:45 se Baník dočkal první trefy v letošní přípravě, Jakub Tomi byl v přesilové hře před břeclavským brankovištěm nejdůraznější a dorazil kotouč do sítě. Vyrovnání měla na svých holích o chvíli později dvojice Polesný – Kytlica, ale hodonínští hráči tutovou šanci doslova zahodili.

Domácí borci byli nadále aktivnější, vypracovávali si i zajímavé šance, co je ale dál zrazovalo, bylo nepřesné zakončení i těch nejvyloženějších příležitostí. Drtiči ale byli nakonec za svou aktivitu přeci jen odměněni. Ve vlastním oslabení se puku chopil Tadeáš Pospíšil a hodonínský forvard prakticky zároveň se sirénou oznamující konec druhé periody svůj brejkový nájezd zkušeně proměnil.

Na začátku třetí části hráli domácí přesilovku, ve které podél pravého mantinelu našlápl opět Tadeáš Pospíšil a střelou na vzdálenější tyč překvapil břeclavského golmana. Baník se tak v úvodu závěrečné periody dostal poprvé v utkání do vedení. Baník byl jasně lepším týmem a odměna v podobě čtvrté trefy na sebe nenechala dlouho čekat.

Chvíli před vypršením sedmačtyřicáté minuty našel zadovkou zpoza brány Sedlák přesně hůl Kamila Rýpara, který v těžké pozici střelou z první překonal Michálka v břeclavské kleci. V polovině třetí třetiny ale bylo zničehonic zaděláno na drama. Riskantní rozehrávka domácího golmana Běhala našla přesně hůl Romana Průdka, který neměl problém trefit zcela opuštěnou hodonínskou branku.

Lvi to v samotném závěru zkusili celkem logicky se šesti bruslaři, vyrovnat se ale hostům nepodařilo. Naopak. Čtrnáct vteřin před závěrečnou sirénou se bekhendem z poloviny hřiště trefil do prázdné břeclavské branky Tadeáš Pospíšil, který tak dovršil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dneska jsme neměli příliš povedený vstup do utkání a hned v první minutě jsme inkasovali. Nehráli jsme vůbec dobře. Do druhé třetiny jsem trošku pozměnil formace a něco jsme si v kabině řekli. Kluci začali bojovat a hra najednou vypadala úplně jinak. Kluky jsem po zápase pochválil. Musíme se od toho, co jsme předvedli od druhé třetiny, odrazit do dalších utkání.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...