SHKM Baník Hodonín
B-tým měl v Jižanském derby blízko k vítězství, nakonec bere po porážce v nájezdech bod
B-tým měl v Jižanském derby blízko k vítězství, nakonec bere po porážce v nájezdech bod
B-Tým
22.12.2022

Hodně napínavý průběh mělo předvánoční Jižanské derby. Na břeclavském ledě byl k vidění tucet branek a vítěze musely určit až samostatné nájezdy. Po první části byl v Břeclavi díky trefám Martina Miklíka a Tadeáše Pospíšila stav nerozhodný 2:2, ve druh části ale domácí třemi góly odskočili do vedení 5:2. Baník se ale nevzdal a do přestávky slepenými góly Davida Janáse a Jiřího Huňadyho snížilo ztrátu na jednu trefu. V poslední části se opět dvakrát v rychlém sledu trefili Jakub Tomi a Kamil Rýpar a zeleno-černí poprvé v zápase vedli. Jenže Lvi dokázali sed minut před třetí sirénou srovnat na 6:6. Prodloužení vítěze neurčilo a nájezdovou loterii rozhodla jediná přesná trefa domácího Rutkovského. Béčko se díky jednomu vybojovanému bodu odpoutalo ode dna tabulky a na devátém místě vystřídalo Boskovice.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
16. kolo, čtvrtek 22.12.2022
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
7:6sn
(2:2, 3:2, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 3. Sedláček (Svoboda), 15. Sedláček (Göndör), 21. Gabriška (Průdek, Zháňal), 31. Göndör (Dora), 37. Papp (Göndör), 53. Svoboda (Sedláček) - 8. Miklík (Kytlica), 18. Pospíšil (Miklík, Janás), 38. Janás (Polák), 39. Huňady (Vyrůbalík, Jajcay), 46. Tomi (Janás, Pospíšil), 47. Rýpar (Tomi, Jajcay). Rozhodčí: Maršálek - Malý, Hrabal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 47:51. Diváci: 108. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:6, 7:6.
Chvátal (17. Michálek) - Rutkovský, Vyskoč, Dora (A), Topolanský, Göndör, Vaněk - Průdek (A), Gabriška, Svoboda, Zháňal, Nešpor, Lokaj, Sedláček, Čápek, Garčic, Papp (C), Kocúr. Trenér: Marek Göndör.
Běhal (Luner) - Miklík (A), Crlík, Vyrůbalík, Rýpar, Kytlica, Zlámal - Janás, Polák (A), Pospíšil - Tomi, Jajcay (C), Charvát K. - Matuškoviš, Výmola, Huňady - Schneider. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
První třetina byla z naší strany dobrá. Do druhé třetiny jsme nastoupili, jako kdyby se nám nemohlo nic stát a soupeř nám odskočil, naštěstí se nám to podařilo dohnat. Ve třetí třetině jsme sahali po třech bodech, a nebýt zbytečné chyby pár minut před koncem, tak jsme je brali. V závěru zápasu jsme měli přesilovku , která se přenesla i do prodloužení. Bohužel jsme ji neproměnili a v nájezdech prohráli. Mohli to být za tři, ale pro nás, po té bídě, co jsme tento rok předváděli, dobrý bod na závěr.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...