SHKM Baník Hodonín
Ani tentokrát to na lídra nestačilo, Baník prolomil střeleckou smůlu příliš pozdě
Ani tentokrát to na lídra nestačilo, Baník prolomil střeleckou smůlu příliš pozdě
B-Tým
17.11.2022

Baník nastupoval do zápasu s lídrem tabulky posilněný o několik hráčů A-týmu, konkrétně o Bartese, Štědrého a Krejčiříka. Poslední jmenovaný se ovšem během první třetiny zranil po srážce s hostujícím brankářem a musel ze zápasu odstoupit. Během první a druhé třetiny stříleli branky jen hosté. Domácí hráči se střelecky dokázali prosadit až v 45. minutě po střele Davida Janáse. Trenéři zeleno-černých zkusili šest minut před koncem utkání odvolat Jakuba Zollpristera z branky a udělat něco s výsledkem. To se ovšem nepodařilo, Technika vsítila dva góly do prázdné branky a z Hodonína si odváží další tři body do tabulky.

autor:
Jan Hochman, Adam Krátký
Sdílejte článek
 
10. kolo, čtvrtek 17.11.2022
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
3:6
(0:1, 0:3, 3:2)
VSK
Branky a nahrávky: 45. Janás (Štědrý, Běhůnek V.), 49. Charvát (Lidák), 59. Tomi (Crlík, Flamík) - 12. Kaukič (Jurča), 31. Svatuška (Štrauch), 37. Sever (Strýček, Kubica), 38. Račický (Štrauch, Svatuška), 54. Jurča (Dufek, Kaukič), 57. Hroudný (Tomaník, Sever). Rozhodčí: Held - Jurčík, Vašenka. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 28:43. Diváci: 163. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 3:6.
Zollpriester (Běhal Adam) - Běhal Antonín, Rýpar, Zlámal, Běhůnek V., Flamík, Crlík - Krejčiřík, Bartes, Štědrý - Janás, Charvát K., Bauer (A) - Sedlák (C), Lidák, Tomi (A) - Matuškoviič. Trenér Michal Kuba.
Alexa (Skoupý) - Kubica, Dufek (C), Fojt, Rosendorf, Úlehla, Strýček - Kaukič, Benýšek, Hroudný, Sever, Jurča (A), Štrauch, Svatuška, Tomaník, Račický (A). Trenér: Antonín Hýsek

Komentář k zápasu

Na první branku utkání si přítomní diváci museli počkat do zhruba poloviny první části. Hosté se dostali do rychlého protiútoku na jehož konci stál Lukáš Kaukič, který prostřelil domácího brankáře střelou nad rameno. Běžela třicátá minuta a skóre utkání se na hostující straně měnilo znovu. Střelu Račického ještě Zollpriester vyrazil, puk ovšem stále poskakoval v brankovišti, kde si jej první všimnul Jiří Svatuška a pohotovou dorážkou dostal kotouč do branky.

Na rozdíl tří branek zvyšoval Alex Sever, kterému přes půlku hrací plochy poslal krásnou přihrávku obránce Pavel Strýček. Hra se odehrávala před domácí brankou. Baník měl puk na hokejkách, ale nepodařilo se mu puk vyhodit z pásma. Na modré čáře jej zachytil Jiří Svatuška, poslal jej na Štraucha a ten následně našel v lepší pozici zakončující Tomáše Račického, ten střelou mezi betony vstřelil čtvrtkou branku svého týmu. V 45. minutě se konečně mohl radovat domácí Baník. Posila z A-týmu Jan Štědrý svým napadáním vybojoval puk v rohu kluziště, rychle jej poslal před branku kde stál osamocený David Janás a ten neměl sebemenší problém překonat Tomáše Alexu.

Po téhle brance se po něšťastném střetu vážně zranil hlavní rozhodčí František Held a musel ze zápasu odstoupit. Utkání dopískali čárový rozhodčí Jurčík s Vašenkou. Domácí borce jakoby to nabudilo a dlouho se drželi v útočném pásmu. Patrik Lidák se dokázal šikovně vyháčkovat mezi kruhy a našel najíždějící si Kryštofa Charváta, který bekhendem vstřelil druhý gól Baníku. Následně se trenér Kuba a Kučera rozhodli pro odvážný tah a dvakrát odvolali Zollpristera z branky a zkoušeli to v šesti hráčích v poli.

Tenhle tah ovšem moc úspěchu neměl a Technika v powerplay dostala dvakrát puk do branky. Nejprve to byl Petr Jurča následovaný Danielem Hroudným. Chvíli před koncem utkání korigoval na konečných 3:6 pro hosty Jakub Tomi.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Chtěli jsme Techniku překvapit, a proto jsme si vzali na pomoc kluky z Áčka. Od začátku jsme ale tahali za kratší konec. Vůbec jsme si neplnili to, co jsme si řekli a Technika zaslouženě vyhrála. To, co nás minulý zápas zdobilo, z toho tam dneska nebylo nic. Technika má letos tým na stejné úrovni, jako jsme měli my minulý rok a bylo by překvapením, kdyby nepostoupili minimálně do kvalifikace o 2. ligu. Bohužel chodíme od porážky k porážce. V týmu není nikdo takový leader, který by to vzal na sebe a vyhrál zápas. Další zápas zkusíme zabojovat a získat alespoň nějaký bod.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...