SHKM Baník Hodonín
B-tým držel s favoritem krok jen v první třetině, rozhodla ostrožská produktivita
B-tým držel s favoritem krok jen v první třetině, rozhodla ostrožská produktivita
B-Tým
9.10.2022

Tři sta padesát diváků bylo v Uherském Ostrohu zvědavo na první slovácké derby v sezoně, ze kterého si nakonec tři body odnesl favorizovaný domácí celek. Baník doplatil na špatnou produktivitu, zatímco domácím se dařilo většinu svých šancí zakončit gólovou střelou. Útočník Jiří Huňady se stal v 17 letech, 3 měsících a 5 dnech nejmladším střelcem v historii klubu, Šurého v brance Ostrohu překonal dokonce hned dvakrát. Třetí trefu zeleno-černých přidal v přesilovce Michal Crlík. Výhru domácích 7:3 režírovala první formace Ostrohu, která se postarala o šest ze sedmi gólů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, neděle 9.10.2022
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
7:3
(2:1, 3:0, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Červenka (Zalubil J., Vaněk), 7. Mika (Zalubil J.), 25. Mika (Zalubil J., Vaněk), 33. Rauš (Zalubil J.), 40. Zalubil J., 48. Mika (Červenka, Zalubil J.), 53. Stránský (Červenka, Mika) - 12. Huňady (Rýpar, Charvát K.), 55. Crlík (Vyrůbalík), 58. Huňady (Tomi, Janás). Rozhodčí: Škrobák - Tomeček, Wesley. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely: 22:30. Diváci: 352. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.
Šurý (Peprník) - Vaněk, Zalubil L. (C), Fuga, Man, Stuchlík, Rusňák, Andrýsek - Polehňa, Juračka, Stránský, Rauš, Červenka (A), Flora Petr, Zalubil J., Mika (A), Galuška L., Flora Pavel (A). Trenér: Ivan Klauda.
Běhal (Mládek) - Vyrůbalík, Crlík, Zlámal, Rýpar, Kytlica - Tomi, Janás, Matuškovič - Sedlák, Jajcay, Běloch - Lidák, Charvát K., Huňady. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu


Vstup do utkání vyšel o poznání lépe domácím, kteří se po trefách Martina Červenky a Víta Miky z páté, respektive sedmé minuty brzy ujali dvoubrankového vedení. Ve dvanácté minutě se hodonínští dostali na dostřel, když na konci gólové akce byl mladíček Jiří Huňady. Letošní nováček v kádru Baníku se tímto gólem stal nejmladším střelcem v historii SHKM a po dvaceti minutách tak svítilo na světelné tabuli skóre 2:1 pro domácí.

Druhá část prakticky rozhodla o vítězství Ostrožanů. Na 3:1 zvyšoval pět minut po změně stran opět Vít Mika, čtvrtý přesný zásah domácího týmu přidal ve třiatřicáté minutě Marek Rauš. Tečku za povedenou pasáží Ostrohu pak udělal 25 vteřin před přestávkou ve vlastním oslabení Jakub Zalubil.

Svěřence trenéra Klaudy střelecká chuť neopustila ani v závěrečné dvacetiminutovce. V osmačtyřicáté minutě dovršil svůj hattrick Vít Mika, ve třiapadesáté minutě se mezi střelce zapsal i Filip Stránský a Baník prohrával už 1:7. Zeleno-černým se v závěru přeci jen podařilo zmírnit debakl.

V pětapadesáté minutě se v přesilovce letošního prvního gólu dočkal Michal Crlík, dvě a půl minuty před třetí sirénou se pak podruhé mezi střelce zapsal Jiří Huňady. Baník se tedy i přes velmi dobrý výkon vrací z Uherského Ostrohu s prázdnou.


Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Byli jsme Ostrohu vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás strašně ubíjí chyby. Často zbytečně vymýšlíme a děláme nesmyslné chyby a špatná rozhodnutí, která soupeř potrestá. Dnes jsme soupeři tři, možná čtyři góly vyloženě darovali a ztráta je potom tak obrovská, že se těžko dohání.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...