SHKM Baník Hodonín
Baník poprvé v přípravě padl, Ždár rozhodl čtyřmi góly v poslední třetině
Baník poprvé v přípravě padl, Ždár rozhodl čtyřmi góly v poslední třetině
A-Tým
30.8.2022

Ani urostlý útočník Petr Pokorný, který je v Baníku na zkoušku, nepomohl uhasit žďárské plameny. Domácí v první třetině dvakrát dotáhli jednobrankové manko, v poslední vteřině úvodní periody ale hosté opět odskočili na rozdíl jednoho gólu. Druhá část patřila zeleno-černým, kteří dvěma zásahy zvrátili skóre na svou stranu a Baník poprvé v zápase vedl. Jenže poslední část patřila gólově jen hostům z Vysočiny, kteří zejména díky hattricku Lukáše Bureše vstřelili čtyři góly a z hodonínského ledu si tak odváží vítězství 7:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 30.8.2022
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
4:7
(2:3, 2:0, 0:4)
ZNS
Branky a nahrávky: 6. Popelka (Kališ), 14. Němec (Charvát, Dufek), 27. Charvát (Dufek, Medek), 40. Škápik (Peš, Sajdl) – 4. Půža (Wasserbauer, Štěpánek), 7. Štola (Adam, Malenovský), 20. Adam, 42. Štěpánek (Lojek), 48. Bureš (Štěpánek), 51. Bureš (Štěpánek, Půža), 60. Bureš. Rozhodčí: Schenel - Hübl, Olšar. Vyloučení: 4:4, navíc Wasserbauer (ZNS) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 35:30. Diváci: 361. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:7.
Holík (Dolíška) – Šmach, Kučera, Škápik, Němec, Kališ, Rauš, Směřička, Polesný – Sajdl, Peš, Hložánek – Popelka, Matějka, Krejčiřík – Medek, Dufek, Charvát – Mrava, Bartes, Pokorný. Trenér: Radko Křivinka.
Sláma (Vít) – Půža, Macek, Lojek, Pražák, Čermák, Grauer, Pleva, Bureš, Wasserbauer, Gregar, Malenovský, Jícha, Štěpánek, Adam, Štola, Kotlík, Vaňkovský. Trenér: Martin Sobotka.

Komentář k zápasu

Baník byl v úvodu první třetiny aktivnější, ale první gól si připsali hosté. Ve čtvrté minutě Wasserbauer nezištně vyzval ke skórování Václava Půžu a proti dorážce bývalého extraligového zadáka neměl Holík šanci. O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno, z hranice levého kruhu vypálil Adam Popelka a jeho střela švihem prošla Slámovi nad betonem až do sítě.

Nerozhodný stav vydržel pouze minutu a dvacet tři vteřin. Žďárský Martin Štola se vrhnul do třetiny a překvapivou střelou přes hůl hodonínského obránce vrátil plamenům vedení. Ve dvanácté minutě se poprvé vylučovalo a Baník měl výhodu přesilovky. V ní měl vyrovnání na hokejce Krejčiřík, ale hostující golman výborným zákrokem stoprocentní šanci domácího útočníka zneškodnil.

Co se nepovedlo v přesilovce, vyšlo chvíli po návratu vyloučeného Lojka na led. No nezvyklé pozice se dostal obránce Jakub Němec, který svůj nájezd nadvakrát dokázal proměnit a ve čtrnácté minutě bylo vyrovnáno. Do kabin ale za nerozhodného stavu nešlo. Dominik Adam doslova se závěrečnou sirénou prostřelil Holíka a po dvaceti minutách byl stav 2:3 z pohledu domácího mužstva.

V pětadvacáté minutě našel v ideální střelecké pozici Peš Hložánka, hostující golman už byl překonán, ale puk nakonec skončil jen na tyči žďárské branky. V minutě sedmadvacáté se ale už domácí příznivci dočkali. Nedůrazné vyhození plamenů zachytili domácí na modré čáře, puk pak putoval po ose Medek – Dufek až na zakončujícího Matěje Charváta, který i s pomocí teče bránícího hráče Žďáru poslal kotouč do prázdné branky.

Baník v závěru druhé třetiny zatlačil svého soupeře před vlastní branku a tato aktivita přinesla své ovoce. Za brankou se k puku dostal Peš, který naše mezi kruhy najetého Ľubomíra Škápika a slovenský zadák zamířil přesně do pravého horního růžku žďárské branky. Po necelých dvou minutách třetí třetiny ale bylo opět vyrovnáno, z velkého úhlu nachytal domácího golmana střelou na bližší tyč Petr Štěpánek.

V osmačtyřicáté minutě kapitulovala hodonínská defenziva popáté a plameny počtvrté v utkání vedly, na 5:4 pro Žďár upravoval Lukáš Bureš. Baník se tlačil do útoku, ale góly dávali hosté. Po závaru před Holíkovým brankovištěm zvyšoval v polovině poslední třetiny opět Lukáš Bureš už na 6:4 pro plameny. Baník se mohl soupeři přiblížit ve dvojnásobné přesilovce, na hokejkách domácích hráčů ale byla vidět nervozita a Křivinkovi svěřenci tuto nabídku doslova prohospodařili.

V závěru do ještě Baník zkusil se šesti hráči v poli, ale risk domácím nevyšel. Střelou do opuštěné hodonínské klece dal výsledku konečnou podobu svým třetím dnešním zásahem Lukáš Bureš. Po třech vítězstvích tak mladý hodonínský tým poprvé v přípravě prohrál, když na svém stadionu nestačil na Žďár nad Sázavou. Příprava A-týmu pokračuje přesně za týden v úterý 6.září, kdy je na programu odveta na půdě Havlíčkova Brodu.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Gratuluji soupeři k vítězství. My jsme dnes udělali spoustu chyb nejen v obraně, ale i v útočné fázi, kde jsme kazili rozehrávku a byli nepřesní a nedůrazní v zakončení. Z těchto nedostatků se musíme poučit a pracovat na sobě, abychom hráli lépe.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...